Šta je novo?

Desktop konfiguracija od ~1700e

Dibidus

Cenjen
Učlanjen(a)
07.10.2013
Poena
170
Pozdrav ekipo, moze mala pomoc

Jedan ortak iz Estonije me pitao za savet oko sastavljanja konfiguracije, posto su neke vece cifre u pitanju to su za mene spanska sela. Pa sam mu preporucio da malo saceka dok pitam "ljude iz struke" :)

Budzet mu je oko 1700e. Trenutna konfiguracija mu je stara oko 5 godina i ne moze da je nadogradi pa ne bi da ponovi gresku vec bi za jedno 2god pomalo nadogradjivao konfu. Svodi se na to da bude "future proof" platforma koju lako moze da nadogradjuje. I pazario bi komp u narednih 2 do max 3 nedelje.

Komp mu ne treba za posao, jer mu je za to dovoljno nesto cime moze da surfuje netom i posalje par mailova. Ima obicaj da pika neke igre, pretpostavljam naslove kao sto su Battlefiled i CoD sto se tice zahtevnosti.

Poslao mi je dva predloga za sada

http://pcpartpicker.com/p/bBxp4D

Intel Core i7-5820K 3.3GHz 6-Core

Corsair H110 94.0 CFM Liquid CPU Cooler

MSI X99A MPOWER ATX LGA2011-3 Motherboard

Corsair Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) DDR4-2400 Memory

Corsair Force LX Series 256GB 2.5" Solid State Drive

EVGA GeForce GTX 980 4GB FTW ACX 2.0 Video Card

Corsair 850W 80+ Platinum Certified Fully-Modular ATX Power Supply

Opcija br.2 je samo drugi procesor i maticna

Intel Core i7-4790K 8M

MSI Z97 GAMING 5

Monitor mu ne treba, verovatno ni kuciste.

Ne znam koliko vam znaci ali bi komp uzimao npr preko ove radnje http://www.hinnavaatlus.ee/ (nemaju verziju sajta na engleskom)

Imate li neku predstavu sta moze da uzme za ovu lovu a da ne pretplati? Neka best buy konfiguracija :)

Svaka pomoc je dobro dosla

ja bih isao na 4790k, 2x gtx970 i ostalo sto ide uz to,zna se... ako je za gejming...
ti napucani procesori su overkill, po meni su samo za profesionalnu primenu... a i ddr4 je jos uvek bacanje para.

hladjenje nepton 240m
ploca sabertooth mk2, zbog garancije (recimo)

Poslednja izmena:
Ako je samo "gola" konfiguracija,puno je 1700€..bolje u razmaku od dve god sklopiti dva kompleta,nego sada cisto "skrljati" pare.

A jel bas mora do 1700e, moze i za manje pare da se uzme odlican racunar.

Mora obavezno, ako bude 1500 onda ovih 200 mora da spali iznad wc solje :D
zezam se naravno, i moje misljenje je da je to previse novca za komp koji nece sluziti za neki rad tj samo za zabavu

I naravno preporuka u smislu - izvoli strava masinu za x manje para je skroz na mestu, svakako se nece buniti :)

vise od 4+4 jezgra nije za zabavu :)
Licno iskusio :(

Ja jedino igram world of tanks, samo cu reci da bolje radi na i3 nego na ovom 5820k posto retardirana igra koristi 1/2 jezgra.

uzme 4790k i z97 i jednu 970gtx za sad,a restlo para stekne i prati sta ce da bude sa novim radeonima.ako ne stavlja brdo modova 8gb RAM-a je i vise nego dovoljno.

Monitor da,ne ?

Ja bi da sam na njegovom mestu gledao bi da nadjem polovnu polocu i procesor i ram do 350 eura neki I7 i 16 GB rama ...

SSD 256GB Samsung 840 , HDD od 3 TB i jedn Blu Ray citac i pisac,kuciste,hladjenje sve da me iskosta oko 700 -800 eura a ostatak bi dao za graficku jer je i ona najvaznija u celoj prici isao bi na crosfire...

P.S

Svako ko kaze da je manje od 16 GB rama dovoljno "nije" iz licnog iskustva znam da je to tako meni komp radi na 5,5 GB rama a kada pokrenem igricu bude oko 9 -10 GB ...A i dati ovolike pare a nemati 16 GB rama je bezveze a trebace ti vremenom

Poslednja izmena:
bravo,pitanje je i monitor/monitori i rezolucije,290x ima prednost kad su vece rezolucije i ako su tri komada u pitanju menja stvari i mora u startu jaci GPU ili vise njih,ali opet ostalo je jos mesec dana do novih radeona koji ce da menjaju iz korena stvari.

Pitao sam jer ima ima 1K,2K,3k,4k,5k monitori svi su oni HD ali se naravno razlikuju po pikselima pa zbog izbora graficke pitam jer ako ima onaj osnovni od 1080p onda ce da mu 290x polovna vrsi super posao ako ima 4K onda neka Nvidija tipa GTX 980 ili 2 x 970 (najbolje je da neko ko ima vise iskustva pomogne) ja sam kada sam majnovao imao 3 x 280X ali *** nisam nikada radio benchmarke samo majnovao..

Sto se tice ploca neka koja moze da overklokuje procesor i koja prihvata 2400Mhz memoriju jer ne rade to sve!!! Ja sam se *****ao sa mojom i to malo zesce.. Tu neko ko vise zna neka kaze..

Provericu tacno kakva je situacija za monitor ali 90% sam siguran da je u pitanju 1920x1080px

Sto se tice diskusije koja je krenula u drugom smeru, stvarno ne vidim potrebu za nekom raspravom. Niti je bitno niti je to tema. Ali u svakom slucaju hvala za doprinos, cim se raspravljate znaci da vam je stalo :)

Nazad
Vrh Dno