Šta je novo?

Desktop do 800 eura

-[ExcorCist]-

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Momci i devojke
premisljam se o kupovini kompa do max 800e koji bi trebao da ima sledece komponente:
cpu: 6600q
gpu: 8800gt
mat: nem pojma, nisam bas upucen 🙂
hd: od 250 do 500gb (da se uklopi u cenu)
ram: 2*1gb geil ultra
kuciste: ?
napajanje: ?
dvd: generic pioneer ili nec

takodje se premilsjam i da li da celu akciju odlozim za nekoliko meseci dok padnu cene
komp ce biti uglavnom za gaming ali ne u vecim rezolucijama od 1280*1024 posto mi je to max na monitoru

ideja je da komp moze da radi bez problema i promena komponenti jos narednih makar 1.5 dana
nisam OC freak...
toliko...

Poslednja izmena:
Momci i devojke
premisljam se o kupovini kompa do max 800e koji bi trebao da ima sledece komponente:
cpu: 6600q
gpu: 8800gt
mat: nem pojma, nisam bas upucen 🙂
hd: od 250 do 500gb (da se uklopi u cenu)
ram: 2*1gb geil ultra
kuciste: ?
napajanje: ?
dvd: generic pioneer ili nec

takodje se premilsjam i da li da celu akciju odlozim za nekoliko meseci dok padnu cene
komp ce biti uglavnom za gaming ali ne u vecim rezolucijama od 1280*1024 posto mi je to max na monitoru

ideja je da komp moze da radi bez problema i promena komponenti jos narednih makar 1.5 dana
nisam OC freak...
toliko...
godina... lapsus... 🙂

Ajd ovako:

Intel C2Q Q6600
Gigabyte P35-DS3R
2x1Gb Geil Ultra 800MHz
Palit 8800GT Sonic
WD 3200AAKS
Neki Chieftec ili Antec
Napajanje od 550W (eventualno 650 - sve preko toga je glupost)
CD/DVD Samsung 203d

KOMP Opcija1 Cena(13.02.2008.)
CPU Q6600 198.27
GPU Palit 8800GT Sonic 214
MB Gigabyte P35-DS3R 83.78
HDD 3200AAKS 60.97
RAM 2x1Gb Geil Ultra 800MHz 51.65
DVD Samsung 203d 22.77
Napajanje Chieftec GPS550 550W 62.02
Kuciste CHIEFTEC LCX-03 71.7
Modem 10

UKUPNO 775.16

Kako vam se cini ova konf? Valja li ovo kuciste?

KOMP Opcija1 Cena(13.02.2008.)
CPU Q6600 198.27
GPU Palit 8800GT Sonic 214
MB Gigabyte P35-DS3R 83.78
HDD 3200AAKS 60.97
RAM 2x1Gb Geil Ultra 800MHz 51.65
DVD Samsung 203d 22.77
Napajanje Chieftec GPS550 550W 62.02
Kuciste CHIEFTEC LCX-03 71.7
Modem 10

UKUPNO 775.16

Kako vam se cini ova konf? Valja li ovo kuciste?

Odlicno sve sklopljeno, i veoma jeftino, gde si nasao tako niske cene ?
Jel su pitanju one nize cene u Eurolinku za clanove bench kluba, a 😉.

A napajanje, apsolutno uzmi Corsair 450W, mnogo bolji izbor nego taj Chieftec, a kosta ~65-70e. Ili Thermaltake RX 550W, ne znam koja je njemu cena.

pcberza po principu najnize cene... 😉
znaci od raznih prodavaca, tako da ovo spada u idealnu varijantu posto prodavci mozda necje imati sve ove stvari na lageru...
hoce li ova konf biti ok za gaming i za narednih godinu, godinuipo dana?...
i jedno i drugo napajanje koje si spomenuo su oko 70ak eura tako da su skroz ok... 🙂

Kuciste uzmi LBX seriju. Npr: LBX-3-B-B-B

lepo, jedino da li si siguran da ti treba Quad, po meni bolje uzeti Dual i još 2×1Gb rama, a što se tiče ploče uzmeš Abit IP35 (može i ip35-e ako ti ne treba raid, a možeš i pro ako pare nisu problem)

Ova DS3R je bolja od DS3, i to ne samo jer ima RAID...

Search is your friend...

Samo, ako hoces Quad, moraces da se i malkice isprsis za neki bolji kuler... Npr GeminII!

Ova DS3R je bolja od DS3, i to ne samo jer ima RAID...

Search is your friend...

A sto ti ne bi lepo napisao ovde u cemu je razlika osim u raidu da ne bi covek sada bauljao po forumu.
Koliko znam DS3 i DS3R imaju istu naponsku sekciju, isto hladjenje nb-a.
DS3P se razlikuje od ove dve ploce po boljem hladjenju i jos po necemu...

Auffff... Ja sam permutovao... Sve vreme kucam R i tripujem se, a mislim na P....

My mistake... DS3 vs. DS3R, logicno DS3.

Auffff... Ja sam permutovao... Sve vreme kucam R i tripujem se, a mislim na P....

My mistake... DS3 vs. DS3R, logicno DS3.

Cekaj sad 😀.
Jasno je da je P verzija bolja od ove dve.

Ali kako je to DS3 bolja od DS3R :trust: ?
Zar ne bi trebalo da je DS3R isto sto i DS3, samo sa podrskom za raid (i firewire), pa i po ceni je takva logika, DS3R je skuplja.

Ja imam DS3.

Sad pogledah, DS3R zvanicno podrzava i DDR2 1066MHz, dok DS3 samo do 800MHz module. Dakle, jos jedan plus u korist DS3R.

Bolja zato sto ova ima samo dodati raid. Tako da kome ne treba raid, a nema pare za DS3P, uzima DS3. Hence the DS3>DS3R...

pcberza po principu najnize cene... 😉
znaci od raznih prodavaca, tako da ovo spada u idealnu varijantu posto prodavci mozda necje imati sve ove stvari na lageru...
hoce li ova konf biti ok za gaming i za narednih godinu, godinuipo dana?...
i jedno i drugo napajanje koje si spomenuo su oko 70ak eura tako da su skroz ok... 🙂

Samo da znas da te cene sto si ti gledao na Pc Berzi nemaju veze sa zivotom...tako sam i ja optimisticki slozio konfiguraciju po tim cenama i onda poceo da zovem...eh tu sam se naslusao svega i svacega...te nema...pa gde ste vi videli tu cenu...pa to je greska...tako da...
U svakom slucaju puno srece,ali nemoj previse da se nadas da ces naci po tim cenama...

I jos jedno pitanje...malo off topic,video sam da je neko spomenuo...kako moze da se postane clan bench kluba,pa da i ja imam popust u eurolinku? da li to moze jos uopste? :d

Vise ne moze.

Bolja zato sto ova ima samo dodati raid. Tako da kome ne treba raid, a nema pare za DS3P, uzima DS3. Hence the DS3>DS3R...

Pa to je druga stvar. Da, isplativije je kupiti DS3, kome ne treba raid, ali jasno da je DS3R bolja ploca 😀.

I jos jedno pitanje...malo off topic,video sam da je neko spomenuo...kako moze da se postane clan bench kluba,pa da i ja imam popust u eurolinku? da li to moze jos uopste? :d

Bilo, proslo...
Ja sam se takodje malo raspitivao, cak sam bio tog dana na forumu. Dakle to je trajalo oko tog bench kluba jedan dan i gotovo. A mene mrzelo tada da se cimam, nisam imao tada u planu nista da kupim, a i mislio sam da ce ta akcija malo duze trajati. *****...

Nije mi jasno zasto svi potenciraju Gigabyte-a...ok su to ploce,ali sta fali Abitu?! Neznatno je skuplji,a nisam video da se neko zalio ovde na njihove ploce... Inace ovo pisem iz licnog iskustva...uzeo sam komp (iz potpisa) prvo sa Gigabyte plocom P35C-DS3 i posle par dana kako je stigao komp,morao sam vec da menjam plocu jer nije radila kako treba,a na kraju su mi rekli u prodavnici da je totalno crkla i posle toga doplatim za Abita IP35 i sad sve sljaka bez ikakvih problema... 🙂

Bas bezveze ovo za bench klub,mogli bi da naprave opet tako nesto...pa i njima se isplati vise da daju po malo nizoj ceni i onda da ljudi kupuju kod njih...recimo kad kupujem nesto uvek obidjem sve prodavnice,pozovem da cujem cene i kupim gde su najpovoljniji uslovi (citaj najniza cena :d),a koliko vidim ovde svi mi nesto cesto kupujemo za komp :d Kada bi nam dali popust ne bih imao dilemu vise gde da kupujem :d

Kontaktiraj omnika, pa vidi sa njim...

Mada cisto sumnjam!

Nazad
Vrh Dno