Šta je novo?

Desire HD vs Galaxy S vs N8 GPU comparison

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Sva tri telefona imaju GPU razlichitih proizvodjacha, pa me zanima kako se koji od njih kotira u bench programima namenjenim tim stvarima.

uf, malo je zeznuto jer galaxy s ima 56fps cap.
treba potraziti testove gde su ga sklonili

Mislim da je najjači u Galaxy s/Wave/iPhone 4 pošto je isti čipset u sva tri

Pa otprilike ti ide ovako: Samsung Galaxy S >= Desire HD > Nokia N8

Mislim da je najjači u Galaxy s/Wave/iPhone 4 pošto je isti čipset u sva tri
Nije isti GPU u Wave-u/Galaxy-u S i iPhone-u 4... u Samsunzima je PowerVR SGX540, dok je u ajFonu PowerVR SGX535.
CPU ima je mozda isti/slican, ali GPU nije ;)

Test nije validan 100% zato sto je Galaxy S testiran sa verzijom androida 2.1, a zna se koliko ubrzanje donosi verzija 2.2 u odnosu na prethodnu

Pa bash zato sam i pitao za ovaj test, dok sam N8 ubacio jer vidim da ima GPU koji nigde drugde nisam video, ali sam chitao negde da ja jachi od SGX535 a negde drugde da je slabiji, pa ne znam chemu da verujem.
Ako je stvarno takvo poredjenje, zanima me kolika je razlika u performansama.

Pa N8 ima sigurno pristojan GPu, koliko i da li je jaci od Power SGXa 535 ne znam...***a jos malo pa se pocinje sa testiranjem GPUova na mobilnim...sjajno :D:D:D

Posle jednog popodneva provedenog sa google-om otkrio sam da je grubo recheno Nenamark1 ekvivalentan Unigine benchmarku na PC-u.
Galaxy S na njemu ima 50-51 FPS
Desire HD ima 33-34 FPS
Desire Z(200MHz procesor clock i 256MB RAM manje od Desire HD) ima oko 32 FPS

Svi rezultati su za Android 2.2 Froyo.
Sve u svemu Galaxy S ih tuche shto je malo tuzna chinjenica jer kod nas ima da se kupi samo kod Vip-a koji imaju mnogo loshije post paid pakete od Telenora ali c'es la vie. U stvari najtuznije je to shto Ameri imaju Epic 4G varijantu Galaxy S-a koja ima slider tast. Zashto napraviti takvo chudo od hardware-a i onda ga dati samo amerima? Zashto?!!

vipov 325 paket je vise nego dobar...ako ne i najbolji za tu cenu od svih provajdera.
jel imas neke linkove sa tim testovima?

Pa chekaj pogledacu po history-u. Nema slika vec ono shto useri komentarishu, ali na vishe mesta sam video slichne tvrdnje tako da su verovatno tachne.
Desire Z
Desire HD i Desire HD
Galaxy S - ovde imate 5 komentara koji kazu da Galaxy S ima oko 50 FPS(jednom obichan Galaxy S i po dva puta Vibrant i Epic 4G varijante)
Sva tri telefona - ovde su rezultati isto u komentarima, Galaxy S se spominje pod Vibrant i Epic varijantama, a Desire Z pod G2 varijantom.

Poslednja izmena:
Pa bash zato sam i pitao za ovaj test, dok sam N8 ubacio jer vidim da ima GPU koji nigde drugde nisam video, ali sam chitao negde da ja jachi od SGX535 a negde drugde da je slabiji, pa ne znam chemu da verujem.
Ako je stvarno takvo poredjenje, zanima me kolika je razlika u performansama.
Pusti SGX535, nije on bitan pored SGX540... sa njim treba porediti, to je mnogo jaci GPU ;)

Ma znam, ali su to bile jedine informacije koje znam o tom trecem GPU-u.

Desire HD ima 33-34 FPS

Zbilja ?

snap20101207213139.png

To si ti nesto fejkovao, ne vidi se dobro odraz u vodi :p

Pa ne znam shta da ti kazem. Na internetu svi izvori koje sam nashao govore 33-34.

Dont belive to internetZ :p

A taj Galaxy sto postize 50-51 fps, jel clockovan ili jok ?

Pa ne znam shta da ti kazem. Na internetu svi izvori koje sam nashao govore 33-34.

Meh, na netu pise i da baterija drzi po 7 sati a meni gura ceo dan i zavrsavam vece na 40-45% baterije pre nocnog punjenja. Hejt prema dhd-u je ogroman, samo mogu da nagadjam zasto.

To je onda mnogo slichnije Galaxy S rezultatu shto je super.
Predpostavljam da je to rezultat tvog lichnog telefona, ako jeste puno ce mi znachiti ta informacija dok budem sam uzimao telefon.
Sad samo da nadjemo nekog sa foruma ko ima Galaxy S i ko je voljan da odradi taj test, a ako postoji neko ko ima Galaxy S a nije voljan da radi test spreman sam na neku novchanu nadoknadu(minimalnu naravno jer ipak nemam previshe).
Da nema tvoj Desire HD Android 2.3, spekulirali su da ce nova verzija doneti hardware akceleraciju u UI-u(ako se to tako zove), pa mozda tako neshto poveca performanse testa kao shto je svojevremeno Froyo to chinio, ali kao shto rekoh to su bile spekulacije, ne znam ni da li 2.3 ima tu novu mogucnost.

vipov 325 paket je vise nego dobar...ako ne i najbolji za tu cenu od svih provajdera.
jel imas neke linkove sa tim testovima?
Pa Telenor-ova Kombinuj tarifa mi se vishe svidja, a Telenorov prenesi plus 500MB za 200 din manje od vipovog 325 daje 500 sms-a 500MB ali samo 150min razgovora u odnosu na vipovih 325MB 200SMS i 200min. Vipova ponuda za 400 din daje samo 60 poruka i 60 minuta shto je stvarno mizerna cifra. Inache obe ponude su solidne, ali ja stvarno nemam da dam 1000 din mesechno svakog meseca naredne 2 godine, jedva uspevam da odvojim pare sa strane pored ove pretplate za ADSL, a ako ne odvajam pare sa strane necu mocij da uzimam nov hardware.

Poslednja izmena:
Evo ja sam odradio na Galaxy S (isti telefoni, isti romovi, sve stock ništa klokovano)

se3z2q.jpg

29l030j.jpg

Onda svaka dalja prica pada u vodu. Galaxy ima najjaci GPU, DHD najjaci CPU.

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Hvala vam puno, ne mogu vam opisati koliko je vashih par minuta pomoglo mojoj odluci vishe od svih tih sati provedenih na google-u.

evo i ja da potvrdim, mrzi me da kacim mob na komp samo zbog ss...
51fps okruglo...neklokovan, 2.2
galaxy s btw

Sad sam flashnuo novi apache-ov kernel a rom android revolution for dhd.

Vip su sklonili Galaxy S iz ponude, ali su dodali Desire Z. Bash je bummer, razmishljao sam se izmedju njega i Desire HD-a. Hteo sam da vidim da li tih dodatnih .3" velichine ekrana znachi ili da uzmem Galaxy S, ali c'est la vie.

idi vidi galaxy s u delta citiju(bgd), sinoc sam ga video tamo u vipu izlozenog, tako da sumnjam da su ga sklonili iz ponude

Nije isti GPU u Wave-u/Galaxy-u S i iPhone-u 4... u Samsunzima je PowerVR SGX540, dok je u ajFonu PowerVR SGX535.
CPU ima je mozda isti/slican, ali GPU nije ;)

Citam post i dozivljavam deja vu od pre par godina.

Ovaj ima 8 pipepova, dok ovaj ima 256-bitnu magistralu :p

Telefoni ***e :D

Neumoran si :wave:

Nazad
Vrh Dno