Šta je novo?

Desinhronizacija

remark

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2004
Poena
645
Grebovao sam video kasetu pomocu VirtualVCR-a i MJPEG codec-a i kada sam pregledao snimak primetio sam da je doslo do kasnjenja slike za zvukom. Na pocetku snimka nema kasnjenja, a sto je blize kraju kasnjenje je sve vece.

Kako da resim ovaj problem??? Cuo sam da ima neki softver koji sam odradjuje to, treba samo da mu ubacis fajl i on sam sve sinhronizuje....e sad!!! :eyebrows:

Imao sam ja, i najverovatnije ti je problem ispuštenih frejmova (čitaj: ili ti je slaba mašina, ili imaš neki IRQ konflikt na relaciji PCTV Kartica<->Video kartica, ili ti je toliko fragmetirana particija na hardu da komp ne može da stigne da upiše toliko podataka). Jedinstvenog rešenja za ovo nema (što će reći:varira od slučaja do slučaja), tako da prvo što možeš da uradiš jeste da odvojiš "dedicated" particiju (praznu particiju koja će ti služiti samo za grebovanje) na hardu, reda, recimo, ~10Gb, pa onda pokušaš grebovanje (ponovno), pa onda (ako to ne reši problem) smanji rezoluciju, podesi drajvere...

Na starom forumu ima dosta o tome, probaj pod search polje: "PCTV problem" i sve će ti se kazati samo...

Znam ja da je to zbog spore masine i drop frameova :(((

Nego pitam da li postoji neki softver koji barem priblizno resava ovaj problem???

ne mora da bude szog ispustenih frejmova. Proveri da li su ti Irq-ovi prazilno rasporedeni (imas u FAQ ) posebna particija za snimanje koja se redovno defragmentuje ce pomoci , a probaj i sa programom iuvcr
Pozdrav

Cemu sluzi podesavanje za master stream (audio ili video)???

Probao sam sa iuVCR-om i pokazuje 0 drop frame-ova, situacija je sada mnogo bolja, ali i dalje postoji malo kasnjenje (0.5sec otprilike)...

Master stavi na audio , tako bi trebalo da bude bolje . A ako i dalje ima kasnjenja to mozes ispraviti sa virtualDUB-om naknadno

Poslednja izmena od urednika:
Pa ne znam kako mislis da to ispravim sa Virtual Dub-om ??? Ako mozes to malo da pojasnis. HVALA!

Napominjem da kasnjenje nije isto u celom snimku, na pocetku je dobro i dalje se sve vise povecava...

remark je napisao(la):
Pa ne znam kako mislis da to ispravim sa Virtual Dub-om ??? Ako mozes to malo da pojasnis. HVALA!

Napominjem da kasnjenje nije isto u celom snimku, na pocetku je dobro i dalje se sve vise povecava...
Proveri da li ti je u Virtualdub-u chekirano Options->sync to audio. Ima i nekih verzija koje imaju opciju "match audio with video" ili slicno da poklopi duzinu jednoga stream-a sa drugim. A da ne bi doslo do toga jesi li probao sa "dinamic resampling audio" (mislim da se tako zove) u VirtualVCR-u? procitaj na njihovom sajtu o ovome. Kad aktiviras tu opciju prati na status windowsu da li i koliko se poklapaju audio i video. Meni je ta opcija eliminisala te probleme...

Sve navedeno sam vec isprobao...i uvek isto!

Primetio sam u Win2000 da su mi na istom IRQ-u : Live!, Modem, VideoCapture i neki USB!!! Pretpostavljam da je to problem. Ranje sam pokusavao da to razdvojim, ali svaki put neuspesno. Sve sam probao, da vadim kartice i stavljam u drugi slot,...WIN2000 uvek rasporedi IRQ-ove na isti nacin :((( E dobro, to sad izlazi iz oblasti ove teme..

win2000 i win XP uvek pokazuje tako , bitno je kako ti bios rasporedjuje a to mozes videti kod dizanja sistema posle one tabele ,tak osto stisnes pauzu . A uputstvo za pravilnu raspodelu ces naci u FAQ

Poludecu vec od pokusavanja. U redu su IRQ-ovi, na istom su samo VideoCapture i AudioCapture sa TV kartice, a kontam da oni i ne mogu da se razdvoje kad su na istoj kartici.
Kako god da podesim(iuVCR, MJPEG)parametre uvek dodje do nekog nekontrolisanog razilazenja slike i tona. Drop frame je 0!!! Koristim formatiran disk (40GB)!
Ne znam sta vise da pokusam, pomagajte!!!

Možda ako grebuješ direkt u MP3, onda je moguća desinhronizacija... probaj da grebuješ u "native" PCM. Ako to nije, probaj neke druge drajvere... Ili možda program za puštanje video fajlova ne valja, probaj sa nekim drugim... Ozbiljno, to se meni par puta desilo!

Poslednja izmena:
Te drajvere i korisitim, ne grebujem direktno u MP3 nego u PCM! Ako ima 0 drop frame-ova to znaci da je masina dovoljno brza zar ne??? Hocu da otklonim sumnju da je mozda masina suvise spora? Prilikom grebovanja u iuVCR ima prozorcic koji pokazuje status opterecenosti procesora i obicno je ispod polovine...

Meni varijanta PCTV Vision u SVCD (mpeg2) radi sasvim dobro bez desinhronizacije ..

U iuVCR-u pod options postoje sledeca podesavanja:
AVI MUX Settings> Interleave (None,Capture,Full) ...Cemu ovo sluzi???
Master stream>Audio or Video
Synchronization> 1.Sync using stream offset
2.Audio stream offset (ms)
Ima li neko iskustva sa ovim podesavanjima???

Sto se tice toga imas u iuvcr help-u preporucena podesavanja
Ostalo ces morati da eksperimentises , meni po defaultu radi dobro ..

Evo i meni se javio sad isti problem sa novim hdd-om Maxtor 120 GB 7200 2MB buffer. Pre sam imao Maxtora 40 GB na 5400 i nisam imao taj problem a sad se javio????. Posebna je particija za grebovanje (NTFS, a i primarna je NTFS), program je Power VCR II,TV tuner Prolink Pixelview Play TV Pro (BT878), AMD [email protected]+, 2x256 ddr 333, hdd je cisto instaliran, nije ghostovan. Probao sam sve ovo i ne pomaze.
Mislio sam da predlozite neki slican program Power VCR 2 jer ovo bas nervira...
Stavljen je i VCR3 deluxe patch...
Jos pitanja u vezi ovog tunera: da li je neko Virtual Dub-u izvukao veci capture od 352x288 (on ponudi vece ali ne prihvata kad se izabere)?
Mislim da je masina dovoljno jaka da capture-je real-time u divx u full PAL formatu (ili makar 640x480), a ne da se smaram sa Power VCR-ovim mpeg2 kodekom, pa da prebacujem u divx.

Poslednja izmena:
Malo trazenja ne bi skodilo nekima. Stalno se ponavljaju iste stvari.
Virtual Dub nece raditi Capture sa vecinom WDM drivera (a oni se koriste u XP. pa i u W98 SE) sa vert. res. vecom od 288. Virtual Dub je stariji program, i predvidjen je za VFW capture drivere.
Resenje je upotreba BT Wincap drivera za kartice sa BT 8x8 chipovima.

Nikako da instaliram BTWincap drajvere, ne mogu da ubodem vrstu TV tunera,
da li neko zna koja je za Pixelview Play TV Pro?
Sto je najgore Virtual Dub ih nekako vidi sta god izaberem jer sam probao da capture-jem u vecim rezolucijama od 352x288, ali device menager ih ne prijavljuje...

Nazad
Vrh Dno