Šta je novo?

Desilo mi se nesto jezivo...

Učlanjen(a)
27.02.2002
Poena
619
...kada sam instalirao citac kartice za elektronsko bankarstvo windows mi se zakucao i morao sam da ga restartujem. Kada sam restartovao pojavio mi se desktop kao da mi je nov Windovs. Nestalo je sve sto je bilo vezano za mog usera; my documents, desktop i sve iz njeda a bilo je nekoloko gb divx-a i brda tekucih stvari, iz start menia deo shortcatova od programa, favorites, outlook se ponasa ko prvi put kada ga startujem.:cuss: Sve izgleda ko da sam instalirao nov win. Sto je najcudnije imam isto slobodnog prostora na disku ko pre toga. U prevodu nadam se da je to tu negde sakriveno pa zato ako neko moze da mi pomogne sto se tice ovog problema mislim da svi znate kako je meni sada:cuss: :cuss: :cuss:
Imam Windows XPpro.+ SP1

Mozda ti se Win automatski ulogovao na guest nalog, probaj sa logoff pa da udjes u svoj stari nalog, a ako to ne pomogne a imas isto slobodnog prostora fajlovi mora da su prisutni, odnosno fajlove sa desktopa ces naci u drive:\Documents and Settings\Tvoj nalog\Desktop, na istom mestu ti je i My Documents i sve ostalo.

mixi je napisao(la):
Mozda ti se Win automatski ulogovao na guest nalog, probaj sa logoff pa da udjes u svoj stari nalog, a ako to ne pomogne a imas isto slobodnog prostora fajlovi mora da su prisutni, odnosno fajlove sa desktopa ces naci u drive:\Documents and Settings\Tvoj nalog\Desktop, na istom mestu ti je i My Documents i sve ostalo.
Vec sam to uradio ali nije to.
kada selektujem sve fajlove da vidim koloko mesta zauzimaju 8.62 GB a kada selektujem particiju iz my computer zauzeto mi je 17.5 GB od 19.1 inace particija je fat32

Probaj da boot-ujes sistem sa win98 boot disketom i da vidis da li ti se file-ovi vide iz dos-a, kazem jer se imeni desilo nesto slicno i to je pomoglo da sacuvam file-ove.

Bubus X je napisao(la):
Probaj da boot-ujes sistem sa win98 boot disketom i da vidis da li ti se file-ovi vide iz dos-a, kazem jer se imeni desilo nesto slicno i to je pomoglo da sacuvam file-ove.
Probao sam i nema nista od documenata

Potpuno sam zaboravio da napomenem da mi se to kada se restartovao komp. otiso u sefe mod i ja sam mu odatle uradio restore ra dan ranije. Pa mora da sam time zabrljao celu stvar:(

Da li postoji neki program koji moze da mi prikaze sve fajlove koje imam na disku? Da li Linux moze da mi pomogne da povratim izgubljane fajlove?

kratkouhi ubica je napisao(la):
Da li postoji neki program koji moze da mi prikaze sve fajlove koje imam na disku? Da li Linux moze da mi pomogne da povratim izgubljane fajlove?
Moze, odnesi hard i prikljuci ga kod nekoga ko ima Linux, ako nemas slobodnu particiju.

Probaj da procesljas particiju pomocu GetDataBack programa, i povadi sve fajlovi koji ti trebaju

kratkouhi ubica je napisao(la):
Probao sam i nema nista od documenata

Potpuno sam zaboravio da napomenem da mi se to kada se restartovao komp. otiso u sefe mod i ja sam mu odatle uradio restore ra dan ranije. Pa mora da sam time zabrljao celu stvar:(

probaj da uradis restore restore-a :)
postoji opcija da vratis stanje pre restore-a.

Star Trek je napisao(la):
probaj da uradis restore restore-a :)
postoji opcija da vratis stanje pre restore-a.
Ma odustao sam od toga a i nije toliko strasno. Jedino sto ne mogu da prezalim favorites i Divx filmove.
hvala svima u svakom slucaju :wave;

Ovo si sigurno ves probao al ajde: Idi na search i qcaj ime nekog od fajlova. Ili ako znas ista u linux-u uzmi Knoppix(ima da se qpi kod skc-a). Samo ubaci cd i u biosu nabesti da se boot-uje sa istog. Znaci nema nikakvog install-a i slicno. Samo ubacis i vozis.

vjerovatno si i ovo uradio... ali idi u control panel - folder options - view i upali da vidis hidden fajlove... i onda opet potrazi po disku to sto trazis ... :)

Nazad
Vrh Dno