Šta je novo?

Demigod - coming late 2009

• Začetnik teme Začetnik teme gx-x
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vrlo zanimljivo. Nema sklapanja itema i mozganja u tom smislu, ali itekako ima zezancije sa raznim drugim apgrejdima (kula, kripova, koje iteme kupiti, kojoj klasi šta više pogoduje...) Mape su raznolike, ali taman kako treba, održava se neki balans. Doduše, treba videti u 5 na 5 sa svim ljudskim igračima na šta bi to ličilo. Ima suviše parametara da bi se tek tako procenilo na šta bi to ličilo. Dva osnovna problema su malo heroja (8, što u praksi znači da se barem 2 moraju ponavljati u 5 na 5 :trust: ), te mogućnost natrpavanja određenim itemima - npr. natrpaš se boca za health i lečiš do beskonačnosti. Biće ili odlično ili krš, sredine nema 🙂

Naravno, ovo neće ugroziti Dotu, ali uz adekvatna balansiranja može postati vrlo zanimljiva stvar.

Uf... Treba gomila partija da se ukapira sta je sta i koji lik je pogodan za stil igranja...
Mada, u prvoj partiji sam pohvatao dosta sta-i-kako, sad da se koncentrisemo na "heroje"
Bas su mogli neki osnovni tutorial da ubace... Nije sad da me mrzi da kapiram sve "na misice",
ali treba mi partija i partija, a opet nisam siguran da sam nesto propustio...
Za sad mi se dopada... Bas ima fino taktiziranje...

Ja sam koliko toliko ukapirao većinu stvari i za sada mi najviše leži Torch Bearer što po načinu igre što po zanimljivosti samog lika (Salvation through immolation 🙂). Isključivo budžim kod njega fire skill i na kasnijim nivoima seje vatru u pravom smislu reči.
Bilo bi veoma zanimljivo probati ovo 5 na 5 sa "živim" protivnicima, pa bi tu do izražaja došle različite taktike.

Hahaha, Torch Bearer je vrh. Na stranu blesavi komentari, ima onaj ludački smeh koji se stalno aktivira. A i magije su mu prilično zeznute, prženje u pravom smislu te reči. Meni se dopada i Unclean Beast čisto zbog dizajna 🙂 ali nema (bar ja nisam provalio) takve ofanzivne sposobnosti. Ovaj torch bearer zvizne Fire Novu i pobije sve oko sebe, Fireball i Circle of Fire, svaki heroj samo beži u bazu...

Na moje iznenadjenje - dopada mi se igra! 😀 Ja sam igrao sa onim nekim vitezom ogromnim, ima neki life drain i koristi pale duse da ga jacaju, ima kasnije neku magiju da kad umre - ne umre vec odlepi i 3 put je jaci na nekih pola minuta, mozda malo manje. Interesatna igra!

odigrao,simpa je ali ne moze ni da zasmrdi doti......
8 charactera,lol

pa igra i nije pravljena da zameni dotu i dokle ce te je vise porediti sa dotom, igra je osmisljena da se masa malo drugacije zabavi a vi non stop je poredite sa dotom dobro pa niste uzeli da je poredite sa wow. sto vam je bolja dota?, jel zato sto mozete da igrate online a da nemorate da je platite pa na piratske servere je picite jel zato bolja ili sto?

ova igra ima potencijala ali mana je sto ima samo 8 demigodova ali valda ce kroz neke peceve i druge updejtove doci jos koji demigod i biti mnogo zanimljivija ali i da ostane ovako ruku na srce meni ok!

Poslednja izmena:
ovaj mislim da je svuda po netu pisano da je igra nova dota, tako da...

meni je to neuporedivo. DOTA me je smorila nakon tri partije (krsh grafika, sarenis, debilni itemi (vecina)), a ovo em odlicno izgleda em je brutalno dobro odradjeno kako se to sve uklapa u jednu celinu. Jednostavnost je vrlina u ovom slucaju.

Sto se tice broja heroja - 8 je sasvim dovoljno za pocetak, pogotovo sto su 3 od tih 8 "modularni" 🙂 Niko jos ni ne zna dobro da igra ovo, a vec vam fali heroja. 😛

meni je to neuporedivo. DOTA me je smorila nakon tri partije (krsh grafika, sarenis, debilni itemi (vecina)), a ovo em odlicno izgleda em je brutalno dobro odradjeno kako se to sve uklapa u jednu celinu. Jednostavnost je vrlina u ovom slucaju.

Možeš li nas jednom poštedeti :wall: Nemoj se samo zaklanjati iza "prava na sopstveno mišljenje" kada odvaljuješ ovakve gluposti.

sta tebi fali u zivotu kada ti smeta covek koji samo izjashnjava svoje simpatije prema igri koja je kopija dote a dota mu se nije svidela? sasvim zanimljiv aspekt koji ce mnogi postovati i zanimati, i mene u ostalom jer me dota nije privukla u toj meri zbog odvratne spoljashnosti iz war3

Koji ste vi bre fanbojsovi :d

Igra je odlicna platforma za prosirenja koja ce nadamo se da izadju u blizoj buducnosti.

Možeš li nas jednom poštedeti :wall: Nemoj se samo zaklanjati iza "prava na sopstveno mišljenje" kada odvaljuješ ovakve gluposti.

A cekaj sto su to gluposti? Jel zato sto je u pravu ili zato sto nemoras ko u Demigod da se svaki put vracas da bi se napunio energijom i manom nego ko u doti 20-30 bocica od svega i udri mile...

Nekazem ja da je igra losa (licno nisam je ni igrao niti imam zelju ali sam zato gledao) ali netreba je poistovetiti sa svakom drugom igrom koja se pojavi na slicnu tematiku i odmah je osuditi na propast... Jel ako se nesto svidja odredjenim ljudima nemora da to da bude smrtno pravilo pa da mora svima da se to dopada, stvar ukusa.

Ali da nezalazimo dalje u raspravu nekome se svidja dota nekome ovo i ok...

sta tebi fali u zivotu kada ti smeta covek koji samo izjashnjava svoje simpatije prema igri koja je kopija dote a dota mu se nije svidela? sasvim zanimljiv aspekt koji ce mnogi postovati i zanimati, i mene u ostalom jer me dota nije privukla u toj meri zbog odvratne spoljashnosti iz war3

Pa bash ta spoljasnost, odnosno engine war3, cini dotu takvom kakva jeste, pitanje je da li u drugom izvodjenju to moze da se duplira.

Nisam probao demigod, odmah da se ogradim.

@Dragan

Ova igra je zamisljenja da se prvenstveno igra u mp.

@filipenko:

covece.... izvini....stavi me na ignore i problem resen. :wall:

@ostali koji su postovali posle Filipa - Upravo to sto ste pisali i ja mislim.

Poslednja izmena:
Pa bash ta spoljasnost, odnosno engine war3, cini dotu takvom kakva jeste, pitanje je da li u drugom izvodjenju to moze da se duplira.

Nisam probao demigod, odmah da se ogradim.

@Dragan

Ova igra je zamisljenja da se prvenstveno igra u mp.

Znam da je zamisljena da se igra u MP ali isto tako je i Demigod zamisljen da se igra u MP, samo sta je problem kod Demigod?, Demigod mora da se plati (kupis original) da bi se igrao na netu a dota nemora! Jel to prednost dote nad Demigod? Ako je samo to onda nije vredna nikakvog poredjenja!

Poslednja izmena:
Mislio sam na demigod u svom prethodnom postu.

Nebitno je da li je original ili ne. I demigod ce moci na gareni da se igra 100%. Mislim war3 koliko kosta sad, nesto smesno, tako da to nije nikakav argument. A garena (ggc) kao platforma za dotu je mnogo bolja od battleneta, i pored svih *****ksih manga hentai kich sarenisa.

Da bi neka igra uspela u MP mora da poseduje neki kvalitet. Bez obzira da li se nekome svidja ili ne, dota poseduje taj kvalitet. Iako se slazem da je 90% populacije koja igra dotu retardirano, ipak za kvalitetne partije je neophodan skill (da ne komentarisem opasku o bocicama).

I naravno da ce svi da je uporedjuju sa dotom, kad su i sami autori to potencirali, cak su neki i radili na ranijim verzijama dote, ako sam dobro upamtio.

I jos jednom, ne pljujem po demigodu, jer sam do sad samo video pogledao.

Kao prvo,poredjenje sa dotom mora da postoji,jer ova igra se bazira na DOTA-i,ideja je uzeta iz DOTA-e,sve je iskopirano ali nedovoljno dobro odradjeno.Slazem se da se ova platforma mozda moze unaprediti,mada opet,nisam siguran koliko se moze unaprediti.
DOTA moze da vam bude gora od ovog samo zato sto ne znate da je igrate.Ovo mislim pogotovo zbog razloga koje vi navodite da je dota beda..Ima neuporedivo vise itema,kombinacija,resenja za neutralisanje protivnika,DOTA(iako je isto MP igra) ima svoju pricu,cak i sam naziv ima svoje znacenje,bar 70% heroja imaju svoju istoriju(svoju neku pricu),iteme moras pazljivo birati,sklapati u zavisnosti od toka igre,a ovde su ti svi itemi dati na izvolt'te,samo ti kesh treba da bi budzio heroja jer sto skuplji item to je bolji i korisniji dok u doti nekad i jeftiniji item moze da bude korisniji od onog najskupljeg(a pritom se u Demigodu kesh ne stice nesto mnogo tesko)..
Jednostavno DOTA je naprednija u svim elementima igre,bogatija je,osim u grafici i mozda audio efektima..Meni ovde nedostaje makar jedan cinematic koji ce pokazati ko su zapravo Demigodi,zatim malo makar opsirniji info pri odabiru svakog Demigoda(kao sto u Dota-i postoji opis skoro svakog heroja,ko je on zapravo)..Igrao sam sinoc Demigod u LAN-u,2v2,znaci ne pricam na pamet i ne fanboyisem😉

a ti si tiliko izigrao demogod da opusteno mozes da napises to sto si napisao...Great. Evo ti samo jedan primer da vidis kolko gresis. Cizmice sa +10% speed koje kostaju nesto tipa 850 su mi daleko korisnije nego one za 2000 koje mi daju 800HP i 5HP regen pogotovo ako vodis Oak-a ili Rook-a.
Prica iza heroja u DOTI je bitna ako imas 12 godina. Bas me zabole za pricu iza heroja u MP igri. Nit nesto menja, nit utice na nesto, nit utice na izbor heroja pre igre.
Iz ovoga sto si napisao deluje kao da nisi ni igrao Demogod i da pises napamet, posto argumenti koji si dao uopste ne stoje, bar ne u potpunosti. PROBAJ (procitao sam da si igrao sinoc, ali prosto ne verujem u to, pogotovo zbog ovoga oko cene i korisnosti itema sto si pisao, a kolko je lako doci do para da ne pominjem, pogotovo sto kazes da si igrao 2v2 gde para konstatno manjka i mora pametno da se trosi posto se resursi medju igracima dele) zapravo par partija pa onca formiraj misljenje.
Bukvalno vredjaj ljude koji su pravili igru (i DOTU ranije), rekao si im svojim postom da su napravili igru koja je nazadnija u svim elemntima. Da bi to bilo tacno ti ljudi bi morali biti retardirani i to poprilicno.

Meni ovde nedostaje makar jedan cinematic koji ce pokazati ko su zapravo Demigodi,zatim malo makar opsirniji info pri odabiru svakog Demigoda(kao sto u Dota-i postoji opis skoro svakog heroja,ko je on zapravo)

Da, ovo je sustina svake igre. Dakle nema veze koje abilitije ima lik sa kojim igras, kako se sa njime igra i sta moze/ne moze, vec cinematic i opis. Guess what - to skoro ni jedna igra nema. Nema ni diablo, ni sacred, ni warcraft3, ni C&C, ni Neverwinter Nights, ni Elder Scrolls ni jedan, a sad tebi to odjednom fali i to je mana zato sto je neko nazvrljao par stranica crapa za svakog lika u DOTI. 🙂 Evo, ako zelis napisacu ti ja za svakog lika iz Demigoda opis, mozemo i Ivicu zamoliti da pripomogne, siguran sam da cemo imati bolje price nego likovi iz DOTA-e 😀

:wave:

edit: ispada sada da ne znam kako branim ovu igru, i jeste tako, al to je samo zato sto citam neke hvalospeve o DOTA-i i kako ovde fali ne znam ni ja sta. Igrao sam DOTA-u dovoljno da mogu da skontam da to po meni nema veze sa zivotom. Odigrao sam za sada nekih 40-tak partija demigod-a i ne vidim samo poboljsanja, a ne unazadjenja kako neki tvrde.
Meni ovo lici na sada na diskusiju tipa da li je bolji quake ili unreal tournament. Meni je bolji quake, isto tako mi je bolji demigod of DOTA-e. da je isti ko DOTA verovatno bih ga obrisao posto mi se DOTA nije svidjala i radije sam igrao nesto drugo. I ovo ce mi napravno dosaditi za koju nedelju al bar se lepo zabavljam za sada.
Ko zeli da igra DOTA-u sa matorom grafikom jos narednih 10 godina - samo napred. Zasto bi ste probali nesto nesto novije i dali tome sansu kad mozete ostati konzervativni. Ja prosto nisam takav, a i community ce verovatno praviti dodatke, izlazice patchevi, bice rebalnsa isl.

Poslednja izmena:
Da,naravno da moze da bude korisniji i ovde jeftiniji item ali to nije bila poenta.U doti uzmes item,koristis ga,kad postanes isuvise jak za taj item,ne bacas ga vec ga jednostavno unapredis,tj napravis neki novi item,sklopis ga.U demigodu ide cista kupovina,kad kupis item jednostavno to je to,nema dalje.Upravo je to sto ti kazes za te cizmice,kupis ih na pocetku i dobijes mnogo korisniji item od onih skupih(korisniji u odredjenim situacijama),dok u doti kupis takve cizmice,secas ih secas i onda u jednom trenutku ih enchantujesh u nesto drugo,nesto jace sa dodatnim atributima,zadrzavajuci taj +10 speed(a neretko ga i povecavati).Takodje u doti imas iteme koji ti prakticno postaju novi ability,bez kojih bi pojedini heroji bili jednostavno osakaceni..Ne znam kako da objasnim ono sto zelim,ali recimo ovako:nekako mi se cini da je u Demigodu,za razliku od dote,igracima oduzeta kreativnost i mislim da je to jednostavno ono sto mi mozda i najvise smeta.Nekako mi je heroj odmah i na pocetku kao "gotov proizvod",kao da nema nekog prevelikog truda oko njegovog "budzenja"..Ne kazem da se heroj ne moze budziti u Demigodu,ali jednostavno ja imam takav neki utisak.
U pravu si gx-x,odigrao sam 20ak partija Demigoda,ne znam,mozda mi to nije dovoljno da prokljuvim igru,ali jednostavno ovo je moj trenutni utiskak.Upravo zato sto nisam "zatucan" i dalje dajem sansu Demigodu da mi se dopadne😉Nadam se da ce neki patchevi,rebalansi doprineti da se i meni ova igra dopadne,jer kao sto rekoh i ranije,mislim da ima potencijala jer je platforma dobra.
A sto se tice toga da dota "nema veze sa zivotom",gresis,jako gresis😉

Pazi, imas u demogodu iteme koji ti daju nove abilitije i to ih ima raznih. Imas (sad ne znam imena na pamet) jedan koji daje chain lightning, jedan koji leci 33% healtha (cooldown 20sec), imas dva (koja sam video) sto daju warp (teleport) pa mozes da preskaces preko gapova na mapama koje ih imaju, pa umesto da ides herojem u krug 2 minuta, warpujes se jednom-dvaput i stignes za 30 sec itd. Takodje, ne znam da li si provalio, mozes da one slotove popunis sa vise istih itema ili vise istih tipova itema. Mozes da kupis 5 oklopa, ne moras samo jedan. (imas i onaj zadnji slot za chalice, tamo isto ima par itema koji ti daju abilitije, te iteme kupujes "achievements poenima (njih mozes videti u glavnom meniju, za svakog heroja imas posebno sta treba da uradi)

E sad, nema seciranja itema ali islim da to nije propust vec namerno uproscavanje, da ne bi gubio vreme na to vec da bi se digao pace partije. Mislim da je akcenat stavljen na borbe, magije i abilitije, a ne tolko na iteme, posto levelovanjem (borbama) dobijas bolje stvari nego kupovinom itema, dobro ajd, ne bolje al da kazem mozda korisnije, drugacije. Takodje mislim da je to namerno uradjeno posto se ishod partije dosta oslanja na jacinu miniona koje imas, pa tako recimo Oak heroj ima kao + dole da ne budzi sebe vec minione i prakticno ne moras da ih upgrejdujes u citadeli sto omogucava drugima u partiji da kupuju iteme (mada ja najcesce kupujem iteme koje daju nesto minjonima, tipa +200 armor for minions +20% HP isl. posto su ti oni prakticno armor i rade aggro).

Imas i one dodatne jedinice (3 mala slota sa desne strane) tu mozes da ubacis jedinice koje mozes direktno da kontrolises (sto kolko se secam recimo nema u DOTA), mozes uzeti siege jedinice da rusis tower defense, mozes svestenike da te lece i razne druge, nisam stigao da detaljno ispitam).
Poenta je da je drugacije balansirana igra od DOTA, izmenjen je koncept, ima stvari koje su tamo mogle da se rade, a ovde ne mogu, ali ima i stvari koje ovde mozes raditi, a tamo ne. Kom oborci kom opanci 🙂

PS. Nisam reko da DOTA nema veze sa zivotom vec poredjenja koja si u pocetku tvog prethodnog posta davao. DOTA je DOTA, takva je kakva je.

ne mogu da editujem prethodni post sada. Mali info vezan za opise likova u demigod.
Postoji opsezan opis svih likova. 🙂 Kad izaberete heroja, pre nego sto kliknete na ok/apply sta vec, imate u sredini gde mu pise ime pa malo desno veliku strelicu koja pokazuje na gore. Kad se to klikne ima opis strenghts/weakneses i char. background

Poslednja izmena:
radi i sa hamachijem.

Al ima igra bugova sa AI-em to je strasno, zapravo, veoma je smesno. Juce ubijem TB-a par puta u zastopce i on bukvalno postane brzi za 20X i sam dodje i srusi citadelu za ~10 sekundi 😀

Е ал са овим нема мрежа и осталих *******ција, него видиш све који су у том тренутку логовани на сајт.

Мало су и баланс AI ја одрадили лоше, на медиум је прелако а на хард немогуће :S:, али су зато су ми партије против људи сјајне.

Edit: Мени је на гејмренџеру исти ник као и овде, ај народе на пријатељске мечеве 😀

Poslednja izmena:
partije protiv AI-ja nemaju veze sa zivotom. Na hard AI vara kako stigne, uradicu ovih dana neki video, ima par uzasno smesnih bagova, recimo, bocice za lecenje koje ostaju posle ubijanja heroja tebi kao igracu pocnu da skidaju health na hard 😀 Rook se ubrza toliko da predje sa jednog kraja mape na drugi za ~10 sec. To uradi ili kad ti fali malo da ga ubijes ili kad ti njemu krenes da bezis (ovo svi rade, samo, on je najsmesniji kad krene da stize Unclean Beasta sa speed od 9.5 😀 ) Na Hardu posle lvl 7 AI kontam dobija skoro sve bitnije artefakte, najskuplje bocice za lecenje, ima 80% armora i tako neko ludilo 😀

Jel ima original da se kupi kod nas? Kazu da su postavili nekakav fajl na sajtu i da sada samo sa tim fajlom i originalom moze da se igra na netu.

Ladno poredite dotu (kopiju ddaya), mapu obicnu mapu!! (5 mb fajl) sa Demigodom. I nema ovo nema ono. Igrao sam dotu, dosta, ali naspram igrice u kojoj je ta mapa je smesna!
Probao sam Demigod, super je igrica. Mada malo su trebali vise da porade na AI-u al dobro, za online je super igrica.

U zadnje vreme je uobicajena pojava da se vise obraca paznja na multiplayer nego na singl tako da nista cudno ali mozda to poprave nekim pecem.

mozda oce, mozda nece. Cekam da vidim da li ce srediti net code (koji je uzas, cak i sa 100 pinga prema hostu jedva mogu da koristim iteme i magije kad to meni odgovara, a cesto imam zastajkivanja). AI mi je veoma bitan takodje posto nisam uvek raspolozen da igram protiv ljudi (nervoza, jutarnja kafa isl., a imam i prijatelje koji vole da igraju ljudi protiv kompa u opustanje fazonu, a normal i easy su stvarno prelaki).
Ako lepo patchuju ovo cu definitivno da kupim.
Cuo sam da oce da ubacuju nove heroje i mape al ce se i to placati?! To ce biti veoma lame, sobzirom da za DotA-u ima ~100 heroja za dzabe pa u tom kontekstu mislim da nije u redu da naplacuju i dodatni sadrzaj :S:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno