Šta je novo?

Delphi, problem oko nasledjivanja

srdjan_r

Čuven
Učlanjen(a)
16.07.2003
Poena
620
Imam "mali" problemcic, svaka sugestija je dobrodosla.
Dakle imam baznu formu koju nasledjuju svi dijalozi, i na istoj pun... svega i svacega. Izmedju ostalog nalazi se i kveri za pretragu po magacinima koji u stvari na baznoj (i nasledjenim) formama puni text polje sa nazivom magacina za izabrani dokument. E sad. Na tamo nekoj nasledjenoj formi postoji potreba da se umesto text polja postavi lookuap kontrola koja bi vrsila listanje svih magacina i menjanje magcina za izabrani dikument.
Problem je: Ako postavim lookup kontrolu i novi dataset za listanje magacina, dolazi do pucanja programa. Prijavljuje da je dataset zauzet drugim kverijem (isti onim sto vrsi pretragu magacina u baznoj), ako izmenim bazni sql koji je nasledjeni iz bazne, manje vise isto samo sto ne pukne, ali ne radi plus sto neke druge stvari ne rade na formi koje se desavaju nakon...da ne duzim. Pitanje je, da li postoji neki metod kojim bi se premostio bazni kveri?

Poslednja izmena:
predlog

mozda bi mogao da rezultat baznog upita prosledis u #temp tabelu, posle koriscenja je samo obrises.
Dugo nisam radio u delphi-u tako da ti ne mogu poslati konkretan kod....
pozdrav,

Hvala na pomoci resio sam problem. Resenje je metoda skipbycursor. To sa temp tabelom je prva stvar koju sam probao medjutim problem je sto se pristup vrsi istovremeno i iz bazne i nasljedjne forme na isti dataset.

Nazad
Vrh Dno