Šta je novo?

Delphi - Pomoc - HITNO !!!

Neo_Matrix

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2003
Poena
649
Hitno mi treba kako da mi program bude aktivan dok radi neka igrica, i kad bude vreme (Timer1.Time) da program postane vidljiv preko igrice (da bude vidljiv, a igrica minimizirana ili ugasena ili sl.). Ovo mi treba zato sto sam napravio sebi rokovnik koji sada u sebi ima preko 800 stavki, i na svaka 2-3 sata mi pokazuje neku obaveu, ali kad igram igricu ne funkcionise...

EDIT : moze slobodno da se ugasi igrica, jer kad mi svira alarm moram da idem... :| I prilicno mi je "hica"... Dobro bi dosli bar predlozi, sa PostMessage(h, WM_CLOSE, 0, 0) nece ni da cuje, a mozda bi moglo nekako preko path-a igrice, ali neznam kako...

Hvala unapred...

Jesi probao da se igras sa fokusom forma, ili mozda sa Application.BringToFront?

Sa fukusom sam probao pre nego sto si mi rekao, a sa 'Application.BringToFront' sam probao sad i nece :-(
Ima li jos ideja ?

Ne, nece tako raditi posto je ta igra (dx ili gl) preuzela device context za sebe. Moraces da pogledas malo po winapiju - imas online verziju MSDN-a na MS sajtu, pa uradi tamo search.

A moze li mala pomoc oko pretrage sta da trazim (ime funkcije ili nesto slicno bi bilo od velike pomoci)...
Hvala...

Trazi po kljucnoj reci "device context".

Ja se ubi celo vece trazeci po msdn-u i nenadjoh nista... Odoh sad da spavam, pa se nadam da ces mi sutra pomoci jos malo kako da trazim jer mi je resenje malo blize (ili mi se cini)...

Poz.

Ajde, ovako, i veceras sam malo zanocio po MSDN-u, i nista, pa rekoh da malo probam da pojasnim sebi...

Evo sta hocu... Vreme istice igrica se jednostavno gasi!!! Moze i da se minimizira, ali mislim da je lakse da se ugasi...
E, sad 'device context' je igrica preuzela na sebe, i ja trebam da preuzmem device context u svoju aplikaciju i onda imam upravu nad igricom kao nad svakim klasicnim WinPRg-om, tj. mogu da ju ugasim sa nekom standardnom funkcijom, ili da moju formu prikazem preko njene...
E sad, ako sam u pravu onda ja samo neznam kako da taj device context preuzmem na sebe, tj. nasao sam funkciju na MSDN CreateDC koja mi pretpostavljam treba, ali neznam da li pored ovoga trebam da zaustavim device context igrice? (CancelDC)...?
I posto je na MSDN-u funkcije, kao i primeri pisani za C++, ja C neznam, pa se zbog toga jos slabije snalazim, ili se ne snalazim...
E, za pocetak bi mi dobro dosla pomoc oko toga da li sam na pravom putu, i kako da preuzmem DC u svoju aplikaciju, da li trebam da ga zaustavim igrici i jedno objasnjenje sta je taj DC?

Hvala...

Vrh Dno