Šta je novo?

Delphi / Android - izvlacenje SMSova?

alfaunits

Znamenit
Učlanjen(a)
24.06.2006
Poena
1,385
Pokusavam da napravim sebi lagan programcic, koji bi mi izbacio CSV za sve banking SMSove (SMSove za potrosnju po karticama/racunima).

Nesto mi ne ide da izvucem vise od jednog SMSa... koristim ovaj kod:
http://delphi-android.blogspot.dk/2013/10/how-to-fetch-sms-messages-from-android.html

Posto ne bih znao da li postoji nesto pametnije?

Ali kada probam da postavim recimo Memo1.Text := FetchSms();
dobijem samo prvu (tj. najstariju, barme mi tako izgleda) iz Inboxa.

Probao sam i da unutar while(cursor.MoveToNext) ubacim Memo1.Text := Memo1.Text + body, ali isti rezultat dobijam.
Posto debugging nesto ne radi (ne rade mi breakpoints?) ne umem da debuggujem zasto, mada nesto sumnjam u NULL unutar stringa.

Nisam do sada programirao uopste za Android, a Delphi sam i dalje koristio 7-cu za svoje potrebe :) Radi za Windwos Driver Samples.
Ovo gore inace radim u XE10 (10.2, Tokyo)

Ne zelim da nadjem "laksi nacin", hteo bi ipak da mi ovo bude neki ulazak u Android programiranje, iako nemam nameru da se bavim UI programiranjem.
Inace bi exportovao SMSove i parsovao u Delphi programu koji sam za 2 minuta napravio za Windows :p

Kao drugo pitanje, da li je SMS kao DB, pa ne mogu da iscitam sve kao obican file, i onda sam parsujem?

Taj fetchsms funkcija ima while petlju kojom pročita sve sms-ove. Verovatno vrati poslednji pročitani. Trebalo bi da toj funkciji prosledis niz ili listu u koju će da upiše sms poruke.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

*** kad mi Nove poruke nije ni prikazao da si odgovorio :)

Resih problem. On izdaje sve poruke, ali je pravljena sa bugom da je Result := <poruka>, a ne Result := Result + <poruka>, tako da samo zadnju u listi ubaci u Memo.

Komedija da nista od ovoga ne postoji u dokumentaciji Delphi-a za Android. Ni JCursos ni contextProvider.... ;) Ocekuje se da se sve to nalazi manuelno u Java NDK/SDK helpu izgleda.

Nazad
Vrh Dno