Šta je novo?

Dell XPS 2026

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Stiglo nam novo u kancelariju pa koristim malo da se igram dok podešavam sistem za koleginicu 🙂

Lep i kvalitetan uređaj, haptic odličan, ali manjak portova (samo 3 usb-c) na 16" uređaju mi stvarno nemaju nikakve logike! Pošto nisam korisnik xps-a, tastatura mi je kriminalna i vidim zašto se mnogi žale na istu i pominju privikavanje.

Prilozi

• 20260608_143014.webp
    20260608_143014.webp
    32.5 KB · Pregleda: 81
  • 20260608_142917.webp
    20260608_142917.webp
    92.4 KB · Pregleda: 83
Mislim da mi šef reče oko 2500$ da ih izašao u Americi što je skroz ok u ovo vreme blesavih cena.

Zavisi od konfiga, ako ima diskretnu ode cena...
3 porta je tipicno danas, jer su tanki laptopovi 🙁 Lenovo top P1 / X1 ima samo 4 🤦‍♂️ (2 C, 2 A)

Ja bi vise kritikovao ergonomiju bilo kog laptopa. Znaci da li ima 20 ili 90 viewing angle, koliko moze da se otvori ekran (barem 180 stepeni kao Lenovo, ili jedva 120 kao Mac i vecina, da li ima DEBILSKI izduv izmedju ekrana i tastature... ovo me nervira u pi pi pi...)

Vizuelno izgleda top masina iskreno ali kucanje na ovoj tastaturi za nas s lopatama, majko mila izgoreo bih. 😀

Zavisi od konfiga, ako ima diskretnu ode cena...
3 porta je tipicno danas, jer su tanki laptopovi 🙁 Lenovo top P1 / X1 ima samo 4 🤦‍♂️ (2 C, 2 A)

Ja bi vise kritikovao ergonomiju bilo kog laptopa. Znaci da li ima 20 ili 90 viewing angle, koliko moze da se otvori ekran (barem 180 stepeni kao Lenovo, ili jedva 120 kao Mac i vecina, da li ima DEBILSKI izduv izmedju ekrana i tastature... ovo me nervira u pi pi pi...)
X7 sa novom b390 grafikom koja je u rangu neke gtx2060 od pre pola decenije.

Ne znam stvarno gde je 3 porta tipično danas posebno na 16" mašinama; na zadnjem zephyrusu g16 sam imao sve portove osim lana (koji doduše niko više ni ne stavlja), novi blade stealth takođe ima sve.

Za ostalo navedeno se slažem većinski

Ne znam stvarno gde je 3 porta tipično danas posebno na 16" mašinama; na zadnjem zephyrusu g16 sam imao sve portove osim lana (koji doduše niko više ni ne stavlja), novi blade stealth takođe ima sve.

a pa ima HDMI, nekad 3.5mm (koji koristim lol), mozda SDcard port. Ako na to mislis.

@alfaunits nisam sad siguran na šta sugerišeš, ali još jednom da ponovim, novi xps od 16" ima samo 3 usb-c porta i ništa više bukvalno (znači nema hdmi, nema usb-a, nema čitač kartica). I naravno pošto se puni preko usb-c takođe, imaš samo 2 porta na raspolaganju praktično.

@alfaunits nisam sad siguran na šta sugerišeš, ali još jednom da ponovim, novi xps od 16" ima samo 3 usb-c porta i ništa više bukvalno (znači nema hdmi, nema usb-a, nema čitač kartica). I naravno pošto se puni preko usb-c takođe, imaš samo 2 porta na raspolaganju praktično.
Znaci... jos jedan CrapBook 😭

Elitebook 8 ima tri USB-C porta i samo jedan USB-A i kada se u taj jedan ubaci Logi Bolt receiver nema više mesta ni za jedan od USB-A fleševa tako da sam morao supruzi da kupujem Hub kako bi koristila istovremeno miša i službeni fleš (svi su USB-A a samo oni imaju dozvolu da mogu u desktop na poslu)...

@Martin Mystere nije baš tema Hp postovanje. Ali eto, i taj elitebook 8 (i x koji ja imam) i koji su 14 inča, imaju dosta više portova od 16 della.
P.s. koji će joj logi bolt u laptopu?...ne znam jel sam ikad i jedan logi proizvod kačio duže od oar dana na isti i to samo za probu. Radi bluetooth samo tako.

Nije tema HP nego sam samo potvrdio ono što kaže @alfaunits da je sada trend minimiziranja broja portova plus je sada dodatno trend imati više USB-C (tri USB-C od kojih je jedan za punjenje) i jedan USB-A koji je takođe zauzet, bez SD card etc.

Moj XPS iz 2022. godine sa i9, 64gb Rama i OLED ima problem sa vapor chamber. Jedva našao neki, naručio kad i on ne valja, preskačem ih u buduće.

Nije tema HP nego sam samo potvrdio ono što kaže @alfaunits da je sada trend minimiziranja broja portova plus je sada dodatno trend imati više USB-C (tri USB-C od kojih je jedan za punjenje) i jedan USB-A koji je takođe zauzet, bez SD card etc.
Meni je to skroz ok. Mada i sam većinom uzimam laptopove koji imaju (bar) 2 + 2 i to po mogućnosti po jedan c i a sa obe strane + hdmi i ostalo.

To samo veći i deblji imaju. Lenovo je najveću glupost napravio izbacivši ih sa zadnjih modela. Novi msi 8h još "fura" 😇

Nazad
Vrh Dno