Šta je novo?

DELL vs MSI ???

Novice

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2006
Poena
319
MSI ima grafiku 9300GM sa svojom nasuprot integrisane kod DELL-a
MSI ima PM45 čipset nasuprot 965GM kod DELL-a

Bolje da se izbor pravi između tog MSI-ja i FSC Pi3540 gde imamo dve gotovo identične mašine, MSI sa 17" monitorom i FSC sa 15.4" monitorom ali nešto boljom grafikom i cenom koja je sada ispod 47.000,00 din.

Skoro kupih Dell Studio 1737 i nisam bas odusevljen izradom i kvalitetnom.

Prijatelj je kupio MSI, ne znam tacno model, 16" i deluje mi dosta kvalitetniji.

^^ Stvarno ti je taj DELL tako loš :zgran:? Toliko da je MSI bolji od njega? Auu, meni se baš sviđa taj DELL Studio dizajn, šteta ako je tako loša izrada... Šta su zamerke, ako može konkretnije?

:wave:

Nemojmo tako suditi o DELL-u, jeste navedeni model generacija iza MSI-a (pomenutog ovde) ali kvalitet izrade i sam kvalitet tog dela je vrh. U zavisnosti od upotrebe može i DELL da bude favorit jer pokazalo se da su dugovečni i stabilni a to je za neki ozbiljniji posao daleko važnija stvar nego bilo šta.

Dell kvalitet, Studio model???

Nema veze sa vezom, odmah cu da kazem da je ovaj Dell krs!

Prva stvar, izrada...

Kod kamere, na vrhu ekrana plastika ima lufta oko 1-2mm, kao da je odlepljena od ekrana.

Sledeca stvar, mesto na kome se nalaze touch dugmici, pa gde je indikator za HDD i WiFi -taj deo se pomera 3-4mm, covek da ne veruje.

Krcka sa leve strane kod USB i to dosta, krcka sa prednje strane kod IC-a, uvlaci se kuciste.

Ekran grebe ivicu kod zvucnika(koju su btw uzas, tuzno za multimedijalni laptop).

E sada HW.

320GB HDD Seagate - posle 2 dana bad sektor!

DVD-RW slot drive - posle 15 dana, samo CITA CD, dvd ni jedan. Nece da reze. Nov je ~90 evra, posto je slot drive. Inace i kada radi, jako je izbirljiv.

Laptop je kupljen u Londonu, star 2 meseca, znaci nije za srpsko trziste, garanciju mogu da ostvarim kod nas, ali moram da platim slanje iz Irske, ako deo crkne. To kosta od 30-70 evra.

Danas idem u List da vidim kako da resim doticne probleme.

Inace List nije uvozio ni jedan Studio Model, tako mi bar rece serviser.

Evo jedan video, doduse ovo je rana verzija i na rumunskom je, ali nisu se mnogo popravili.

http://www.youtube.com/watch?v=mK-F0Wt9uuo

Inace planiram da snimim jedan fin video, kako sve izgleda.

Poslednja izmena:
@vukasin-coral

Vracanje racunara bi mogao biti mali problem, jer nije kupljen u Srbiji.

Sto se tice izrade, nije moj jedini, vec sam na par primeraka video istu stvar.

Sto se tice HW, to cemo videti....

P.S. samo da napomenem da doticni model kod nas kosta preko 1000 evra, da je u pitanju cifra od 400-500 pa da covek kaze, ne moze biti sve full za te pare.

Sve u svemu, nikako ne mogu biti zadovoljan.

Ovde mozete procitati DaPimp-ov review za Dell Studio 1735

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=180877&highlight=dell+studio+1735

Moguce da sam ja previse sitnicav :)

Da dodam....

Nije sve tako lose, tastatura je korektna, kamera takodje, procesor je odlican (p8400), nikada ne prelazi 45C, graficka je OK, HD3650.

Ekran je solidan, ne svidja mi se glossy, a bogami ni uglovi nisu bas najbolji.

Poslednja izmena:
Ja imam 1525 i nema tih problema (a kupljen za ispod 500 evra). Nikad bolja tastatura, a probao na raznim laptopovima (doduse nisam MSI). Malo se jedino savija plastika ako pritisnes kod DVD-a ali mislim da to i ne moze da se izbegne.

Danas sam bio u List Solutions-u i naravno nista mi nisu zavrsili.

Serviser je ustanovio da drive ne radi, tako sto je ubacio DVD unutra :lol:

Procedura je sledeca, moram da prebacim garanciju na Srbiju, pa tek onda da donesem komp, pa ce opet da ustanove da drive ne radi, pa ce da naruce novi negde iz Evrope (sto ce verovatno da traje minimum mesec dana) i takor

Inace gospodin koji me je primio bio je prilicno iznenadjem losim kvalitetom uz napomenu da skuplje ne mora da znaci i kvalitetnije :D

Poslednja izmena:
Samo da kazem, u Informatici moze da se sredi.

Dok ne prebacim garanciju placam slanje dela, odakle vec, po ceni od 85 evra po delu, nebitno koliko je.

Evo samo mali update, posto u Srbiji nisam mogao da ostavrim garanciju bez placanja postarine, preko prijatelja sam zavrsio sve u Sloveniji bez ikakvih problema.

Sto je nabolje od svega, ugradise mi BluRay umesto DVD :) i bluetooth (koji sam ranije platio) tako da je sada sve ok.

Nazad
Vrh Dno