Šta je novo?

DELL vs DELL

Dexi85

Slavan
Učlanjen(a)
05.01.2009
Poena
301
Pozdrav svima.
Odlucio sam se za kupovinu novog laptopa. Poslije silnih pretraga suzio sam izbor na ova dva modela.

http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/4967-dell-inspiron-n7010-ggdj5-bk-i5-460
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/4966-dell-inspiron-n7010-ggdj5-bk-i3-370

Jedina prava razlika je u procesoru i naravno u ceni. :) Tu je jos i velicina hard diska, ali to mi je manje bitno.

Meni laptop treba za uobicajne upotrebu: internet, filmovi, office, neka igrica (ne prezahtjevna) i jos bih na njemu radio u AutoCAD-u, Archi CAD-u, znaci malo 3D, renderovanje i tako to...

I moze li mi neko pojasniti kolika je razlika izmedju navedenog i3 i i5 procesora? Treba li meni taj jaci za moje potrebe?
Sta uopste mislite o mom izboru?

Ocekujem da me laptop sluzi bar 2-3 godine (koliko traje garancija).

Hvala puno.

i5 uvek pre i3 kada je bitna matematika
(AutoCAD-u, Archi CAD-u, znaci malo 3D, renderovanje i tako to...),
uz to ce se i znatno lakse prodati za koju godinu.
+-10% se ovde isplati ako je navedena primena primarna.

Hmmmm....
Sad sam zbunjen!!! Citao sam po ovom i drugim forumima i taman zakljucio da izmedju tih procesora nije toliko velika razlika za tu cenu, odlucio se za ovaj jeftiniji model, kad ti napisa ovako nesto. :)

Mislim da moje zahtjeve ipak moze podrzati i3 procesor. Trenutno imam Acer Extensu 5630G sa Intel Core2Duo T5800 2,00GHz procesorom i sav svoj posao i dalje prilicno brzo mogu obavljati na njemu.

Jedini razlog zasto ga menjam je zato sto mojoj sestri treba laptop, pa cu njoj dati ovaj, a sebi bih uzeo neki sa vecim ekranom.

Ako uzmemo to u obzir kakvi su predlozi?
Molim malo detaljnija objasnjenja.

O tom modelu mislim sve najbolje. Savrsen je. On mi je bio glavni favorit. Imao sam priliku da ga koristim i svima bih ga toplo preporucio.
Ali ipak ja sam se odlucio za malo veci ekran, jer sam se u dosadasnjem radu dosta namucio sa manjim. Tako da moram pravti odradjeni kompromis sto se performansi tice.
inace kod Dell-a mi se svidja sto daju tri godine garancije.

Koliko ja vidim, za 8000 dobijas malo bolji procesor koji ima i Turbo mode i malo veci HDD.

Meni laptop treba za uobicajne upotrebu: internet, filmovi, office, neka igrica (ne prezahtjevna) i jos bih na njemu radio u AutoCAD-u, Archi CAD-u, znaci malo 3D, renderovanje i tako to...

Ako si ozbiljan sa svim tim CAD-ovima i renderovanjem, onda ti svakako treba jaci procesor i veci hard, a usudio bih se reci i desktop.

Ipak sam se odlucio za i3 procesor, ali pojavio se novi problem.
Mojoj djevojci se ne svidja laptop (a uzimamo ga zajedno).
Pa sam ja nasao "lepsi", koji zadovoljava i njene cisto estetske zahtjeve. :)
Sta mislite o ovom modelu?

http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/5758-toshiba-satellite-l675-10v

Malo je losiji od Dell-a, svjestan sam toga. Ali da li su razlike velike? Posebno me interesuje graficka?

Poslednja izmena:
Za 2.000 dinara razlike se mnogo vise isplati Dell :trust:

Ako je devojka vec sad pocela da te mustra, odma' to preseci u korenu. Kao da je tesko navici se na izgled...

...ali pojavio se novi problem. Mojoj djevojci se ne svidja laptop ...

Najjeftinije ce tebi ispasti da odmah promenis devojku ! Nije to vazna za sto u predsoblju pa da najbitnije kolko se nekome svidja !?!

E, e, eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeaah,
gde su ona lepa stara vremena kad su se zene svoj mozak optererecivale iskljucivo zavesama, krecenjem, popravkama namestaja, cvecem, vaznama i slicnim stvarima.

Otkad se to zene nesto pitaju kad je upitanju tehnika i fudbal?
Da budem malo precizmniji pitaju se, onako uzgred, da pokazesh da ih poshtujesh, ALI SE NE SLUSHAJU nikako, samo klimash glavom i uradish kako si naumio TI !
Preostalo vreme smisljash kao da to pametno opravdash, recimo :
"ovde imas primer da je garancija duza za citavih 12 meseci i da na taj nacin ostvarujete ustedu od 36% rekurentne upotrebne vrednosti proizvoda za period eksploatacije, sto mozete iskoristiti za krecenje 70 kvm zidova ekoloskim bojama iz palete od 36 miliona nijansi kod ...... itd, itd..

Dajte bre momci, di vam nestade mashte!

Poslednja izmena:
Pazi - bolji CPU, vise RAM-a, bolja graficka i bolji citac kartica za samo 2.000 dinara razlike - pa ako devojka to ne razume i ne kapira, onda se snalazi kako znas i umes :d

Vrh Dno