Šta je novo?

Dell Ultrasharp 2408WFP vs Samsung SyncMaster 245T vs DELL UltraSharp 2709WFP

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ljudi zabolela me vise glava razmisljajuci sta da uzmem od Monitora koje sam naveo:

Dell Ultrasharp 2408WFP vs Samsung SyncMaster 245T vs DELL UltraSharp 2709WFP vs Samsung SyncMaster 275T ???

Ima li ko kakva iskustva sa nekim od ovih modela?Sta je to sa input lagom kod Della i jel ima revizija u kojoj je to ispravljeno>?!!!

Ja bi najradije uzeo ovaj Dell 27" al se plasim da nije prevelik pa da ce i pixeli biti malo vise primeceniji i samim tim image prikaz losiji kako i sam gaming!U Dilemi sam velikoj tj veoma mi je tesko da se odlucim...Do sad sam samo preferirao Samsung ali ipak uvek stojim iza performansi i samog kvaliteta!

Poslednja izmena:
Uh, teška odluka. Ja imam Dell 24" WFP2407-HC, i mogu ti reći da je za neke igrice pomalo i prevelik, barem na 50-tak cm koliko ja sedim od njega. Uzeo sam ga prvenstveno zbog vernijih boja i uglova gledanja, a manje za igrice. Iako ga bije glas da ima veliki lag, u igricama ga nisam primetio da bi mi smetalo. Sa uživanjem sam završio i Crysis, i StalkerCS, i CoD4 i 5, i gomilu drugih FPS-ova gde bi lag trebalo da bude problem ali nisam primetio "lagovanje". Verovatno se lag više primeti u multiplayer-u, koga praktično ne igram...

Što se uglova gledanja tiče, S-PVA je majka za TN, naročito kada su veće dijagonale u pitanju (24" i veće), gde kod TN-a čim skreneš pogled ka uglovima ili gornjoj ivici, boje su skroz različite.

Da sam ja na tvom mestu, ukoliko pare nisu problem, ne bih mnogo razmišljao i uzeo bih 2709WFP. 1920x1200 neće biti suviše krupno na 27" da bi to primetio tokom igranja, jer na tolikoj dijagonali moraćeš da sediš na barem 60-70cm od ekrana.

Poslednja izmena:
Uh, teška odluka. Ja imam Dell 24" WFP2407-HC, i mogu ti reći da je za neke igrice pomalo i prevelik, barem na 50-tak cm koliko ja sedim od njega. Uzeo sam ga prvenstveno zbog vernijih boja i uglova gledanja, a manje za igrice. Iako ga bije glas da ima veliki lag, u igricama ga nisam primetio da bi mi smetalo. Sa uživanjem sam završio i Crysis, i StalkerCS, i CoD4 i 5, i gomilu drugih FPS-ova gde bi lag trebalo da bude problem ali nisam primetio "lagovanje". Verovatno se lag više primeti u multiplayer-u, koga praktično ne igram...

Što se uglova gledanja tiče, S-PVA je majka za TN, naročito kada su veće dijagonale u pitanju (24" i veće), gde kod TN-a čim skreneš pogled ka uglovima ili gornjoj ivici, boje su skroz različite.

Da sam ja na tvom mestu, ukoliko pare nisu problem, ne bih mnogo razmišljao i uzeo bih 2709WFP. 1920x1200 neće biti suviše krupno na 27" da bi to primetio tokom igranja, jer na tolikoj dijagonali moraćeš da sediš na barem 60-70cm od ekrana.

Brate hvala ti...I ja sam se najvise zagrejao za 27" Dell..Znam da ce biti extra i za filmove e sad..Ja monitor bas drzim blizu i nemam nekog prostora bas da ga odaljim..Mozda svega nekih 30cm..Nadam se da necu primetiti krupnije pixele jer sam bas perfekcionista i volim da bude sve fest!

Zanimljiva stvar da pise da nema HDMI port na nekim sajtovima a ja sam nasao na ostalim review-ima da ima...

27" na 30cm? Neće to bi mnogo prijatno... ima oči a naročito glava da te boli posle dužeg rada/igranja jer će oči mnogo da idu levo-desno-gore-dole... A igrice preko celog 27" ekrana na 30cm od njega? Skoro neprijatno ima da bude... razmisli ipak, ali zaista razmisli.

P.S. A možda ima ipak više od 30cm? Jer iskreno, ako oči ne mogu da ti budu minimum, ali zaista minimum, 40-45cm od ekrana, batalio bih 27" ma koliko privlačno izgledalo imati toliki ekran...

Poslednja izmena:
Ja sam se isto bio zaludeo za taj dell (2709), ali me je odbio input lag (sto je mana svih monitora koje si naveo)i nemogucnost nabavljannja istog. Naime kod nas ga niko nema, al kao mogu da ga nabave al po nekoj ludackoj ceni. Sto se tice hdmi koliko sam shvatio citajuci razne forume, ima ga sigurno nego je pitanje valjda da li podrzava neke dodatne mogucnosti.
Na kraju sam se odlucio za monitor iz potpisa i mogu toplo da ga preporucim, pogledaj i njegovu temu ako vec nisi. http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=172733

Da, na taj HP sam zaboravio... Izgleda baš "k'o bombona" a ima i dobre karakteristike i dobre ocene po review-ovima...

@PCBeast: Ako si zaista samo na 30-tak cm od ekrana, ozbiljno razmotri ovaj HP!

Da, na taj HP sam zaboravio... Izgleda baš "k'o bombona" a ima i dobre karakteristike i dobre ocene po review-ovima...

@PCBeast: Ako si zaista samo na 30-tak cm od ekrana, ozbiljno razmotri ovaj HP!

Jesam ali to ne znaci da ne mogu da napravim novu policu tj vec sam trebao ali mi je nekako ova stara prirasla k'srcu;)

Mislim da cu ipak da uzmem taj Dell pa kad je bal nek je maskenbal..
Valjda se necu razocarati obzirom da ima sve bolje karakteristike od bilo kog Dell modela na trzistu a i od vecine monitora..Ono sto sam mogao da procitam po raznim review-ima po netu i user review-ima je zaista fascinantno...Ne znam..Hm...27" ,bas primamljuje...

Sto se tice tog HP-a,posto sam vec duze na TN panelu necu da idem ispod S-PVA ili pak S-IPS u boljoj varijanti...

Na kraju sam se odlucio za monitor iz potpisa i mogu toplo da ga preporucim, pogledaj i njegovu temu ako vec nisi.

Da li si imao prilike da uživo porediš taj tvoj monitor sa nekim S-PVA i uopšte kakvi su utisci sada kada ga koristiš neko vreme: boje, kontrast odziv ...

Da li si imao prilike da uživo porediš taj tvoj monitor sa nekim S-PVA i uopšte kakvi su utisci sada kada ga koristiš neko vreme: boje, kontrast odziv ...

Pa imao sam do skoro i jedan 971p (sada je kod drugara) tako da jedino sa njim mogu da uporedim. Onako na oko nema neke preterane razlike, boje bi trebalo da su bolje na hp, al ja to i ne primecuijem bas (dobre su na oba), crna bi trebalo da je bolja na samsungu, al opet meni su ekstra i na jednom i na drugom, sto se odziva tice(verovatno mislis na lag) nemam trenutno nijedan monitor sem hp kuci pa i nemogu da uporedim, al po testovima bi trebalo da je oko 2ms sto je manje nego neki PVA paneli te dijagonale (tipA DELL 2408, 2407, sams 245t...)
Sad neki opsti utisak za ovih 10-tak dana koliko ga koristim su super, ujednaceno osvetljenje, boje, crna, zasada nisam nasao neku ozbiljniju manu sem sto mi vise ne deluje tako veliki, cak i sam izgled koji mi se nije dopadao gledavsi ga na netu (zbog cega sam i prvo hteo dell 2407) sad ovako uzivo nije mi uopste ruzan, sta vise poceo je da mi se svidja.

@ pocuca
pod odziv sam mislio na odziv panela ne na input lag.

Meni definitivno deluje kao najbolja kupovina od gore navedenih, da te lepo služi :wave:

@ PCBeast

Čisto da znaš da 6ms GTG (koliko je deklarisan ovaj HP) na x-IPS panelima daje znatno bolje rezultate nego na x-PVA panelima - vizuelno otprilike kao TN na 2ms GTG. (ne pitaj zašto - ne znam.)

ljudi, kupio sam dva dell-a 2408 wfp, i dao grdne pare... kada sam dosao u kancelariju postavio ih, sa osmehom na licu, ostavio ih da podignu temperaturu... sav srecan... kada sam se vratio i video kakav je to shit za taj novac, ujutru sam pozvao prodavca i rekao mu da oba vracam... znaci, ja losije monitore nisam video u zivotu... 1/4 monitora sa leve ka desnoj svetlija i to bas bas, po uglovima prosvetljava, losa geometrija, donji levi ugao modulacija plave u pink.. uzas jedan... inace potrebno mi je bilo da kupim dva profi monitora za dizajn i prepress, ovo sto sam uzeo nema veze sa profesionalnim monitorom...

Dva profi monitora će i da te koštaju isto tako - profi...

Preporuka ide za HP LP2475w i Samsung 24xT... Ostalo je kao što si rekao...

ljudi, kupio sam dva dell-a 2408 wfp, i dao grdne pare... kada sam dosao u kancelariju postavio ih, sa osmehom na licu, ostavio ih da podignu temperaturu... sav srecan... kada sam se vratio i video kakav je to shit za taj novac, ujutru sam pozvao prodavca i rekao mu da oba vracam... znaci, ja losije monitore nisam video u zivotu... 1/4 monitora sa leve ka desnoj svetlija i to bas bas, po uglovima prosvetljava, losa geometrija, donji levi ugao modulacija plave u pink.. uzas jedan... inace potrebno mi je bilo da kupim dva profi monitora za dizajn i prepress, ovo sto sam uzeo nema veze sa profesionalnim monitorom...

jesi pokusao barem da ih kalbrises?

Nazad
Vrh Dno