Šta je novo?

Dell U3223QE/U2723QE

Ninoslav

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2008
Poena
405
Moja oprema  
Tablet
iPad Pro 11”
Mobilni telefon
iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch
Pristup internetu
  1. Optički internet
Stigao napokon danas, U32 verzija… prvi utisci, ogroman :) prelazim sa 2x24 pa sad vagam kako da rasporedim i sta da eventualno ostavim

Prilozi

• E65E289A-7F26-4451-92B7-B624A8BD5185.jpeg
    E65E289A-7F26-4451-92B7-B624A8BD5185.jpeg
    483.9 KB · Pregleda: 196
Na sta ce se kaciti? Mesecima razmisljam o monitoru za Macbook Pro M1 Max... pa me zivo zanima kako li ovo izgleda uzivo :)

Probao sam m1 air, izgleda savršeno

Jos uvek cekam neke glossy varijante, ne znam da li da zalecem sa matiranim… :/

P, U i UP serija su im kancelarijski/profi monitori i ne nadaj se glossy varijanti. Semi glossy varijanta bi bila taman.

Kakvi su utisci posle duzeg vremena, i ja bih da predjem sa 2x24 ali nikako da se resim? @Ninoslav

Utisci fenomenalni, sad minstara 24 izgleda kao da je pokvarena, tako lose…

Nakon fejla sa C2 Oledom, ovo mi je sledeci pik :D
Kakav je IPS glow u mraku?
Kakva je uniformnost boja?
Ako koristis kao display za mac, kojim kablom je povezan?
Koji scaling koristis i kakav je font clarity?

Nakon fejla sa C2 Oledom, ovo mi je sledeci pik :D
Kakav je IPS glow u mraku?
Kakva je uniformnost boja?
Ako koristis kao display za mac, kojim kablom je povezan?
Koji scaling koristis i kakav je font clarity?
Što fejl sa C2 ako nije tajna svi ga hvale.

Pa pazi, za gejming i multimediju je presavrsen.
Za productivity rad je ocajan.

Zapravo, sa jedne strane nije los, velika radna povrsina od 42" nudi mogucnost pregleda nekoliko aplikacija i to je super, ali za graficki dizajn je bas bas los.
Preveliki je (iako to mi je najmanji problem), premali PPI (ovo se bas primeti, cak i sa 90cm udaljenosti) i ono najbitnije text je kriminalno los zbog wrgb panela.
Crn text na beloj pozadini i nekako, ali obrnuto, ili pak crveni text na crnoj je kriminalno lose. A problem postaje izrazaniji zumiranjem in/out contenta na monitoru.

Elem, danas mi je stigao u3223qe i bas bas sam zadovoljan.

Pa ljudii,taj DELL u3223qe vam ima samo 60hz (?!)..............da li ste vi normalni??

Pa nisam gejmer, zapravo nisam odigrao nista dobrih 10 godina. Monitor mi treba iskljucivo za rad. Velicina, kontrast, pa bogme i crna (ips black) su odlicni. Nema ni ips glowa. Uparen sa m2 mac minijem ovo je bruka.

Odavno sam odustao od pričanja ljudima da se monitori koriste i za druge stvari, ne samo za igre...maltene možeš fizički da osetiš šok kad im kažeš da brzina odziva nije sve i svja na monitoru.
Pogotovo sad sa ovim OLED hajpom, strašno...

A firme se utrkuju ko će pre da izbaci na tržište monitor u koji stave šta god su fabrike iskašljale ove nedelje, samo da ima magične reči OLED, Mini LED, HDR i 165+ Hz. I onda se raja pomami, plati 1000+ dolara i dobiju panel lutriju, skrnavi text jerbo pixeli nisu RGB, vrišteće boje, anomalije, bedno osvetljenje, poluupotrebljiv OSD...ali eto, OLED! Vidi kako glatko, sine!

Eh...

Slazem se, vecina monitora se koristi za rad a ne igre, ali cak i u windowsu se oseti kako glatko klizi mis na 120+hz...ko se na to navikne, nema vracanja na 60hz, primetis odmah kako se "krzavo" mis pomera...

Ma ko se,bre,igra na monitoru...😂

Ima tamo možda negde par zaludjenika,ovo sve ostalo ozbiljni ljudi koji rade k'o nemci....😉

Nazad
Vrh Dno