Šta je novo?

Dell U2311H IPS

Kao što sam rekao, napravio sam neke fotkice. Loše su, slikane mobom.

Potpuni mrak. Na ekranu je čista crna. Slike prikazuju više plave nego što je realno.

Prilozi

• DSC01601.JPG
    DSC01601.JPG
    497.8 KB · Pregleda: 72
  • DSC01603.JPG
    DSC01603.JPG
    494.8 KB · Pregleda: 68
  • DSC01604.JPG
    DSC01604.JPG
    494.2 KB · Pregleda: 60
  • DSC01605.JPG
    DSC01605.JPG
    489.5 KB · Pregleda: 62
  • DSC01606.JPG
    DSC01606.JPG
    501.2 KB · Pregleda: 54
Usb hub je odlicna stvar, od ispod na njega su prikluceni tastatura i mis i sve lepo radi,

probao sam ova podesavanja i nisu losa

Brightness 40
Contrast 75
R 99
G 98
B 99

Posle svih testova kroz koje smo proveli model Viewsonic VX2453MH, malo je reći da smo oduševljeni njegovim performansama. U test smo ušli sa predrasudama zbog TN film tipa ekrana, a na kraju testa dolazimo do zaključka da kvalitetnih TN panela ima i da njihove performanse mogu oduševiti, koliko god to retko bilo. Drznućemo se da kažemo da se ovaj model monitora može itekako nositi sa nekim jeftinijim tipovima monitora sa IPS panelom, kao što je Dell U2311H. Prirodne boje (još tačnije i prirodnije kada se izvrši hardverska kalibracija), odličan statični kontrast i jako dobra dubina crne boje čine ovaj monitor izuzetno dobrim izborom. Njegova cena nije prevelika za ono što se dobija, a ona okvirno iznosi oko 200 evra. Viewsonic je zaradio veliki plus sa ovim modelom u našoj knjizi. Stoga monitoru dodeljujemo Value for Money priznanje - kako god da okrenemo, radi se o veoma dobroj kupovini.

Ceo test je ovde.

Probaj Eizo MonitorTest sa mesta odakle radis za monitorom, pa javi utiske oko kontrasta bele i crne.
Probao test, prošao ok kroz sve testove. Ne vidim problem nijedan. Kontast crne i bele dobar.

probao sam ova podesavanja i nisu losa:
Brightness 40
Contrast 75
R 99
G 98
B 99
Savetuje se da kontrast bude što manji zbog očiju, meni je brightness kao kod tebe, a contrast 60.
Kako da podesim RGB vrednosti na OSD?

Poslednja izmena:
Kada stisnes bilo koje dugme, otvara se meni, i tu imas "Preset Modes", izaberi ga (prvo dugme odozgo na dole), i onda strelicamom na gore predji na Custom (RGB), i tu podesi boje. :)

Ceo test je ovde.

Kako da podesim RGB vrednosti na OSD?

@ Milos_SD je odgovorio

sa tog testa za viewsonic vx2453mh
Mane

- Tamnija slika pri sRGB modu
- Zaključane vrednosti Contrast i Brightness u sRGB modu
- Nešto lošiji uglovi gledanja (mana TN tehnologije)

Pronasao sam i ovo http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1275291737
Brightness: 30
Contrast: 75
Input Color Format: RGB
Mode Selection: Graphics
Sharpness: 50
Dynamic Contrast: Off
Response time: Overdrive
RGB: Custom
• R: 99
• G: 95
• B: 98

samo mi se cini da je ovo sve za A01

Moj je kalibrisan, toplo preporucujem ;)
Rezultat definitivno varira, kod mene je RGB 97-96-100, za perfektni beli balans brightness/contrast 46/84.

Sa cim si dobio ovo, ovo ako hoces da osvetlis celu sobu

Poslednja izmena:
Kupio sam danas ovaj monitor.
A02 Made in China.

Mrtvih piksela nema.
IPS glow-a ima prilikom relativno male promene ugla. Najvise ga ima u donjem levom uglu. Na to cu izgleda morati da naviknem :)
Naravno IPS glow se primecuje na tamnijim(crnoj) bojama.
Ako je slika sarena tada su uglovi dosta bolji od TN-a.

Javljam utiske kad ga malo kalibrisem, pozz :)

To je uglavnom kod svih prvi utisak, al ne smeta vremenom,
da li imas profesionalni kalibrator ?
Javi podesavanja koja si postavio.

Pokusavao sam sva podesavanja za Custom RGB koje sam mogao da nadjem i dodavao icc profile koje sam nasao i uvek mi najbolju sliku prikazuje Standard mode. Jednostavno, volim kada su boje jake. :)

Ja bi reko da Standard mode vuce malo na plavo, ili mi se samo cini, mada kad dodje na test trebalo bi da dobijemo fino podesavanje, bar za ovaj model koji je na nasem trzistu.

Ljudi pomagajte :)

U dilemi sam da li da vratim monitor?

Ips glow se primecuje sa razdaljine oko 60, 70cm (merio sam snajderskim metrom :p) u uglovima (vidi se "onako :)").
Na razdaljini oko 90cm skoro da ga nema (malkice se primecuje).
Ovo se sve odnosi kad se gleda pravo u monitor i kada je pozadina crna.

Da li je ovo normalno?
Da li je ovako i kod Vas?
Ne bih zeleo da vratim monitor pa posle kad uzmem drugi da bude isto.

Poslednja izmena:
Savetuje se da kontrast bude što manji zbog očiju, meni je brightness kao kod tebe, a contrast 60.
I ja ga smanjujem kad blejim dugo, a na ovim setovanjima, kalibrisan mi daje perfektan beli balans. Jedno se mora shvatiti, svaki primerak je drugaciji, tako da copy/paste setovanja i ICC-a daju POTPUNO drugacije rezultate na drugom monitoru.

Ljudi pomagajte :)

U dilemi sam da li da vratim monitor?

Ips glow se primecuje sa razdaljine oko 60, 70cm (merio sam snajderskim metrom :p) u uglovima (vidi se "onako :)").
Na razdaljini oko 90cm skoro da ga nema (malkice se primecuje).
Ovo se sve odnosi kad se gleda pravo u monitor i kada je pozadina crna.

Da li je ovo normalno?
Da li je ovako i kod Vas?
Ne bih zeleo da vratim monitor pa posle kad uzmem drugi da bude isto.

Imas ovde
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?252966-Dell-U2311H-IPS&p=2582666&viewfull=1#post2582666
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?252966-Dell-U2311H-IPS&p=2579345&viewfull=1#post2579345
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?252966-Dell-U2311H-IPS/page25
pa ako ti je nesto ovako slicno to je to, bice ti i drugi takav, a i ostali ips monitori, na skupljim modelima je to malo manje (mana tehnologije), ali ako ti smeta uzmi neki sa S-PVA/MVA panelom, ili se vrati na TN

Ovako od prilike izgleda kod mene:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

edit: Jos nesto da pitam: Kada namestim igru da radi u npr. 1280x720(16:9) nece da razvuce sliku preko celog ekrana.
Slika je centrirana oko 2cm od ivica ekrana. Wide mode je namesten na Fill. Povezan je preko DVI kabla.

Poslednja izmena:
To je to, kod svih je isto, uglavnom kod svih ips monitora je tako, na nekim skupljim monitorima je manje izrazenije, ali to je mana ips-a, tako da ostaje samo kupovina nekog monitora sa S-PVA/MVA ili TN panela.
Po poredjenji ljudi koji imaju A01 verziju, kod njih je samo manje probijanje u desnom donjem uglu, ali je i dalje prisutan ips glow.

Sto se tice glow-a , ja sam imao HP ZR24W i prodao sam ga je nisam mogao da svarim to isijavanje , pogotovo sto je menjalo nijansu iz plave u ljubicastu kada se pomeram par cm levo desno... Imao sam ga 2 nedelje puko pare na njega i prodao ga... Vratio se na stari dobri S-PVA ..

Glow postoji i kod mnogo skupljih modela ,drugar imao Eizo koji je platio pre 3 meseca 2 soma eura :d,) , ne znam tacan model , 24 incha ... Nisam verovao da je glow primetan i kod ovako skupih moniotra...
Ostaje svima da se naviknu na to, nema druge...

MIslim da osim panela ,bitnu stavku predstavlja i elektronika koja se postavlja u same monitore,a to je cini mi se ostavljeno proizvodjacima i to direktno utice na sama podesavanja ,kontrolu parametara moniotra...

Sada sam bio u WinWin-u dell je skuplji za 5 soma din. Iznenadio sam se prijatno sto su oba izlozena i ukljucena... Pitao sam prodavca da li mogu da donesem laptop i uradim kalibraciju na oba monitora :D Kaze nema problema , tako da cu videti da to odradim , jako me interesuje ;)

Malo je cudno da win win jos uvek drzi cenu monitora posto je to cena od pre par meseci kada je svuda bio po toj ceni,
Vip house ima dobru cenu mada >ovde< imas uglavnom poredjenje cena.

Jos samo da bude test i dell-a, pa ce biti stvarno realna slika jeftinih ips monitora.

Evo i ja da podelim svoje iskustvo. Zapao mi je naizgled solidan primerak, bez isijavanja, bez mrtvih piksela, 2 dana je radio normalno, ali 3. dana nije hteo da se ukljuci. Danas ga nosim na reklamaciju.

Ja sam danas dobio svoj primerak! Zasad radi kako treba, zadovoljan sam u potpunosti! Nema mrtvih piksela...
Dokle ce sluziti, videcemo...

Da dopisem epilog, dobio sam drugi primerak umesto reklamiranog, zahvaljujuci prodavcu iz Monitora koji je urgirao kod uvoznika (Pin Computers). Ovaj novi primerak nije perfektan kao prvi (dok je radio), poredeci ga sa drugim monitorima koji se mogu videti na temi, prosecan je, ima dosta vise isijavanja od prvobitnog, ali u odnosu na ostale vidjene ovde - prosecan. Jos mi je zao onog prvog, verovatno je otisla ploca za napajanje, ali ko ce ga znati.

da iznesem i ja svoje iskustvo. devojka je (na moje insistiranje i subvenciju :D) kupila U2311H i monitor je ok. tu je standardni IPS glow ali utisak pomalo kvari malo probijanje u gornjem levom cosku na 2 mesta kao da je rec o TN modelu ali nista strasno.
ovaj primerak nema mrtvih piksela.
za te pare je odlicna kupovina bez sumnje ali ja definitivno vise volim PVA panele, koji su nalazost slabo dostupni u komercijalnim monitorima na domacem trzistu.

Da li se ovaj monitor pokazao kao bolji od LG ips236v LED, sto se tice ghostinga i gejminga?

Koja je razlika u revizijama kod U2311H? Koja je bolja revizija? Prednosti, mane?

A03 je poslednja revizija, koliko se da zakljuciti po forumima. Kazu da je unapredjeno prikazivanje boje u odnosu na A01.
Svaka revizija bi trebalo da donese neko unapredjenje u odnosu na prethodnike. Nisam video da se kod nas neko pohvalio revizijom A03, prvi monitor (koji sam zamenio) bio je revizija A02, a zamenu sam zaboravio i pogledati, videcu kad stignem kod kuce.

Znaci, uzimati samo revizije 2+? Hvala. :)

Nazad
Vrh Dno