Šta je novo?

Dell Studio 1537 Base system device?

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Upravo sam instalirao Windows 7 x64 na dotični...Sve je lepo našao osim "Base System Device " koji stoji u Device Manageru.... Nije card reader sad sam probao... Šta li je ovo ?

Kod "Device Information" stoji PCI Bus 9, device 1, function 3...

Nije...našao ga je...
Jedino što ne vidim je bluetooth, ali ne znam ni dal ga ima uopšte...a skinuo sam Dellov driver za bluetooth i ne nalazi ništa...

U pitanju je driver za Ricoh card reader. Najverovatnije :)

Taj model ne bi trebalo da ima BT. Jel tvoja mašina ili...?
Ajde odgledaj neki film na baterije, baš me interesuje kako se ponaša taj P7xxx CPU kada je u pitanju autonomija...

Poslednja izmena:
Ladno je bio Ricoh card reader (sad skinuo Everest i video šta je PCI bus 9, device 1, function 3) E sad kako on čita SD karticu bez drajvera... ?? :D

p.s. Everest keva ;)

Preko generičkih drajvera je prepoznao kao disk :)
Gornji update je bio za bateriju.

@Ripper

Gde si pazario mašinu i daj neke prve utiske? Deluje zanimljivo taj Dell...

Nije moja mašina, ja sam dotičnog Della preporučio onoj koleginici kojoj je Acer upao u turšiju :D Tako da sam upravo završio čačkanje, Win7, programčiće, novi bios, podešavanja...

Kada bih kupovao laptop uzeo bih baš ovaj ! 50k je koštao u Pc Practicu (3god garancija), u Gigatronu ima varijanta sa Radeonom 4330 umesto integrisanog Intela 4500hd i tamo košta otprilike 54000...
Nema piano finiš, ne ostaju otisci, nigde ne krcka, tastatura svetli diskretno belo, USBi sa obe strane, HDMI, eSATA... ekran je LED 15.4 (ja baš mrzim one 15.6 zbog loših uglova gledanja)... Deluje jako kvalitetno... Dosad sam mislio da je Vostro A860 skroz ok za 40k al kad ovo ima za 50k... Baš sam zadovoljan , sve u svemu ;)

Ima slot-in rezač, što lepo izgleda...al videćemo kolko će trajati...

P.S. Tih je kao tišina sama, čak i pri gledanju 720p filma. I to sam dotični vukao preko G WiFi-ja...bez seckanja naravno :)

Poslednja izmena:
Hvala!

GMA 4500 vs 4330, zar nije isti đavo? I jedno i drugo je jadno za bilo kakvo igranje, a full hd može da pušta i jedna i druga.

Inače, ne uspevam na G-tron sajtu da pronađem bilo koji Dell Studio.

Poslednja izmena:
Još kada su ga najvili meni je računar delovao interesantno. Ali stigli su primerci sa US tastaturom, a ja bih ipak da imam naša slova.
Ripper, da nema slučajno taj primerak naša slova? :d
Znam da je PCP od HP modela u više navrata ima identične konfiguracije, sa identičnom oznakom modela (ona nabacana slova i brojevi), a druga tastatura.

Gigatronova baza je 90% down :(

Evo pogledaj ovde:
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/3899-dell-studio-1537-black

Samo ostaje dilema, da li dati 40-50.000 za neki C2D based računar ili dodati još 15-20.000 za noviju tehnologiju i3 ili i5, DDR3, novi chipset itd.

Vidim da na PCP sajtu imaju na akciji još jedan 1537:
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/4069-dell-studio-1537-black-3gb320gb
Cena je 45.990din, dakle 4 hiljade manje, ali ima 1GB RAMa manje i 320GB hard disk umesto 500GB. Nekako mi se čini da su obe stavke ne previše bitne, a da ušteda od 4 hiljade nije mala.

Poslednja izmena:
Hehe nema naša slova PJ...mada uz dovoljno malu četkicu i dobru belu farbu....moš napraviš čudo :D

Video sam i taj drugi...al ova moja se odlučila za jaču varijantu ;) Iskreno...verovatno bih i ja..

Da li je jedina razlika 1GB RAMa i 180GB manji hard?

Jedina ! Nema šta više...baš sam detaljno upoređivao... ;)

Mislim da je ovaj presario sasvim OK.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno