Šta je novo?

Dell S2340L (S2240L)

nikoola

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-12600KF / Be Quiet ARGB Pure Loop 2
Matična ploča
Asus ROG Strix B760-F Gaming WiFi
RAM
Corsair Vengeance RGB 2x16GB 5200MHz
GPU
Asus ROG Strix Gaming OC 3070 8GB
Storage
Samsung 980 PRO 512GB
PSU
Seasonic FOCUS Plus 850 Gold
Kućište
Fractal Design North TG black
Monitor
Dell UltraSharp U2722DE
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S & MX Keys
Laptop
Macbook Pro 14 M1 16/512GB
Tablet
iPad Pro 11 3rd 256GB
Mobilni telefon
iPhone 16 Pro 256GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uzeo bih neki monitor, pa videh ovaj u nekoj radnji. Ima glossy sjaj, sto deluje sminkasto, ali pitanje kakav je u radu. Svideo mi se njegov dizajn.
Sto se cene tice, deluje ok 16K za 23 i 14K za 22".

Treba mi za kucno koriscenje... Net, office, filmovi, neka igra i to je to. Nista preterano zahtevno.

Ima li ko kakvih utisaka o ovom monitoru ili da posavetuje sa nekim drugim? Uzeo bih neki LED, sto tanji i manji, ne bih neke prevelike budzuke. HDMI je obavezan.

Unapred hvala

Imao sam skoro godinu dana S2340L, prodao ga juce sad jurim 27".
Nikakav ghosting itd.. u igrama.
Nema trenutno boljeg monitora za te pare :)

Nema trenutno boljeg monitora ako si u potpuno mracnoj sobi, inace ces zazaliti kupovinu. Mozes da vidis koji Dell imam u potpisu, a taj sto ti vijas je dobila devojka pre nekako. Slika je jedino ostrija nego na mom U2312HM zato sto moj ima 3 x anti-reflective sloja, ali je katastrofa za gledanje/rad ako ti je soba iole osvetljena. Nazalost U2312HM nema HDMI (a i moras da imas srece sa panelima zbog probijanja), tako da bolje da gledas neki drugi.

Poslednja izmena:
Update:

Devojka danas ostavila SBBov D3 da radi na monitoru 3 sata, zaboravila da ugasi meni. Burnt-in pikseli preko celog ekrana, ugasio sam ga i rekao joj da ostavi ugasenog par dana. Monitor inace nema ni 3 meseca. Videcu da li ce se resiti samo od sebe, pokusacu jos sa belom bojom kasnije. Nazalost ovo ne spada pod garanciju, samo ne mogu da verujem da se ovo desi LED LCD monitoru novije generacije posle tako kratkog vremena, kao da je plazma.

Moram da se uključim i ja kao vlasnik ovog modela, to da nema ghosting-a ne bih se složio, da li neko može da primeti ili ne zavisi od očiju i koji je monitor prethodno korišćen, ali ja svakako mogu da primetim prešavši sa izuzetno brzog TN panela da postoje duhovi (nije ništa tragično i meni ne smeta toliko). Takođe, ima baš dosta backlight bleedinga, kao i većina socijalnih IPS-a i TN-a (svakako umnogome zavisi od primerka). Ovo što kaže Versus takođe stoji, ovo staklo pravi dosta refleksija pa ako vam je izvor svetlosti iza monitora praviće primetan odsjaj. Sad ispade da sam napljuvao monitor, ali ja nisam ni malo zažalio zbog kupovine, dizajn je sjajan, kvalitet izrade adekvatan, reprodukcija boja odlična (kupljen je primarno zbog rada u Photoshop-u) i ravnomerno je osvetljen, hdmi port je plus. Za hardcore gejmere nije, za sve ostale je super, samo ako vam odgovara to što ima staklo preko ekrana.

Kao da su razl. modeli u pitanju, slazem se da ako imas izvor svetlosti direktno iza da postoji refleksija ali to je jedina "mana" koju sam uocio. Igrao sam Battlefield do besvesti, sad drugar to isti cini i nije imao zamerki. Moj je napravljen avgusta 2012, ne znam da li od serije do serije varira i kvalitet zaista.

Sasvim je moguće da su različiti paneli, sve je to LG unutra, ali svakako da različite serije panela mogu da imaju drugačije karakteristike. Zapravo, koliko se ghosting primećuje dosta zavisi i od igre, ja nisam primetio ništa u BF-u i COD-u, ali u CSS-u mogu da vidim iz aviona :) Znači nije to ništa katastrofalno, ali u ovoj cenovnoj kategoriji brzi TN je provereno dobar za gejming.

Prvo, hvala svima na odgovorima.
Sto se mene tice, iza mene nema svetla, ima plafonjerka koja stoji na neki 60 stepeni u odnosu na monitor, a mogu i malo da ga iskosim tako da svetiljla dodje skoro iza ledja.
Isto vazi i za prozor koji je nekih 90 stepeni od monitora, a ako ga iskosim, dodje iza ledja.

HDMI mi je obavezan jer laptop prikljucujem na MacBook retinu a on ima samo HDMI.

Imai preporuka za neki drugi?

Sto se tice igara, mozda padne neki PES, NBA ili neka voznja. I to je to. Tako da me ghosting toliko ne brine.

I ja sam pre nedelju dana bio u dilemi koji monitor da kupim. Odlucio sam se za ViewSonic 2370 smh ali nisam nigde uspeo da ga nadjem. On je slican kao dell s tim sto ima matte ekran. Nakon duzeg razmisljanja sam resio da kupim bas ovaj model koji si ti spomenuo, Dell s2340, iakje sam gledao i HP pavillion 2o je moja soba solidno osvetljena i iza mene se nalazi prozor. Do sada nisam nazao nikakvih zamerki, odbijanje svetlosi se ne primecuje, iako je glossy ekran. Sve preporuke. A takod2xi, mislim da je on skoro identican viewsonicu ali je za nijansu skuplji. Bilo koji da kupis od ova 3 neces da pogresis. Pozdrav

Ja imam odnedavno Dell S2340L. Kupio sam ga polovan, pod garancijom jos 2.5 god,a monitor je star oko 6 meseci.Imam ga neke dve nedelje.Do juce je slika bila sasvim u redu i bio sam zadovoljan, ali se juce pojavio crven odsjaj na levoj strani ekrana, tzv. red tint i sa te strane je poremecen i fokus ekrana i slova.Mislio dam da je do HDMI kabla, pobao sam i sa VGA kablom ista prica.Uradio sam i monitor self-test, sto eliminise graficku i kabl kao uzrok problema i ostao je problem.Na kratko se bio izgubio problem,ali se ponovo javio.Posle sam pogledao na netu i izgleda da se ovaj problem, samo ne mora da bude crven odsjaj, moze i zelen i plav, javlja bas kod ovog Dell modela, a rasprostranjen je kod Dell LCD ekrana na laptopovima.Sad da li ovo podleze garanciji ili ne, nisam siguran.Ali da smeta u svakodnevnom radu sa tekstom, itekako smeta.Ne smeta i manje se primecuje prilikom gledanja filmova ili igranja.Videcu da li mogu da ga reklamiram.

Raider, meni to zvuči kao neki problem sa panelom ili naponskom jedinicom monitora, mislim da bi svakako trebalo da ti uvaže reklamaciju. Ako te ovi naši prodavci zezaju pošalji mail Dell-u direktno, ali se nadam da do toga ne mora da dođe.

Da i meni deluje kao problem sa panelom.Svakako cu ga reklamirati.

Cisto da dam update za ovaj moj falican Dell S2340L. Monitor je na reklamaciji od 2. oktobra.Odmah su mi je uvazili i porucen je zamenski monitor iz Della. Cekam evo vec tri nedelje da stigne. Koliko cu jos da cekam, nemam pojma, ali cu valjda dobiti zamenu.

Pitam ih zasad po jednom nedeljno. Inace, izgleda da ovaj problem koji sam imao sa S2340L nije usamljen slucaj:

http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19517516.aspx

http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19502128.aspx

http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19527392.aspx

Samo se nadam da taj isti monitor koji cu dobiti kao zamena je iz neke novije revizije gde je Dell ispravio ovu falinku.Jer ako nije tako, moze da se desi da i taj sto ga budem dobio kao zamenu, razvije isti problem posle nekog vremena.

Da se i ja ukljucim, kao pokretac teme.
Monitor nisam kupio jer ga je gotovo nemoguce naci.

ja kada sam zvao gomilu prodavnica u petak, rekose mi da ce ih uvoznik nabaviti u toku ove nedelje [22 i 24, za 23 nisam pitao jer me ne interesuje zbog onog baga sa panelom, ko zna dal su ga ispravili i da li je u ovoj seriji uvoza]...a posto sam bio bez monitora, porucio sam p2414h i drago mi je sto sam tako uradio, prvo zbog non-glossy panela, a drugo zbog postolja koje je fantasticno ;)

ja kada sam zvao gomilu prodavnica u petak, rekose mi da ce ih uvoznik nabaviti u toku ove nedelje [22 i 24, za 23 nisam pitao jer me ne interesuje zbog onog baga sa panelom, ko zna dal su ga ispravili i da li je u ovoj seriji uvoza]...a posto sam bio bez monitora, porucio sam p2414h i drago mi je sto sam tako uradio, prvo zbog non-glossy panela, a drugo zbog postolja koje je fantasticno ;)
Kako si zadovoljan sa tim Dell-om? Ja imam 6 godina star Samsung pivot 943N. Koristio bi ga iskljucivo za internet jer igrice ne igram.

pa s obzirom da nisam imao bolji, ja sam prezadovoljan :d za sad mu nisam nasao manu, probijanje je bas minimalno i ne primecuje se niti bode oci, uzevsi u obzir da je to jedna od boljki ips monitora... boje su extra, full hd taman za 24ku, sta znam, da opet kupujem, opet bih uzeo ovaj :) dosta sam citao utiske i gledao poredjenja i deluje mi kao najbolja kupovina trenutno...koju god alternativu da nadjem, bilo jeftiniju ili skuplju, ovaj dell se ispostavi kao bolja opcija...tako da dajem preporuku za kupovinu ;)

Pogledaj moj monitor iz potpisa.23" ips 3d testiran na igricama raznim, nikakvih duhova nema.Neki mu daju minus zato sto je malo klimav.Odnosno moze da se klima kod nekog ko ima one stolove od iverice sa tockicima i tim glupostima kod mene stoji na stolu od punog drveta pa tako da taj problem nemam,a mozes i na zid da ga kacis.Nema podesavanje monitora po visini cisto da napomenem takvo je postolje.

Dobio sam konacno danas novi zamenski monitor Dell S2340L umesto onog sto sam ga reklamirao. Montirao sam ga, slika je u redu i bez anomalija, nema mrtvih piksela. Nadam se da ce da mi potraje dugo :)

Nazad
Vrh Dno