Šta je novo?

Dell p 780 trinitron

dsc64am2

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.08.2009
Poena
169
Dobio sam od druga polu ispravan monitor Dell Trinitron (to pise na njemu) a racunar ga prepoznaje kao p780.
E sada problem je sledeci kod druga se desavalo da radi normalno neko vreme i izgubi sliku iz cista mira, posle restarta racunara sve ponovo radi kako treba neko neodredjeo vreme.
Kod mene se desavalo sledece kada ga zakacim na racunar iz profila (moja masina) radi nekih 5 minuta sve kako treba a zatim pocne bukvalno da gusi racunar i restartuje ga, i tako u nedogled, kada stavim druga tri monitora za isti racunar sve radi kako treba, ostavio sam na stranu taj monitor i pokusao ponovo posle par dana medjutim tada nije hteo ni da upali zelenu lamipicu a o slici sa racunara i da ne govorim.

Ima li neko ideju sta se desava sa tim monitorom ili da ga bacim???

Posto ne mogu da izmenim porku moram ovako.
Danas sam ponovo cackao monitor i za sada radi normalno kao i kada sam ga dobio a dokle ce tako ne znam.
Ima li neko ideju o cemu se radi???
Ja mislim da je verovatno neka glupost kontakt ili tako nesto cim malo hoce pa malo nece da radi.
Svaki odgovor je dobro dosao...

Opet ja,
Opet sa se malo mucio oko monitora i dosao do zakljucka da normalno radi na 800x600 60hz a ako se stavi na 1024x768 radi normalno 5-10 minuta i ugusi racunar koji se zatim restartuje a monitor izgubi sliku.
Ista prica se ponavlja na masini iz profila i na jos PI i PII na kojima sam takodje probao.

Ima li neko ideju sta se dogadja???

Posto niko nije imao ideju sta da radim sa monitorom zvao sam majstora da ga pogleda, javicu sta je utvrdio mozda ce nekome biti od koristi.

I od majstora slaba vajda rekao je da misli da je slaba struja :crash:

Evo mene opet.
Odneo sam monitor kod drugog majstora, koji tvrdi da monitor ima neki kako je meni rekao osigurac od slabog i jakok napona struje i rekao je da moze da ga sredi. Videcemo sta ce biti.

Eво и ја пратим...
Пази да не буде скупља пита од тепсије...

Vrh Dno