Šta je novo?

Dell n5110 wifi

telep

Čuven
Učlanjen(a)
04.07.2007
Poena
765
Imam problem, uzeo sam ovaj laptop prosle nedelje i wifi vise "ne radi" nego sto radi, pod ne radi se podrazumeva da nece da se konektuje ni na jedan ruter. Jednostavno svaki 150-i put se konektuje (totalno ne vezano, tj. bez pravila), probano na vise rutera. Takodje domet je ocajan, telefon vata mnogo bolje nego on (na metar sam od rutera a signal je na pola). Trazeci po netu video sam da je problem do intel centrino 1030 wireless kartice. Pa me zanima da li je neko imao slicnih problema sa nekim laptopom. Skinuo sam sve drivere sa dell sajta, koristim win7 x64 sp1.

Poslednja izmena:
Ako si siguran da nije do drivera moja preporuka ti je da ga vratis u radnju i trazis nov laptop.Ili nek ti zamene karticu.99% je wifi kartica pokvarena.Ako nemas garanciju onda ga otvori i zameni karticu sa nekom drugom pa vidi dal radi.Imas sad na limundo jeftine wifi kartica za 5-10 evra.Ali ako imas garanciju onda najbolje vrati u radnju i trazi da ti zamene laptop ili wifi karticu.

Jedino sto mozes da uradis pre vracanja u radnju je da vidis da stavis najnovije drivere.Ako kazes da si skinuo sa sajta dell-a probaj jos da nadjes negde druge drivere na netu.Moze biti i da ne valjaju driveri sa sajta.Evo ja sam imao problem sa acer aspire 722.Kad je drug kupio laptop dobio je sa njim starter 7-cu.I kaze radio je normalno bluetooth.Onda smo stavili win 7 profesional i stavili sve drivere sa sajta acera.I sve radi savrseno ali bluetooth ne radi.I zezao sam se celo poslepodne i nista.Jednostavno vidi BT ali ne radi.Telefoni ga ne prepoznaju i on ne moze da nadje nista.Znaci posto je njemu radilo kad je dobio znaci na sajtu acera ne rade driveri.

Zato ti kazem mozda je to kod tebe slucaj.Probaj za svaki slucaj pa ako nece nosi ga u radnju nek ti rese problem.Ne vidim osim drivera sta ti mozes sam da uradis.Ako imas garanciju i ako budes menjao karticu i otvarao ga postoji velika verovatnoca da ti posle ne priznaju garanciju.A ne vidim zasto bi to radio kad su oni placeni za to.

Poslednja izmena:
Odakle da skinem druge drivere? Ne znam sada ću staviti nov windows ponovo (već, sam jednom radio ali nikakvog boljitka). Laptop je nov i ne pada mi na pamet da ga oni otvaraju i menjaju delove, ja ću tražiti pare nazad a oni neka rade sa njime šta hoće. Ako ukucate u google-u model i wifi problem videćete brdo ljudi sa istim problemom, stvarno strašno. Kakav je to način poslovanja nemam pojma ali znam da dell više nikada neću uzeti (hteo sam asus da uzmem ali sam na preporuku uzeo dell zbog tri godine garancije, ala sam se zeznuo).

Poslednja izmena:
I obavezno namesti da windows-ova aplikacija brine o wifi konekciji. Ja sam imao slične probleme na dellu kad sam naivno pomislio da onoj Dell wireles aplikaciji to poverim. Brljala do bola. Samo u control panelu nađi gde je ono " Use windows to configure my wireles netvork settings". Ako ni to ne pomaže snalazi se sam.

Ne mogu da nađem to što si ti rekao.

Po novom zakonu imas prava da trazis nov laptop ili pare nazad 6 meseci posle kupovine.Oni imaju 14 dana da tebi odgovore na zahtev.Znaci ne smeju da ga popravljaju nego samo imaju rok od 14 dana da odgovore na TVOJ zahtev.A ti mozes da trazis pare nazad ili nov laptop.Tek ako ti zelis oni imaju prava da ga popravljaju.Ovo ti pricam zato sto je to 100% istina a to ti nece reci ni 1 radnja.Oni ce ti reci da ide na servis.Tek ako ti zelis onda ide na servis.

Pa iskreno da ti kazem tvoja volja je da uradis sta zelis ali licno mislim da nisi bas skroz u pravu.Da je crkla grafika ili ploca slozio bi se tobom 100%.Medjutim za wifi karticu realno i mozes im dati da ti zamene.Jer to je zaista maximum 30 min posla.Vecina lapova ima pretinac koji se skine i ubaci se nova kartica i aj cao.Ne otvara se uopste deo glavni niti bilo sta drugo.Tako je barem kod mene na laptopu.Takodje ne mogu da se slozim sa time da je dell los samo zato sto je tebi zapao problem sa karticom.

Kartica je potrosna stvar i to je totalno nevazno_Ono sto je vazno je da bude dobra i kvalitetna ploca i graficki cip.A to dal ce srknuti dvd rezac , wifi kartica ili memorija su jednostavno potrosni delovi.Kao i baterija ili adapter.I dell jeste u prednosti jer ima 12 meseci duzu garanciju.Inace ostali brendovi nikad i ne bi dali 24 meseca da ih zakon novi to nije naterao.Ne znam koliko ti je poznato ali asus , lenovo ,acer , hp ,fujitsu su do 1 januara 2011 godine imali svi 12 meseci garancije.A dell je i pre zakona imao na sve modele 3 godine.

I opet su u prednosti nad ostalima.Mada ne mislim da je dell idealan.I slozicu se sa tobom da je verovatno bolje uzeti asus u toj klasi nego dell medjutim i pored toga mislim da nisi u pravu da je dell los samo zbog lose wifi kartice.To me podseti na komentar jednog lika koji ide po sajtovima i pljuje moj model laptopa samo zato sto mu je crko hard disk.To je meni malo bzvz iz razloga sto dell nije napravio hard disk nego je seagate.Pre bi trebalo da pljuje seagate.Tako i ovde mislim da ako je intel zasrao i napravio bagovitu wifi karticu to ne znaci da je dell los.Jednostavno trazi zamenu kartice i to je to.A mozda i kad uzmes asus moze da ti se desi da crkne nesto pa onda je opet asus kriv i tako redom.Nema tu pameti druze nego samo dal imas srece sa nekim modelom ili ne.Svi imaju brlja.Niko nije idealan......

Telep, mislim da malo preteruješ, evo i ja imam n5110 od septembra prošle godine i nisam imao nikakv problem sa wifi karticom, dosta sam zadovoljan sa ovim modelom.Probaj sa drajverima, ako ne uspe, reklamiraj ga.

Odneo sam ga u ponedeljak na reklamaciju, zvaću sutra da vidim šta se dešava. Probao sam sa svim mogućim kombinacijama drivera. I radi on ali kada želi (znači zakači se jednom a onda tri dana neće, i kada se zakači počne da puca posle 15 minuta) i domet je da kada stavim ruter do laptopa signal je na pola. Kontam da je do drivera da bi ga već vratili.

Poslednja izmena:
Sasvim slucajno,dosta dobro poznajem te modele,pa sa malim zakasnjenjem vidim da imas problem sa wifi-jem.
Bilo je "smesnih " slucajeva kod takvog problema sto si opisao.Najcesce kablic antene nije lepo utaknut i slicno.
Bice ti resen problem,cak ga mozda i ja budem radio ;)

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno