Šta je novo?

Dell laptop EKSPLODIRAO na konferenciji u Japanu

Dobra stvar.

Kod mog lapa procesor je 'ladan k'o špricer (dobro rešena ventilacija), no hard je veći problem. On je taj koji greje. Takođe je sto ispod njega vruć posle dužeg vremena. Zaista mi nije jasno što neko ne posveti malo pažnje tome prilikom konstruisanja...

ja bih uzeo dell bez problema, ipak je to masina.A ako eksplodira trazim ostetu za pretrpljeni strah.Pozdrav

Shta je to chudno za Dell, pa oni su najbolji drugari sa Microsoftom, sinonimom za kvalitet :D

Wolfman je napisao(la):
@Broz
Na sopstvene pantalone nije pozeljno drzati i iz jos nekih razloga :d.

nemojte se zezati sa toplotom u krilu, toplota zaista neverovatno smeta vasem "ponosu" bar njegovoj efikasnosti... medicinska cinjenica, a s' obzirom da je sigurno 80% forumasa muske populacije neverujem da svi to znaju... :d

Dell je pouzdan, i super radi.
kroz moje ruke je proslo par modela. i sad zbog nekog kvara(baterija verovatno), i to jednog u milijardu, cete grditi dell??
ajde da ste nagrdili maxdatu, gericom, pa jos i nekako...

pricate o grejanju laptopa.. Prvo razgranicite o kojoj generaciji procesora tj laptopa pricate..dal je to obican intel, intel mobile, intel HT ili centrino??
naravno da je svaki prica za sebe i da se centrino najmanje greje, i samim tim kuleri se ukljucuju po potrebi, ne rade stalno.
a ko zeli da przi "jaja" moze i na ringlu da ih stavi...

Ja licno mislim da su DELL-OVCI iz'eli m..da,a da ce svi potencijalni vlasnici laptopa,izvuci veliku korist jer ce se posle ovog nemilog dogadjaja kojeg sam prozvao"KAN'DA MI SE MALKO PREGRIAO KOMPUJTER"proizvodjaci potruditi da nekom detetu (nedaj boze)ne explodira "clockwork"od laptopa ravno u facu,pa onda roditelji da im zatvore barem jedan pogon koliku bi odstetu morali da plate,istima.Tako da,ponavljam,potrudice se da im laptop-ovi barem budu dobro hladjeni i da ne-explodiraju,sto je neko napisao "thank's for bying microsoft product,be cose secvencion of self destruction is started for 10..9..8..7 odlicno,sa sve nekim umilim zenskim glasom ko iz ALIEN-A ono"mother fu...you"

Izgleda sasavo, ali radi :)

Uobicajeno mi je temperatura procesora oko 59C, kada postavim PowerBook na ovaj notepal opadne za desetak procenata, a u klimatizovanoj prostoriji (jesam pametan...) bude oko 35C.

Ali opet ponavljam, Dell je explodirao zbog lose baterije, ne od pregrevanja. Pregrevanje moze samo da vas sterilizuje, ako preterujete sa drzanjem usijanog notebooka u krilu :)

PS: Sorry, ako slika nije bas profi, ali sam se potrudio koliko sam mogao... Ostatak fotografija, ako je nekome interesantno...

http://www.benchmark.co.yu/tests/incoming/delimir/gallery/powerbook/web.html

Prilozi

• 9.jpg
    9.jpg
    166.7 KB · Pregleda: 85
Znaci da spremim pare za taj 'ladnjak za mog buduceg Mac-a :)

P.S. Delimire upali ICQ/MSN da te priupitam stogod :D

Jedini nacin da lap tako eksplodira je po meni probijanje punjaca. Mozda je i ovdje to slucaj (mrezni napon koji probije kroz transformator punjaca napravi za cas pravi haos). A punjace malo malo pa proizvodjaci mjenjaju (sto za lapove, tako i za skenere, stampace itd itd), odnosno punjace obicno rade third party kompanije (citaj kina) a ovi onda samo "namaknu" svoj logo. Inace, da baterija eksplodira ovako pompezno, tesko...

Poslednja izmena:
Baterija,naravno.Nikakva nauka.To se chak deshava i sa mobilnim telefonima.
A da su lap topovi loshe "provetreni",to stoji.Video sam neke novije modele i pokusaje da se ovo ispravi.
Na IbM thinkpad-u se javio hladan lem na grafickoj.Ovo naravno zbog grejanja.

jovan_jocic je napisao(la):
Ne znam da li ste primetili, al po meni je to potpuno suludo. Par novijih laptopova koje sam imao prilike da vidim(nc6120, lg ge50 licno posedujem) imaju otvor za ventilator odozdo.
a ja mislio da je Gericom patentirao instaliranje ventilatora odozdo :D

-=crusader=- je napisao(la):
nemojte se zezati sa toplotom u krilu, toplota zaista neverovatno smeta vasem "ponosu" bar njegovoj efikasnosti... medicinska cinjenica, a s' obzirom da je sigurno 80% forumasa muske populacije neverujem da svi to znaju... :d
zar se stvari na toploti ne sire? :eyebrows: :p

O M G! :trust:

Mislim da ce Dell morati nesto da preduzme povodom toga :D

Da..da..se Dellete - uje...:D
Mislim shta reci...totalno unishtenje....zbog baterija i AC adaptera.

Ovo bre gore od Gericoma...oni samo crknu..a ovo su Special Edition ..M:I..sam se unishti posle konferencije za shtampu..:D

Izgleda posle svega najbolji je IBM / Lenovo

P.S.
Jakso, oprosti za oglas, razumecesh da choveku gori pod nogama...:( i ne prodaje ga zbog ovoga jer ne zna, vec da reshi stambeno pitanje.

Poslednja izmena:
A da to nije mozda novonajavljena generacija baterija koja rade na metan? Jer ako jeste... mora da je bilo veoma burno :D

Poslednja izmena:
čim je Apple krenuo u kampanju povlačenja neispravnih serija baterija bilo je samo pitanje vremena kada će ove priče procureti. :)

i Dell i Apple baterije snabdevaju od vodećih tajvanski proizvođača, pa kome šta uleti...

Delimire imaj srca. Driver će presvisnuti kada bude video da je te baterije pravio Sony :d

Hmm.. Baš ću pogledati kada dođem kući da li imam jednu od tih baterija...

Jeste li primetili da je rečeno (link iznad) da je Sony te defektne baterije isporučio i brojnim drugim proizvođačima laptop računara? :D

Ko je ono likovao zbog Della? Ko drugom jamu...

Proverite sada za kaznu i baterije u svojim lapovima...:d

Izgleda da sam jedan od "sretnika" sa defektnom baterijom...:mad:

Popunio sam formular za poručivanje nove baterije na onom prvom linku gore. Prihvatili su mi sve podatke (pritom su izbacili servisni broj mog laptopa kao deo potvrde) i navodno će mi poslati obaveštenje na e-mail kada nova baterija bude poslata...

Nešto ne verujem u to, al' 'ajde ipak da sačekamo i da vidimo i to čudo...:smoke:

Samo ga drzi dalje od sebe inace nista od potomstva :D :D :d

Nazad
Vrh Dno