Šta je novo?

Dell Inspiron TV out problem

Arthur

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
609
Imam frku sa pomenutim dellovim notebook-om koji ima GeForce 2 (dell mobile) kartu sa tv izlazom i DVD citacem. Uspeli smo cheers da napravimo kabl koji povezuje Tv out moje G4orke iz Desktop racunara i skart na televizoru, i slika se uspesno pojavila na TV sa sve microDVDom i Divx filmom. E kad smo to isto pokusali sa ovim notebookom, dobili smo sliku na TVu ali samo desktop pozadinu, na koju ja mogu da odvucem sta hocu osim samog prozora sa filmom iz nekog InterWinDVD plejera (ili tako nesto) koji kad se pojavi na TV prikazuje samo crnu sadrzinu. Takodje nece da se "maximizuje" odnosno fullskrinuje slika na TV pa od gledanja Lord of the rings DVD-a na lepom Phillpsovom TV-u nema nista. :(
E sad se pitam dali neko od prisutnih Video experta moze da mi objasni u cemu je problem i sta bi trebali dalje da uradimo.
Nadam se da sam bio jasan po pitanju muka. E da, oba racunara rade pod Windows XP cheers

znaci vidis pozadinu (destop i ikonice)?
posto vec imas nvidia karticu da li si probao sa tvtool-om?
da li si probao sa nekim drugim player-om (bs, rad light,...)

E sad cu ja da ispadnem glup pa da pitam "Sta je TVtool?", "Koji mi drugi dvd player preporucujes"? i tako to. I da, inace, vidim samo pozadinu, i eventualno prozore koje odvucem na taj ekran, ali kada odvucem prozor sa filmom on prikaze samo crnu pozadinu prozora.
Pliiz help!:(

Po opisu problema verovatno je u pitanju problem sa overlay prikazom. Probaj da koristiš TV Tool (mada i on nekada enableuje overlay nekad ne) ili vidi iz plejera da podesiš da ne koristi overlay...

stani stani - jos jedna fora pre nego sto bilo sta pokusas

na siemens-ovom notebook-u izlaz je samo u rezoluciji 640x480 vidljiv normalno na tv-u i frekvencija osvezavanja neka mu bude sto veca

hajde probaj pa javi

amone - nikada ne pazis na casovima (ponavljaces vidim ja godinu) nikada se ne kucka cela adresa u vec odvojis www. d-kee .co yu / tvt65. rar ili slicno zamaskiras.. ccccc ... i nije dkee nego d-kee :)

Ako vidis samo pozadinu (desktopa) verovatno ti se tv-out tretira kao dodatni, "produzeni" desktop. Pogledaj lepo u Display/Settings/Advanced kako se tretira taj drugi "monitor" - da li je aktivan kao dual display ili ne. Ako jeste, sta treba da prikaze - identicnu kopiju prvog displaya ili prosireni desktop (ono, monitor pored monitora), pa da mozes da "prevlacis" prozore sa jednog na drugi. U ovom slucaju, taskbar i sistemske ikonice (My Computer, itd) se prikazuju samo na primarnom displeju.

Nazad
Vrh Dno