Šta je novo?

dell inspiron n7110

bobisabob

Cenjen
Učlanjen(a)
11.09.2011
Poena
151
Postovani,
Kupio sam lap top dell inspiron n7110.Moja konfiguracija ima 8gigabajta rama i windows 7 64bit. Problem sa instalacijom drajvera za graficku i za blutut sam resio. :) Prvi utisci su da radi odlicno. Zaista sve pohvale. :)
Medjutim, imam problem sa rezanjem diskova. Naime nekad nareze disk nekada ne. Ono sto sam video je da ne radi kako treba program za rezanje. U pitanju je nero 10. Naime bufer u neru se uopste ne puni. Cipset drajver i raid drajver sam instalirao sa intelovog sajta. Dakle skinu poslednje verzije. Pre toga sam koristio verzije koje su na dell-ovom sajtu. Trazim pomoc tj da mi kazete sta da uradim da bi mi se diskovi a povrh svega DVD diskovi rezali bez problema. NIsam iz beograda pa mi je problem da idem do servisa u beogradu da nosim lap top. Verujem da je problem u softveru tj da je nesto pogresno ili lose instalirano.
Unapred zahvalan.
Slobodan

Nero jos od verzije 7 pravi probleme. Probaj najpre sa nekim drugim programom, ima dosta besplatnih, a dobrih - Imageburn, CD Burner XP...

nebitan je nero, koristi besplatan softver kad vec postoji :)

Ej reci mi jel ti se greje taj laptop kad se igras na njemu duze 2 - 3 sata? da li je tastatura i palm rest na zadovoljavajucem nivou.
Ja sam uzeo dell n5110 sa i7 i gt525 i levi palmrest se u idle greje poprilicno dok je u full-u nemoguce osloniti ruku na laptop(levu ruku)

Ej reci mi jel ti se greje taj laptop kad se igras na njemu duze 2 - 3 sata? da li je tastatura i palm rest na zadovoljavajucem nivou.
Ja sam uzeo dell n5110 sa i7 i gt525 i levi palmrest se u idle greje poprilicno dok je u full-u nemoguce osloniti ruku na laptop(levu ruku)

moram ti reci da se neprimetno zagreva. odnosno vrlo malo podize temperaturu. na levom delu do tac peda je i topao dok je krajnje desno led leden.
sto se tastature tice nikakvih problema....

e ljudi, izvinjavam se sto ponovo pokrecem temu.. ja sam takodje kupio n7110 sa 525 grafikom (za koju sam cuo da je solidna za igranje igrica), ali instalacija drajvera za tu grafiku nije htela da se pokrene pre drajvera za intel grafiku, tek posle nje je instalacija pokrenuta... problem je sto mi secka i cs (fps ne prelazi preko 40), a u device manager imam dve grafike (jedna je intel, druga 525). ima li neko resenje? malo mi je cudno da graficka koja ima 1gb ne moze normalno da pokrene counter

Poenta je druze da ti kanter 100% radi preko intel kartice a ne preko te g-force 525 te zato i koci. Neke starije igre (warcraft 3, caouner strike itd) nikad nisam namestio da koriste akceleraciju vec su se vukle upravo preko tog intela. Zato sam prodao lepo slican laptop i pazario toshibu koja ima samo jednu graficku (takodje gforce samo 330m)!!!

Kako si resio problem sa bluetooth drajverom? Meni se pojavljivao plavi ekran pa sam ga na kraju disableovao.

Takodje, imam problem sa kamerom... Skype i Dell Webcam manager je ne vide. Ne znam kako se instalira, jer treba da radi po defaultu.

Zna li neko

Meni se zeznuo blutut nakon ponovne instalacije windowsa jer sam pustio da odradi par apdejta , u mom slucaju pripremi drajvere i cim instaliras sistem ubacis drajvere i sve legne na svoje mesto jer obicno u apdejtu ubaci neke glupe drajvere koji ti samo zagorcaju zivot

Kamera mora da se vidi odmah po instalaciji sistema.
Nisu joj potrebni nikakvi drajveri.

Uopste je nema u device manageru, niti ima stavke Imaging devices ili kako vec.
Juce sam za rodjaku instalirao sve isto ko kod mene (samo je i5) i kod nje sve super radi... stvarno ne bih jos jedan reinstall :(

Da vas pitam samo kakvi su dellovi laptopovi jel nemaju problema sa grafikom,razmisljam se da ga uzmem...?

Da vas pitam samo kakvi su dellovi laptopovi jel nemaju problema sa grafikom,razmisljam se da ga uzmem...?

Za sada nemaju problema sa grafikama,ako mislis na nove.
Pre su imali problema ali mnogo manje nego hp,acer i sl.
Za sada nemaju,sto nemora da znaci,vreme ce pokazati.
Ako mislis da uzimas da ti "traje",uzmi neki sa intelovom integrusom.

Nazad
Vrh Dno