Šta je novo?

Dell Inspiron N7110 [K5G97-Bk-i3-2310]

Paradigma

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
740
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i9-10850K | Corsair Hydro Series H80i v2
Matična ploča
ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
RAM
Trident Z RGB DDR4-4000 CL18-22-22-42 1.35V 32GB (4x8GB)
GPU
PNY GeForce RTX 3080 Ti 12GB XLR8 Gaming REVEL™ EPIC-X RGB™ Triple Fan
Storage
Samsung SSD 970 PRO 1TB | Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB | WDC WD80EFAX | WDC WD80EFBX
Zvuk
Sound Blaster Z
PSU
Cooler Master V1000
Kućište
Thermaltake Level 10
Monitor
ROG SWIFT PG348Q
Miš & tastatura
Logitech G903 Lightspeed Wireless | Logitech PowerPlay | Corsair K70
Ostale periferije
BOSE Companion 50
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Core i3 -2310M 2.1GHz 4GB DDR3/500GB 17,3" HD+ (1600x900) WLED TL, DVD-RW Wlan+BT, Intel HD 3000, 1.3 MpWcam , Numeric keyboard, 6 cell, HDMI, Free DOS, 7-in-1

Bluetooth dialup konekcija se ne uspostavlja, odnosno uspostavi se ali prijavljuje da nema internet pristup.

Instalirani paket za podršku wifi+BT hardveru je R292699.exe, odnosno Dell Wireless 1702 Bluetooth v3.0+HS

Da li neko ko ima ovaj laptop ima sličan problem?

Poslednja izmena:
Sta da ti kazem nemam taj model ali slicno se desava kada mi je slab signal od rutera.Koristim kablovski net preko rutera i cim se malo priblizim u domet ruteru ide kao metak.Verovatno ti to nece pomoci ali eliminisi sve ulaze neta do lap topa da li su ok,pa ondak dalje.

Možda treba da pojasnim još malo. Dakle povezujem se na Internet preko mobilnog telefona i za to koristim bluetooth dialup konekciju. Ima li ko ovaj laptop i šta je instalirao od drajvera za bluetooth odnosno wifi pošto mi se čini da su zajedno na istom modulu.

Instaliran je QuickSet i bluetooth se ponaša normalno, pronalazi telefon i njegove servise.

Poslednja izmena:
Jel ne pomaze ni Fn+F2? :p Mislim da nesto oko setovanja parametara za APN ili dial up konekcije nije kako treba... koji je fon u pitanju i na kojoj mrezi? Jel imas sve tacne parametre za APN, podesavanje konekcije, broj koji pozivas, extra initialization command itd.? Po nacinu na koji si postavio pitanje ovde mislim da ne :) Znaci zovi svog operatera (sa drugog fona ,) )i ne prekidaj vezu dok ne proradi :wave:

Problem sa NOKIA telefonom sam rešio zadavanjem inicijalizacionog stringa +CGDCONT=,,"internet".

Sada mi trebaju podešavalja za SAMSUNG telefon.

Nadam se da je ovo adekvatna tema da postavim svoje pitanje.Naime imam dell ispiron n5110 nepunih mesec dana, međutim nikako ne mogu da nateram bluetooth da radi, probao sam sve drajvere sa Dellovog sajta i ništa, instalirao sam i QuickSet i odatle sam pokušao da uključim bluetooth i neće.
Da li neko možda ima rešenje za ovaj problem?

Jesi siguran da uopšte imaš bluetooth modul u laptopu. Prodaju se i sa i bez bluetooth modula. Ako ga nemaš možeš ga kupiti na netu i ugraditi naknadno.

Siguran sam da model ima bluetooth, u device manageru ga windows pronađe, ali stoji znak žutog trougla što označava upozorenje da drajver ili nešto u vezi toga nije kako treba.

Znaci treba da isntaliras drajver? :d

kako si uspeo da povezes noki(J)u na net? ja se secam da sam pre uz n70 preko USB kabla i pc suita uspevao, sad preko n82 i ovi suita kad idem na connect izbacuje mi da ne moze da pronadje bla bla nesto :D
uglavnom mrzelo me je da se bakcem sa tim, a imao sam one promocije za free megabajte i dobro bi mi doslo da znam ako opet naidje nesto :D

gde si dodao taj niz +CGDCONT=,,"internet". ? ;D

Znaci treba da isntaliras drajver? :d

Xaxa, instalirao sam ja drajver, nekoliko njih sa dell-ovog sajta i ništa, jednostavno siстеm prepozna bluetooth modul i izbaci njegov naziv "Dell Wireless 1702 Bluetooth v3.0+HS", ali stoji mali žuti trougao i piše da "Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43)"

Ovako ljudi da bi proradilo to ***** od bluetooth a, prvo instalirajte (za Dell laptop ove) Dell QuickSet aplikaciju, pa onda snjim ISKLJUCITE (disable ujte) wireles sa FN+Wifi na F2.
E pa sad instalirajte combo drajver (onaj sto je za Dell Wireless 1702), sacekajte kraj, pa restart. Kad se digne posle sistem ona tek ukljucite wireless sa FN+F2 pa ce poceti da detektuje sve delove bluetooth -a!

Imao sam problem na toj mashini i uradio sledecu stvar: skinuo na dnu ove http://www.gtopala.com/siw-download.php strane program koji se zove SIW.
Kada startujes program, sa leve strane idesh na 'Devices' i proverish tachan naziv svog Bluetooth adaptera i onda po nazivu nadjesh odgovarajuci drajver.
Kod mene ga vidi kao 'Intel® Centrino® Wireless Bluetooth® 3.0' a za wireless ga vidi kao 'Intel® Centrino® Wireless-N1030' pa prema nazivu potrazish odgovarajuce drajvere na dell sajtu pod 'network' od ponudjenih 11 drajvera.

Nazad
Vrh Dno