Šta je novo?

Dell Inspiron 6400 - Broadcom Wi-Fi problem

Erestun

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2007
Poena
305
Menjao sam HDD, pa vec kad sam to uradio resim i da ga od prasine ocistim. Sve je namesteno kako treba i radi. Instaliran XP, drajveri, ali problem je kod antene za Wi-Fi. Ona je smestena ispod LCD panela i sa dva kablica prikljucena na Wireless kartu. Beli i crni kablic, obelezeno je tacno gde koji ide, ali su konektori uzasno sitni. `Legnu` oni kako treba, ali lampica za wireless se ne pali, odnosno antena kao da ne radi, nikakav signal ne dobijam. Drajveri su instalirani, wireless karta radi i funkcionise, ali antena ne. Ne znam sta da radim, ovde u Sapcu ne bih ostavio ni u jedan servis, tako da ako znate neki siguran servis u BG-u, ili ako ste vi imali iskustva sa tim, vicite :)
Nemojte samo molim vas da mi postavljate osnovna pitanja, da li je ukljucena u BIOS-u itd itd jer je sve pregledano i prepipano. Hvala unapred!

Identičan slučaj sam imao danas sa HP530 laptopom. Isto Broadcom , isto Win XP. Samo što nije otvarano ništa... 2 puta reinstalirao XP...driver sa windowsupdate-a prepoznaje kartu ali lampica ne svetli i ništa ne nalazi.... driver sa HPovog sajta takođe...
Ja ukapirao da je riknuo wifi... međutim slučajno sam pronašao neke stare drivere na D pariticji , instalirao i sve je proradilo perfektno. A gorepomenuta 2 drivera probana na čist windows...noviji...odgovarajući...prepoznaju kartu...a nema signala.... UŽAS !!!

Mogao bih da se opkladim da je isti problem i kod tebe ;)

procitao sam pazljivo sta si napisao, znaci sam iskljucijes mogucnost da je karta disabled ( sto u BIOS-u sto preko prekidaca )...koliko ja znam, cak i bez povezanih antena ti bi morao da hvatas bar neki signal, pogotovo ako si blizu svog izvora signala ( rutera- sta god )...kazes da je lampica ugasena, predpostavljam da je u pitanju lampica koja je indikator da je wirelles kartica enabled- sto je samo po sebi cudno...

znaci, kablovi povezani kako treba, karta enabled ( i u BIOS-u i preko switc-a ), driver bez problema, lampica ne gori, windows vidi karticu...

e sad, iz svega navedenog ako je sve onako kako si napisao proizilazi da imas problem sa windowsom, ne verujem da je u pitanju driver nego proveri profile settings ( nekad se desi pogotovo ako imas vise user profiles da windows ugasi LAN kartu a ponekad i wireless ), u tom slucaju obrtisi sve profile ( pogotovo ako imas docked profile ili tako nesto ) i restartuj sistem...pokusaj i system restore, sto da ne

pozdrav

Menjao sam HDD, pa vec kad sam to uradio resim i da ga od prasine ocistim. Sve je namesteno kako treba i radi. Instaliran XP, drajveri, ali problem je kod antene za Wi-Fi. Ona je smestena ispod LCD panela i sa dva kablica prikljucena na Wireless kartu. Beli i crni kablic, obelezeno je tacno gde koji ide, ali su konektori uzasno sitni. `Legnu` oni kako treba, ali lampica za wireless se ne pali, odnosno antena kao da ne radi, nikakav signal ne dobijam. Drajveri su instalirani, wireless karta radi i funkcionise, ali antena ne. Ne znam sta da radim, ovde u Sapcu ne bih ostavio ni u jedan servis, tako da ako znate neki siguran servis u BG-u, ili ako ste vi imali iskustva sa tim, vicite :)
Nemojte samo molim vas da mi postavljate osnovna pitanja, da li je ukljucena u BIOS-u itd itd jer je sve pregledano i prepipano. Hvala unapred!

Mogu samo da ti priznam da sam i ja imao slicnih problema sa doticnim modelom. Prvi put kada sam formatirao HDD, bio sam optimista nadajuci se da ce Dell-ovi support diskovi da budu dovoljni (disk sa Win i disk sa driver-ima), medjutim ot toga nista. Poslednja stavka sa kojom sam se namucio je upravo Wi-Fi. Nikako nije htela da "proradi" pored najnovijih driver-a sa Dell support site-a.
Instalirah stare driver-e (ko sto rece Ripper) pa profunkcionisalo. Probaj, nema sta da izgubis.
P.S. Imam pitanje za tebe: koliko je komplikovana procedura otvaranja i ciscenja?

Resenje

Totalno sam zaboravio na ovaj thread, pa ajde da odgovorim sada.

Problem je bio u drajverima. Ne mojom greskom, nego greskom Dell-ovog sajta. Drajveri koje sam skinuo, koliko se secam, bili su za neki drugi model Broadcom wi-fi karte, da li je bila u pitanju PCMCI ili nesto drugo, ne secam se vise. Ono sto sam morao da uradim je:
Pronasao sam negde stari drajver koji sam download-ovao nakon kupovine notebook-a. A koji je odgovarao naravno.
Naravno ni sa njim nisam mogao jer je ostao neki trag ovog prethodnog.
Iz Device Manager-a sam ukazao na putanju drajvera i instalirao ga tako, pa tek nakon toga software i onda je sve proradilo kako treba.

Nazad
Vrh Dno