Šta je novo?

DELL INSPIRON 1011 Atom

ateq

Cenjen
Učlanjen(a)
11.05.2009
Poena
169
Ima li koga da zna nesto o ovom cudu? Nigde ne mogu da nadjem misljenje o ovom notebook u!
Toliko je nov?
Do sada sam bio za msi wind ali ovaj je mozda malo kvalitetnije izrade i mozda grafika malo bolja?
Ima li koga da je koristio i sta misli?
Hvala unapred!
http://www.list.rs/artikal.php?id=NOT00916&cat_flag=1&gp=NOTEBOOK&sgp=-1

P.S. naravno ni 36 meseci garancije nije za bacanje! :)

Poslednja izmena:
Meni se najviše sviđa veliki touchpad, super velika tastatura i naravno ta garancija od 3god. Nemam svoj primerak pa da ga isprobam ali ovi koje sam malo koristio su bili prepuni gluposti, pokrenutih aplikacija pa sada ne znam da li uvek tako sporo radi ili možda ga malo guši "samo" giga rama.

Inače to je moj favorit, još mu se stavi two fingers touchpad programčić i bude veoma koristan za surfovanje i ostale svakodnevne aktivnosti...

zbunjulje me to sto je Hp 2133 skuplji a kazu da mu je i grafika i processor slabiji pa cak i hard! A o tome i da ne pricamo da kazu da se greje po prilicno (pricam o Hp u)!? Mozda je Hp lepsi ali bih ipak kupio Dell ako je bolji! Mozda garancija govori sve? Hp= 12 meseci Dell=36 meseci...

Poslednja izmena:
simpaticna spravica ali mi se ipak cini da je lenovo s10e bolji

Tu nema sumnje ali 36 meseci je veliki faktor pogotovo ko ima licenciran windows ili ako koristi linux. Samo da to nije srpskih 36 meseci garancije, tipa, e znate garancija pokriva sve osim toga i toga i toga i toga i toga i tako ti sve nabroji...

Paaaaaaaa ja i nisam bas odusevljen sa lenovo...
I da sto se garancije tice u pravu si skroz! Tako sam prosao sa Asusom,kao 2 godine garancije a nakon godinu i dva meseca su mi rekli da je cooler crko jer sam ga preopteretio! Haaaaaaaaaaaaaaaaahahaha :wall:

zbunjulje me to sto je Hp 2133 skuplji a kazu da mu je i grafika i processor slabiji pa cak i hard! A o tome i da ne pricamo da kazu da se greje po prilicno (pricam o Hp u)!? Mozda je Hp lepsi ali bih ipak kupio Dell ako je bolji! Mozda garancija govori sve? Hp= 12 meseci Dell=36 meseci...

HP 2133 nije baziran na Intel nego na VIA platformi tako da nije relevantno porediti ta dva modela (losije performanse, vece zagrevanje). HP2140 je Intel i njega a ima smisla porediti sa ostalim netbook-ovima sa Atom procesorom.

Ja sam uzeo ovo cudo skoro i sto mogu reci da mi se veoma svidja dizajn, izrada i duzina trajanja baterije, medjutim cini mi se da ga ovaj windows 7 starter gusi malo. Primetno sporije radi, barem meni koji sam navikao na win 7 sa jacom konfiguracijom. Medjutim ja sam takodje prikljucio njegov vga izlaz na 22" LG monitor, pa taj win 7 teram u 1680x 1050. Verovatno i da to nesto utice, al opet i na njegovom native ekranu nije bog zna sta brz. Sad ne znam da li bi performanse bile bolje sa nekim drugim sistemom (xp ili ubuntu)? Takodje da li neko zna da li bi jos 1GB rama poboljasalo stvari i da li je taj ceo proces isplati posto na youtube u postoje klipovi sa postupkom menjanja memorije, sto izgleda kao prilicno komplikovana operacija? Ima li neko bilo kakvog iskustva sa ovim?

menjanje memorije nije frka na net boook - u. sta vise nema razlike u odnosu na standardnu proceduru, ja sam menjao na nekom acer-u. i sve je ok. zanima me care koliko taj DELL INSPIRON 1011 drzi bateriju ! realno sa ukljucenim wireless-om, ili bez !

da li ovi modeli imaju samo 3-celijsku bateriju ili ima i modela sa 6-celijskom. koliko sam ja uspeo da snimim ove nase firme, svi modeli su 3-cell battery !

da li sa njom drzi lepo i dugo!

Meni drži slabo u odnosu na specifikacije koje sam čitao kada sam razmišljao koji model da kupim od tih 10" igračaka. E sada da li je to stvarno slabo jer na njemu imam win7 starter (koji je istekao pre dva dana) sa upaljenim wirelessom, bluetoothom i displejom na maximumu to već ne mogu da procenim objektivno već je čist subjektivni utisak. Da, baterija drži oko 2h, zna i duže, zna i kraće, valjda zavisno koliko se muči oko filma koji gledam.

Znam da postoje u prodaji 6o ćelijski modeli a da li ih negde ima kod nas to me nije zanimalo jer mi je primarno bila bitna garancija, dimenzija i završna obrada a opet i subjektivni utisak je da je ona 6o ćelijska baterija veoma ružna.

Poz...

Kupio sam ovu spravicu,i moram priznati da sam odusevljen, 3 godinice garancija, starter tera za mene super, jedino me zanima da li moze podrzati 2gb rama, i da li bi mu to nesto i pomoglo !

Kupio sam ovu spravicu,i moram priznati da sam odusevljen, 3 godinice garancija, starter tera za mene super, jedino me zanima da li moze podrzati 2gb rama, i da li bi mu to nesto i pomoglo !

Naravno da bi pomoglo. Meni je mnogo značilo i na EEE PCu 4G Surf tako da će tek tu biti primetno ubrzanje. Takođe imam starter na 1011, ali mi je istekao 2 marta. Ne znam šta da radim i nije mi jasno zašto nema startera u prodaji.

Vrh Dno