Šta je novo?

Dell Inspirion I5 N5110

cvrlemitrv

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2006
Poena
320
Pre nekoliko dana kupio sam ovaj lap top. Radi odlicno, ali nigde ne mogu naci drajvere za integrisanu kameru, radi jedino u skype, Njihov web cam manager ne prepoznaje kameru, WIN 7 64 je u pitanju. Na dellovom sajtu nema i pise da WIN 7 automacki prepoznaje kameru. Ona je prepoznata od WIN-a ima neki drajver, ali napominjem da radi samo u skypy.
Wireless kartica radi ok internet sve, ali takodje, njihov manager ne vidi drajver niti karticu.

Puno sam guglao, ali nisam uspeo naci resenje.

Za svaku pomoc unapred se zahvaljujem.

Imam DELL XPS i isto kao i tebi msn i skype prepoznaju kameru ali iskren da budem ne znam za sta bi ti tebala aplikacija za kameru da se slikas, snimas?

Poslednja izmena:
Cisto iz principa Ozbiljna je to firma, zar ih mrzi da naprave jedan drajver.

Pa ne treba tebi drajver, tebi treba aplikacija za kameru ;) E sad, koja, u to ne zalazim, nemam taj laptop pa se ne razumem :)

Drajver očigledno postoji pošto kamera radi. :)
Kao što Psycho1993 kaže treba ti aplikacija ako misliš da je koristiš. Ja sam skinuo neki CyberLink YouCam, nije besplatan, ali to se da rešiti. :d

@cvrlemitrv

Probaj ovim .

Kod:
http://www.nch.com.au/components/debutsetup.exe

Ili ovom malo starijom verzijom koja je 100% free.

Kod:
http://www.megaupload.com/?d=C430X4XG

Poslednja izmena:
Zahvaljujem,Yellow Pinky puno mi je pomoglo. Lap top je za Cerku, tako da joj je kamera bitna!! Jos jednom Hvala

Hajde, ako ti nije teško, napiši koju rečenicu o tvojim utiscima za laptop, a za nas koji planiramo ovih dana da ga pazarimo.

Poslednja izmena:
Za ovih 7 dana koliko ga imam lap top sasvim lepo radi, malo mi se ne svidja sto se tastatura malo ugiba i suvise je uglancan pa ostaju tragovi ruku na poklopcu.

Najace sto sam radio je u fotosopu cs i nije pokazivao neko veliko zagrevanje, prostorija nije klimatizovana i nisam jos uzeo nikakvu podlogu za njega da bih ga hladio. Koristi se oko 15 sati dnevno. Cerka, sin i ja vadimo mu dusu.

Licno mislim da je dobar izbor za obicnog korisnika /studenta ekonomije/.
Nisam se bavio testovima i nemam nameru.

Ovo je moje licno misljenje ima ovde iskusnijh korisnika pa neka i oni napisu nesto.
Inace ja nisam vican pisanju.

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu postaviću ovde pitanje u vezi ovog laptopa, a i pošto bi mi savet postavljača teme puno značio (naravno, ko god može da pomogne i mimo njega bio bih zahvalan).

Imam problem sa drajverima za grafičku, skinuo sam zvanične drajvere sa Dell-ovog sajta i još novije sa NVIDIA-inog ali za oba dobijam registraciju da moj sistem nije podržan. U pitanju je Windows 7 (Home Premium) koji sam sam instalirao. Ekran mi stoji na 1024x768, sve je razvučeno, krupno i uopšte ******ski izgleda.

cvrlemitrv, kakva je situacija kod tebe po ovom pitanju, tj. kako si ti ovo rešio? Ja sam računar kupio bez ikakvog operativnog sistema. Ostali drajveri koje sam skinuo sa Dellovog sajta su se instalirali najnormalnije.

Za sve pitanje: da li prepoznajete ovaj problem? Ja sam nov u ovoj priči pa nemam dovoljno iskustva…

Stvar je hitna, za par dana putujem u inostranstvo i zato puno hvala na svim odgovorima!

Hm, mozda nisi ispostovao redosled instalacije? Kod Dell-a valjda prvo ide fabricki softver, pa chipset, pa grafika, pa zvuk. Secam se da meni nije hteo da radi fabricki softver kad sam hteo naknadno da ga instaliram.

Edit - ovde su jos neki drajveri koje vode do Dell-ovog ftp servera, vidim da ima i grafika za 64-bitni, nisi naveo koji ti je Win? http://driverswin.com/dell-inspiron-n5110-drivers-win7-64bit/

Poslednja izmena:
Jericho, hvala na odgovoru.

Drajvere sam instalirao upravo tim redom kao sa linka u tvojoj drugoj poruci.

Windows je 64bit verzija. Drajvere sam skinuo sa str. http://support.dell.com/support/dow...bIndex=&scanSupported=False&scanConsent=False

Dakle to su sve drajveri upravo za 64bit sedmicu. Sve ide najnormalnije dok prema uputstvu ne stignem do tačke 6. Video Adapter. Svaki drajver mi izbacuje obaveštenje da nije kompatibilian s mojom verzijom sistema. Zato se pitam da nije Windows u pitanju? Jer ista greška se javlja i za custom Dell i za originalni NVIDIA drajver.

Zar ovaj model nema ATI graficku karticu?

Desktop System Software (DSS) or Notebook System Software (NSS) - A vital utility that provides critical updates and patches for the operating system. If you are reinstalling Windows or updating all drivers, it is important that this software be installed first. This is located under the System and Configuration Utilities Category on the Drivers and Downloads page
Haha, kakva glupost

Ne, u pitanju je NVIDIA GeForce GT 525M.

Probaću da reinstaliram sistem, ne znam šta drugo da uradim.

Ne znam da li ce to pomoci, pisi Dell-u, neka oni lupaju glavu. Sve si uradio by the book, moguce je i da je neispravna karta.

Jeл неко покушао да метне у њега 2х4гб рама? има 2 слота за рам и на сајту произвођача пише да подржава до 6 гб?
Хоће ли препознати и других 4гб или само 2 од тих 4гб ?

@ dr. freeman : 2x4GB radi bez problema u N5110 i prepoznaje punih 8GB

@Mountanieer : Pre Drivera za nV GPU, moraju da se instaliraju driveri za Intel HD graphics, drugacije ne ide posto notebook koristi Optimus tehnologiju kod koje switchuje GPU-e (i aktivne drivere za iste) po potrebi. Ukoliko si probao da instalirash Intel drivere a izbacilo ti je da sistem nije podrzan, probaj da updateujesh driver preko Windows update-a, pa onda da stavish nV driver koji si skinuo sa nV sajta.

Edit : LoL, sad tek videh da je originalno pitanje iz 2011 :D

Poslednja izmena:
Vecu od 1600 sigurno ne podrzava, tj i da nadjes i stavis module deklarisane na visu frekvenciju radice ako se ne varam na max 1333Mhz. Mada, realna razlika u brzini izmedju 1333 i 1600 ili vise prakticno ne postoji u praksi, pogotovo na laptopu...

Podrzava 2 x 4 gb samo 1333, vidi svih 8 naravno 64 bitni win

Poslednja izmena:
Имам једно питање у вези батерије. Модел који ја имам је са 6 ћелија тј око 4400 mah, да ли смем да узмем ову од 9 ћелија, тј да ли ће бити компатибилна, физички?

Imam problem sa mojim Dell-om. Gledao sam film, al kable pozadi nije bio do kraja priključen u laptop i na pola filma se ugasio (ispražnjena baterija, ok, ništa strašno, npriključiću ga i nastaviti da gledam), ali, i nakom priljučenja, baterija ne prelazi 4%
Untitled.jpg

Neki savet nešto?

Who wants to be my friend?

we can be friends?

Imam problem sa mojim Dell-om. Gledao sam film, al kable pozadi nije bio do kraja priključen u laptop i na pola filma se ugasio (ispražnjena baterija, ok, ništa strašno, npriključiću ga i nastaviti da gledam), ali, i nakom priljučenja, baterija ne prelazi 4%
Pogledajte prilog 145456

Neki savet nešto?

Probaj da izvadis bateriju, ostavi par minuta, pa je vrati i stavi da se puni, po mogucstvu dok je ugasen laptop. Posle sat dva upali pa vidi dokle je stigao sa punjenjem. Ako je ista situacija, verovatno je crkla baterija.

Probaj da izvadis bateriju, ostavi par minuta, pa je vrati i stavi da se puni, po mogucstvu dok je ugasen laptop. Posle sat dva upali pa vidi dokle je stigao sa punjenjem. Ako je ista situacija, verovatno je crkla baterija.

Sad više ne piše čarčing već not čardžing. Pokušao da restartujem bios tako što bih ga ponovo updateovao, ali neće jer je baterija ispod 10%. Vadio bateriju, i uninstall u device mendžeru one stavke za bateriju, ali nije pomoglo. Jedino što sam primetio da se baterija za ovih par dana, podigla sa 0 na 2 pa na 4 procenata i dalje stoji na toliko. :/

I dalje je pod garancijom (mada nisam siguran da li i baterija spada u to) pa ću odneti u servis, možda je do ploče nešto.

Nazad
Vrh Dno