Šta je novo?

Dell 2407WFP"b" ili "HC" rev.A00... iskustva!

core.graphics

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2006
Poena
390
dakle Monitor Dell 2407WFP-HC kupljen u informatici........ citao sam da ima nekih ozbiljnih mana , gresaka....... voleo bih da cujem jos misljenja.

rev. A00 proizvodi Ceska. :trust:
ne mogu da provalim koji je panel u pitanju , da li je Samsung-ov?
koje dugmice treba da drzim da mi se pojavi Firmware info, i sve ostale imformacije....

takodje sam video da postoje verzije 2407WFPb , koji su njegovi problemi..... kolko sam
shvatio nesto sa rezolucijom......

iskustva sa Gradiant-ima, (prelazima) uspeo sam da , uradim neke kalibracije da se skoro ne ide uopste....

svaka preporuka dobro dosla!

Hvala core.Graphic's :wave:

Ja imam Dell 2407WFP-HC (rev. A00, Češka)- i idealan je, nema nikakvih problema.

Podrazumevam da drajveri za grafičku karticu uvek treba da se stave, na bilo kom monitoru i bilo kom računaru - uvek je najbolje da držiš ažuran drajver proizvođača. Takođe ti preporučujem da (desktop) rezoluciju držiš na optimalnoj 1920x1200, jer kao i na svim TFT monitorima na ostalim rezolucijama slika je mutnija.

Panel je Samsungov S-PVA.

Model | Response Time | Panel
Dell 2407WFP-HC | 6ms G2G | 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS01)
Izvor: TFT Central.

Meni je lično, ghosting na ovom monitoru zanemarljiv. Još jedna preporuka je smanjiti brightness koji je na defaultu prilično prejak, no to sam ustanovi kako ti najviše odgovara.

Evo jednoga pitanjca u vezi tog monitora zasto ima problem sa skejlingom iz drajvera da li imas taj problem sa tim da recimo oces da stavis fixed aspect ration iz drajvera i kad se klikne aplaj on vrati na do not scale.

Podrazumevam da drajveri za grafičku karticu uvek treba da se stave, na bilo kom monitoru i bilo kom računaru - uvek je najbolje da držiš ažuran drajver proizvođača. Takođe ti preporučujem da (desktop) rezoluciju držiš na optimalnoj 1920x1200, jer kao i na svim TFT monitorima na ostalim rezolucijama slika je mutnija.

Panel je Samsungov S-PVA.

Model | Response Time | Panel
Dell 2407WFP-HC | 6ms G2G | 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS01)
Izvor: TFT Central.

Meni je lično, ghosting na ovom monitoru zanemarljiv. Još jedna preporuka je smanjiti brightness koji je na defaultu prilično prejak, no to sam ustanovi kako ti najviše odgovara.

kako moze da bude panel Samsung? ja mislim da nije..... meni su neke druge oznake......
probaj ovako: da dobijes firmware detalje i detalje kalibrisanih vrednosti kao i naziv panela....

ugasi monitor, zatim drzi dugme za "menu" i dugme "+" u isto vreme i dok drzis upali monitor te' pusti ona dva tastera. i onda pritisni dugme "-" ..... treba da se pojavi imformacioni panel..... procitaj mi sta ti pise na vrhu "zutim" slovima......

hvala!

stefan ss :type:

Ja na mom Samsung 971P nemam mogucnost da otvorim taj servisni meni posto imam 1 taster za brzo biranje funkcija i jedno tac senzor za paljenje.

Ja kao korisnik Sasmung 971P modela koji ima isti tip panela kao i taj Dell mogu slobodno reci da su razlike prilicno velike.

Nisu isti, al' su blizu

http://www.flatpanels.dk/panels.php

Samsung 971P has a 19 inch 6 ms (g2g) PVA (Samsung) panel.

Dell 2407WFP-HC (*) (widescreen) has a 24 inch 6 ms (g2g) S-PVA (Samsung LTM240CS01) panel.

U svakom slucaju, ako hocu S-PVA, kod nas ne moze nista ispod 700€ :(

Sve se bojim da ce biti TN varijanta, sa povremenim cupanjem kablova, kako bi se proverile boje na Trinitronu :wall:

Poslednja izmena:
Za mnogo manje novca je moguće pribaviti monitor sa S-IPS panelom.

GatZ, ima li jos nekih informacija u vezi tog monitora sa S-IPS panelom?:)

[offtopic]
Čini mi se da još uvijek traži tu informaciju... :d:d:d:d:d:d
[/offtopic]

Koliko mi je poznato, ovaj Dell je najjeftiniji PVA HD monitor. Barem kod nas... "Inozemstvo" je već druga stvar... ;) :wave:

koliko je to jeftino

da li neko prodaje ovaj monitor? 0 mrtvih pixela i sa garancijom?

pozdrav

Ne znam koliko pixela tolerisu, ali garancija je samo 12 meseci - malo za tol'ke pare.

Zavisi gde kupiš, ima i sa 3 godine, naravno skuplje.

Nazad
Vrh Dno