Šta je novo?

Dell 2209WA

• Začetnik teme Začetnik teme MR.BIG
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja sam njega trazio dok nisam saznao za LG 2220P. U oba monitora je isti panel s' tim da je LG noviji, jeftiniji i lakse se nalazi.

Ja sam jako zadovoljan, boje su mnogo bolje nego na TN panelu a o uglovima i da ne govorim. Bilo mi je cudno na pocetku da se iz svakog ugla vidi isto 😀. Doduse imam nekoliko sitnih primedbi koje se uglavnom ne spominju na testovima na netu, vezano za rezolucije. Prva je da su sve rezolucije osim native (1680x1050) potpuno neupotrebljive tj. mutna je slika mada i 1024x768 je dobra ako prebacis monitor u 4:3 mod. Druga stvar koja mi smeta je da ne podrzava refresh veci od 60Hz u wide rezolucijama a u 4:3 moze i 75Hz.

BTW panel za ova dva monitora je proizveo LG.

Koja je razlika u refresha rate-u? Mislim ionako je svejedno da li je 60 ili 75, cak se preporucivalo 60Hz.🙂

Trebalo bi da je veci refresh zdraviji za oci, na CRT se primecivala ogromna razlika. Za LCD nisam siguran, mozda i nema razlike ali nekako mi to ostalo u glavi od kad sam morao na poslu da radim na 60Hz CRT monitoru.

Trebalo bi da je veci refresh zdraviji za oci, na CRT se primecivala ogromna razlika. Za LCD nisam siguran, mozda i nema razlike ali nekako mi to ostalo u glavi od kad sam morao na poslu da radim na 60Hz CRT monitoru.

Za CRT si potpuno u pravu, sto vise to bolje, ali za TFT potpuno nebitno, nikakve razlike nema.
:wave:

Jos jedna preporuka za LG, inace Dell je bio u prodaji pre mesec ili dva (mozda ga jos uvek ima), bolji je za nijansu od LG-a iako koriste isti panel.

Za CRT si potpuno u pravu, sto vise to bolje, ali za TFT potpuno nebitno, nikakve razlike nema.
:wave:

Postoji razlika, primeti se ako sedneš za LCD sa 120Hz, ali svakako stoji da 60Hz na LCD ne umara oči, kao što je slučaj na CRT...

Obrati se distributerima, možeš na dell sajtu saznati kontakte (ne znam tačno koja je adresa). Ja sam se raspitivao za Dell U2311H i odgovorili su mi veoma brzo, ali je odgovor bio da bi morao da se poruči i sačeka ~30 dana...

Ja ga kupih pre jedno 2 meseca, cimao sam se petnaestak dana dok nisam našao...

Nemoj se cimati i ako ne nađeš, nije baš sve super kod 2209wa, iskreno; očekivao sam više.

Nazad
Vrh Dno