Šta je novo?

DELL 1535, windows 7 - webcam problem

rolex979

Cenjen
Učlanjen(a)
23.12.2010
Poena
151
Imam laptop dell 1535 Prvo sam na njemu imao Vistu i sve je radilo perfektno. Sada sam mu stavio win 7 ultimate i sve uspeo da podesim i instaliram ali imam problem sa web kamerom i mikrofonom. Uopste ih nema u device manageru. I ne prihvata ni jedan drajver za kameru. Da li je neko imao slican problem i da li mozda zna resenje. Hvala unapred svima na pomoci.

Glupo pitanje: dali su uključeni? Ja sam jednom zaboravio da uključim kameru i naravno nisu instalirani drajveri. Preblem je bio što sam to radio drugome i sad zamisli blam, vratim laptop, krene čovek da ga proba a nema kamere. E od tog doba sve proveravam kod mene.

Znam i meni se to desavalo, Ali ovo je integrisana kamera u laptopu i nema kroz bios opciju ukljucenja i iskljucenja. Jednostavno je windows ne vidi kroz device manager. Jer kada bi je video onda bi ja nekako probavao da uguram neki drajver. Da li mozda ima negde neka sakrivena "opcija" ne znam,,,,,,,,,,,ako imas neku ideju gde da proveravam......bio bih ti zahvalan

slusaj sad ovo. pre dva meseca u ns moja prijateljica kupila u radnji bas taj model po nekoj dosta dosta povoljnijoj ceni jer laptop nije imao wireless cip u sebi, i receno joj je da ima jos nekoliko modela koji imaju neke falinke tako tipa web camera ne radi, citac kartica ne radi...

i zamisli sad ovo oni su joj izdali racun,garanciju sve full, a to sve je saznala tek nakon kupovine

ja ne znam da li dell ima neku politiku kojom zabranjuje da se takav laptop uopste proda, ali bilo kako bilo u Srbiji je sve moguce...

tako da ,proveri ti lepo da li uopste imas web cam u laptopu,bez obzira sto je vidis da stoji socivo

^да пријатељица није можда купила XPS 1530/5?
Написао је у првој поруци да му је под Вистом радило све без проблема :D

Ја сам поносни власник Studio 1535-ице од августа 2008 (плаћен тада око 800$). На њему је била оем Виста под којом је радило све како треба. Прешао сам на 7-ицу и на њој ми сем читача отиска прста (испробано на више верзија) све остало ради ок.
Што се тиче камере - инсталирај скајп па види у опцијама да ли препознаје исту са микрофоном, ако не препознаје онда набави неку другу верзију 7.ице па инсталирај опет.

Da, da , ima ona kameru i sve komponente, proverio sam :) radilo je to na visti. Sto se tice sedmice, sada je ultimate. Znam da mi je krajnja solucija nazad na vistu ili XP ili neka verzija 7, ali sve gledam da nesto nabudzim bez formatiranja . Koja je 7 kod tebe polossman? a skype je ne vidi , ni nju ni mikrofon. Jesi imao nekih problema prilikom instalacije drajvera ili je sve regularno proslo? Latpop kao laptop inace je odlican, ni jedne greske do sad nije pokazao radi kao satic. Ima 9 celijsku bateriju koja posle dve godine drzi 3.5 do 4 h sa wirelessom.

Tренутно користим Ultimate (build7600 - био сам и на Professional и Home верзијама). Приликом инсталација уз једно скидање преко Windows Update-а нисам имао проблема са драјверима (и фамозни читач отиска прста ми је препознат ал немам одговарајући програм за њега као под Вистом - мада опет и под Вистом можда сам га максимално покрео 3 пута :d). Батерија ми је 6.-о ћелијска и опуштено може да издржи још увек преко 2 сата са wi-fi нетом и мало тамнијим осветљењем екрана.

По мени, ако преко Скајпа не раде камера и микрофон те ако преко Windows Update-а (optional updates - не препоручи драјвере за њих) мораћеш нажалост да прегазиш систем па да опет рокнеш 7.-ицу те би ваљда тада требало да (про)раде.

Nazad
Vrh Dno