Šta je novo?

dell 1525, OS pitanje

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Kupio sam Dell 1525(2GHz core2duo), ubacio mu 4GB rama. Da li da instaliram Vistu ili XP? Koliko znam XP ne moze da iskoristi toliki ram pa pitam da li ce Vista da radi brze?

Zavisi koju verziju OS-a instaliras (32bit ili 64bit). Moja preporuka je svakako vista, a koliko sam upucen, za 1525tice ne postoji zvanicna podrska za XP.

Ma ima kao neka podrska ali jedva mogu da se skrpe drajveri. Sto se tice Viste samo 32bita posto ne postoje drajveri za 64bit

a zašto ne postoji zvanična podrška za 64-bitnu VISTU????

Ja imam problema sa Wi-fi networkom.

Ima li neko predlog?

Pa mislim da to nije do dell-a nego do proizvodjaca hardware-a koji on koristi (nisu uradili drajvere za 64-bit)

a da li bih smeo da instaliram driver-e za neki drugi model, ako za njega već postoje drajveri za Vistu x64? npr 1545, iako imam 1525

Ne znam stvarno, morale bi da budu iste komponente.

Bas me interesuje, kakva su iskustva ljudi inace, da li se dobija neko ubrzanje sa Vista-om 64-bitnom?

Ma ebesh XP na novijim konfiguracijama. Tako sam i ja sa svojim dell studio 1535 jurio i nashao sve drivere na okupu za XP, svi su radili sem 2: audio i video :D ...a da ne pricham sto se s vremena na vreme pojavi BSOD. Lepo uzeo vistu, na sajtu dell.com ima sve sto mi treba i vozi mishko.

Mada josh bolja je varijanta da samo sa sajta pokupish networkd driver da mozes da se kacish na net. Onda lepo u device manager-u desni klik na sve " ! " i search online, i nacic ce ti sam najsvezhije i instalirati.

Ma ebesh Vistu... probajte 7
Koristim na Lapu verziju x64 ultimate.... bolje mnogo bolje od viste... lepše, stabilnije i što je najbitnije brže i to mnogooo + veliki+ bolji power managment (poput onog kod viste,... s tom razlikom što je sama autonomija bolja)

Користим 1535 од септембра прошле године. У питању је малко јача верзија 320HDD 3GBram ATI Mobility Radeon HD 3450 Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5850 @ 2.16GHz
На њему је прво била фабричка/OEM Vista + sp1 пошто сам лап донео од преко океана :D. Нисам био нешто претерано задовољан са њом
Отприлике кад се и појавио, одлучио сам да видим какав је Win7.
Ставио сам прво Built 7000 прво у х32 верзији а после и у х64 и био сам задовољнији са том бета верзијом неголи са Vistom. Приметније је било брже учитавање, програми су се мање вукли неголи под Vistom, батерија дуже траје , кад приступам некој жичаној LAN вези нема да ми пола сата приказује ко све исту користи и тако то.
Инсталација је била веома једноставна - Скинуо сам бета верзију са MS-a нарезао boot disk и изабрао опцију да ми сачува претходну верзију система (у случају да ми се 7.ица не свиди па да се вратим на прошло стање). Инсталација је трајала једно 20ак мин. а затим сам са нета поскидао и драјвере за пар ствари - видео, камера, Finger сензор (који у тој бети уопште није хтео да ради) и слично.
Прву бету сам користио док није изашао Built 7100 х32, скинуо га, нарезао и инсталирао за једно 15ак мин на чистом харду пошто нисам хтео да чувам претходне верзије. У односу на 7000 сада сам нашао одговарајући драјвер за Finger сензор :d
Built ми је активан до 2.3. следеће године тако да имам још форе пре него што пређем на 7600 ОЕМ верзију Dell-a.
Не знам шта би још конкретно било интересантно у вези са инсталацијом. Питајте све што Вас занима:D

Poslednja izmena:
Vrh Dno