Šta je novo?

Dell 1390 WLAN Mini Wireless Card

IkKan

Slavan
Učlanjen(a)
09.11.2007
Poena
301
Drugari imam problem...

Upravo sam kupio laptop, i da bih se povezao na neki wireless treba mi wireless kartica.
Video sam da dell predlaze ovu karticu Dell 1390 WLAN Mini Wireless Card za taj model...

Da li neko zna gde moze da se nabavi tj, da li je moguce koristiti neku drugu karticu... (verovatno jeste) i koju???

Gde mogu da se nabave, koja je cena...

Ako znate ili znate neki koristan link... pomozite...

Pozdrav

Skoro uvek je moguce koristiti mini PCI kartice drugih proizvodjaca osim onih (naravno svojih) modela koje navodi proizvodjac laptopa,a takve nove kartice ces malo teze naci,ja sam polovne za sitnu lovu (15-20 eura) nalazio na oglasima na PC Berzi u delu laptopovi jer tamo ima dosta likova koji cerupaju laptopove i prodaju delove tako da dobru b/g ili cak a/b/g karticu mozes uzeti povoljno,samo gledaj da je u pitanju Atheros (malo teze ali nadje se) ili Prism ili Realtek chipset na njoj,i naravno ponesi laptop da proveris da li radi!
Samo da znas da tvoj laptop mora imati instaliranu antenicu unutra,ako nema mozes naci nekog ko ce ti i to prodati sa karticom ali onda moras da rasturis pola laptopa da je namestis (u sustini je to duga zica koja prolazi kroz laptop pa mora dosta da se rasklapa) i onda je mnogo bolje resenje da kupis PCMCIA karticu,one imaju i bolji prijem zbog eksterne antene ali i vire van kucista pa malo smetaju ako mislis da koristis wi-fi u pokretu!
Pozdrav ,)

Hey...
Hvala na savetima...

A sada jos jedno pitanje: Kako da znam da li moj lap ima tu antenicu ugradjenu tj. jel' postoji nacin da saznam??? :D

Pozdrav

@IkKan

Koji ( tacno ) model lap-topa si kupio ?
Gotovo svi novi modeli imaju ugradjenu WLAN karticu.
Ako imas garanciju nemoj sam da otvaras lap-top - nosi ga u servis.

Mislim da nema potrebe da placa servisu da mu skinu tastaturu da pogleda da li do slota idu,mislim,dva zice,a u nekim slucajevima je dovoljno da skines bateriju i da pogledas ispod da li postoji prorez u lezistu baterije kroz koji bi se videle doticne zice,u svakom slucaju iz mog iskustva nije tesko doci do mini PCI slota,maksimalno dva-tri srafcica daleko!Ako ti nije ispod baterije,pa moras da skines tastaturu,budi pazljiv kad je skidas da ne pokidas flat kabal kojim je spojena za plocu,nije nesto dugacak kabl pa je ne odizi naglo uvis!
Pozdrav ,)

Da sad ne pogadjamo gde je leziste za karticu,jednostavnije i prakticnije resenje je PCMCIA ili USB WLAN adapter
( oko 20€ ).Ipak prvo treba proveriti koji model lap-top-a je u pitanju....

Pogledajte ponudu npr. u Netiks-u

Nazad
Vrh Dno