Šta je novo?

Deljenje ADSL-a?

alex1974

Slavan
Učlanjen(a)
30.05.2007
Poena
375
Komsija je uzeo telekomov adsl a ja imam wireles ali direktno spojen kablom na da kazem baznu stanicu e sad ja sam se isto tako kablom prikacim na njegov modem(Huawei HG510) i obojici nam radi internet ali kada ja pustim torrent da nesto skida (oko 160kb/s)i onda merim brzinu neta i dobijem oko50-60kbs a on kada meri samo5-10kb/s.Inace paket adsl je 150kb.Interesuje me dali nekako moze da se negde nesto podesi da ne bude toliki gubitak to jest da nam manje vise normalnije radi da oboje mozemo da ga koristimo.
Dali bi se sta dobilo ako bi recimo kupili neki switch(inace smo povezali direktno na modem linije 1 i 4 posto su mu na 2 i 3 iptv u adsl modemu)?Eh da nismo nista podesavali modem vec samo ukljucili kablove i na oba kompjutera stavili "obtain an IP address automatically"
i " obtain DNS server address automatically"

Ne mozes na tom ruteru da preraspodelis saobracaj da sve radi kako treba, najbolje bi bilo da ti posto vec koristis torent uzmes neki programcic koji ce na tvom racunaru da uspori download, ili u samom programu koji koristis za torente podesi limit za download i upload.

Za deljenje bandwitha vam treba neki uredjaj koji to podrzava, ili mikrotik. Ostaje ti da poslusas RasetaM-a, to bi bilo najelegantnije resenje bez ulaganja novaca.

Vrh Dno