Šta je novo?

Deljenje ADSL-a, pomoc!

download

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2005
Poena
304
Imam 512Kbit ADSL kod Beotel-a. Nalog nije poslovni, vec za fizicka lica. Kapiram kako funkcionise dinamicna i staticna ip adresa, i znam oko NetLimiter programcica.
Vec me zanima: Da li je neko vec uspeo da podeli nalog za fizicka lica kod Beotela ili to moze u svakom slucaju da se uradi?

NAPOMENA: Zelim konekciju da podelim totalno na pola ili na cetiri dela u LANu

Hvala

>>>Zelim konekciju da podelim totalno na pola ili na cetiri dela u LANu >> ne bih ti preporuchio da radis ovo, zasto bi koristio 256K (ili 128K, ako nije niko za ostalim rachunarima), imas 512.

1~Ako se igras online sa bracom/drugarima na svim mashinama nema potrebe da se ishta deli (ja sam sa bratom igrao na battle.nat-u war3:tft na 64K wireless i radilo je odlichno; na tvojih 512K ima da peva)
2~Ako radis kombinaciju surf/download samo ogranichi DL na 400Kbit - 50KBajta, a sa ostalih 112KBita surfuj, dovoljno je
3~Ako radis kombinaciju download/igranje, deljenje na 2 ili 4 jednaka dela ima smisla (mada mislim da nece biti bash ugodno za igranje, bice veliki ping)

Ovo gore navedeno ce da ti odradi WinProxy , kao i WinGate.

Pozdrav,
Daniel

nisam bas shvatio sta te stvarno zanima, ali deljenje konekcije ne zavisi nikako od provajdera vec od tvoje mreze, zar ne?

a sto se tice tacne podele protoka to je sad tesko ostvarljivo. Samo seruj konekciju i sve ce da radi samo tj. po potrebi -ako jedan komp ne radi nista drugi ce da iskoristi ceo protok.

Interesantno je sta se meni desavalo. Imam dva kompa umrezena kross over kablom i crypto usb f200 modem na 1. koji se dobija iz beotela. Elem dok mi je stojao rucno podesen ip na racunaru 2 koji je kilijent za internet, isti nije uopste radio, a mreza je bila ok. Kad sam ukljusio automatsko dodeljivanje adrese sve je proradilo superiska za net, jedino lan malko sada stuca pri uspostavljanju mreze - paljenju racunara i prvom pristupu.
Zasto se to desava, nemam pojma, mozda je stvar u modemu ili zato sto racunar1 ima wpsp1 a racunar2 xpsp2 ? Mada mislim da je ovo prvo u pitanju...
a sve je lepo radilo dok smo delili dailup konekciju samo su onda oba kompa imala wpsp1...

boticheli je napisao(la):
nisam bas shvatio sta te stvarno zanima, ali deljenje konekcije ne zavisi nikako od provajdera vec od tvoje mreze, zar ne?

a sto se tice tacne podele protoka to je sad tesko ostvarljivo. Samo seruj konekciju i sve ce da radi samo tj. po potrebi -ako jedan komp ne radi nista drugi ce da iskoristi ceo protok.

Interesantno je sta se meni desavalo. Imam dva kompa umrezena kross over kablom i crypto usb f200 modem na 1. koji se dobija iz beotela. Elem dok mi je stojao rucno podesen ip na racunaru 2 koji je kilijent za internet, isti nije uopste radio, a mreza je bila ok. Kad sam ukljusio automatsko dodeljivanje adrese sve je proradilo superiska za net, jedino lan malko sada stuca pri uspostavljanju mreze - paljenju racunara i prvom pristupu.
Zasto se to desava, nemam pojma, mozda je stvar u modemu ili zato sto racunar1 ima wpsp1 a racunar2 xpsp2 ? Mada mislim da je ovo prvo u pitanju...
a sve je lepo radilo dok smo delili dailup konekciju samo su onda oba kompa imala wpsp1...

Sto se tice LANa isti trip imam i ja, s tim da meni LAN ni nece da se podigne kada sam na netu, vec moram da diskonektujem ADSL. Videcu kako sljaka kada namestim auto ip. Hvala na pomoci

Nazad
Vrh Dno