JOBAH je napisao(la):
Sta mislite o Echostar 2200? Da li se isplati sada kupovati risiver ili treba sacekati dogadjanje sa novi kripcijama?
Kakva su iskustva sa risiverima sa HDDom? Koji je kvalitet zapisa/prakticna upotrebna vrednost?
Pazi, mislim da se trenutno Samsung DSR-9500 najvise isplati. Evo ti link na manji opis:
http://www.montsat.cg.yu/vijesti/nvijesti.htm
Na receiver sa hard - om mozes snimiti i do 20 sati programa, i to po meni nije lose. Ne treba ti video. To jest, za taj kvalitet bi morao da imas SVHS uredjaj. A mozes i u komp da prebacis to posle u MPEG 2 formatu. Nije bas jednostavno ali nije ni preterano komplikovano.
Da li ti se isplati da kupujes, po meni, sve zavisi od toga koliko imas para. Ali, posto je ovaj Samsung samo 200 - 250 DEM skuplji od obicnih Free to Air receivera, mislim da je on OK kupovina. Bilo bi strasno puci 1200 za receiver sa Hardom, a onda gledati samo free to air kanale. Ovako, i nije tako strasno ako ti propade dvestotinak maraka.
Evo ti ipak copy / paste opisa. Ako te interesuje ko prodaje, ubaci ovu odrednicu u Google, izaberi srpski jezik i naci ces par distributera tog samsunga.
Novi hit: Samsung DSR-9500 VIA
Risiver Samsung DSR-9500 je postao pravi hit kod nas, i prijeti ozbiljno da urgozi poznate Xin1 risivere koji su dosad bili neprikosnoveni na tržištu, Humax-a i Hyndai-a. Patchovan, ovaj risiver otvara sljedeće sisteme: Nagravision, Conax, Seca i Viaccess samo uz pomoć ugrađenog Viaccess dekodera, za cijenu mnogo manju od Humax-a.
Osnovne karakteristike:
MPEG 2/DVB
SCPC/MCPC
Software Download via Satellite (OTA) & PC (RS 232 Port)
Max. 4000 TV i Radio kanala
Electronic Program Guide(EPG)
Multijezični OSD
PiP u meniju Channel List
Subtitle & Teletext podrška
DiSEqC 1.2
Postoje verzije DSR-9500 EMVIA sa ugrađena 2 Viaccess dekodera, kao i model DSR-9500 VIA CI koji posjeduje i dva CI slota.
Download patchovanog softvera za Samsung 9500 multicam (Viaccess, Seca, Conax, Nagravision).
Procedura za ubacivanje novog softvera kod Samsung risivera se može naći na adresi
www.samsungstb.com, a softver se mora ubaciti samo pomoću Hyperterminala.
Možete koristiti bilo koju karticu (Gold, funcard2), uopšte nije važno. Kada ubacite karticu za Seca kanale, ugrađeni dekoder se ponaša kao Seca dekoder; kada ubacite Viaccess karticu, dekoder se ponaša kao Viaccess dekoder i tako i za ostale. Znaci, u jednom dekoderu praktično imate 4 dekodera. U principu može se koristiti bilo koja kartica sa dobrim fajlovima. Kartice Xin1 ne rade kod njega, ali vam nisu potrebne kad ugrađeni dekoder oponaša praktično 4 modula.
Fina i korisna mogućnost je što na info baneru ispisuje i sistem kodiranja u kojemu kanal kodira.
Jedina lošija stvar je sto ne možete, npr. u jedan dekoder ubaciti npr. Conax a u drugi Viaccess karticu, pa da obje rade. Potrebno je i da imate nešto jači signal da bi imali kvalitetan signal. Npr. Echostar sa istom jačinom signala nađe 400 kanala, a Samsung 300. Dakle, potrebno je što preciznije usmjeriti antenu, i onda nema problema.
Risiver je inače stvarno brz, ako ne jedan od najbržih. A što se tiče cijene: od 300 do 320 €