Ja ne preporucujem ni jedan iziuzev ugradjenog. Probao sam ih nekoliko, ne mogu sad bas da im se setim imena, i SVI su mi na naknadnim merenjima znacajno usporavali disk, pad performansi diska (mereno HDTach-om i Sandrom obicno oko 10-20%). Zasto ? Verovatno zato sto se vecina tih programa pravi pametna pa stalno u pozadini nesto indexira, da bi kao mogla bolje da rasporedjuje fajlove prilikom defragmentacije (samo moja pretpostavka, mozda neko ima pametnije objasnjenje...)milos1985 je napisao(la):Treba mi neki program za defragment pa me zanima sta mi preporucujete??? Bilo bi lepo kada bi nasao neki koji sredjuje swap, sistemske i defragmentuje prazan prostor (uf uf ala sam komklikovan;-)
milos1985 je napisao(la):Ali meni treba program koji ce raditi u Win Me a ovaj koji vi hvalite ne podrzava Win Me
milos1985 je napisao(la):Ja sam gledao tamo ali nigde ne nadjoh verziju za Win ME. Ako neko zna gde ga mogu naci neka posalje link.
Osim toga OO moze da defragmentuje samo cluster-e do 4k. Prema tome ako nemate NTFS odnosno ako imate FAT32 na XP/2000 i veliku particije (pa samim tim i cluster veci od 4k) - ZABORAVITE !Please note: O&O Defrag V4 Professional/Server will not install on Windows 95/98/Me computers.
Why is O&O Defrag limited to defragment partitions with a maximum cluster size of 4,096 bytes only?
This limit is imposed by Windows NT. There is no way to defragment a partition with a cluster size larger than 4 KB.
drapin je napisao(la):Osim toga OO moze da defragmentuje samo cluster-e do 4k. Prema tome ako nemate NTFS odnosno ako imate FAT32 na XP/2000 i veliku particije (pa samim tim i cluster veci od 4k) - ZABORAVITE !
Pa ja mislim vecina, mada naravno ne mogu da tvrdim. Bas bi bilo interesantno da neko od moderatora postavi poll...Matthias je napisao(la):A ko to stavlja FAT32 na XP/2000??
I proizvoljno definisanje veličine klasteradrapin je napisao(la):Razloga ima mnogo, da ih sad ne navodim, skoro jedina JASNA prednost NTFS-a je sigurnost podataka, sve ostale "prednosti" su diskutabilne i(ili) zavise od uslova i nacina upotrebe sistema...
Mislim da velicina cluster-a nema veze sa brzinom, vec samo sa efikasnim iskoristavanjem prostora, veci cluster vise zalud zauzetog prostora na disku, i obrnuto...voyager je napisao(la):Koja je velicina clustera najpogodnija (najbrza) za recimo Maxtor D740X i particije od 5-15GB. Masina se koristi za DTP!
drapin je napisao(la):Pa ja mislim vecina, mada naravno ne mogu da tvrdim. Bas bi bilo interesantno da neko od moderatora postavi poll...
Razloga ima mnogo, da ih sad ne navodim, skoro jedina JASNA prednost NTFS-a je sigurnost podataka, sve ostale "prednosti" su diskutabilne i(ili) zavise od uslova i nacina upotrebe sistema...
voyager je napisao(la):Koja je velicina clustera najpogodnija (najbrza) za recimo Maxtor D740X i particije od 5-15GB. Masina se koristi za DTP!
drapin je napisao(la):Osim toga OO moze da defragmentuje samo cluster-e do 4k. Prema tome ako nemate NTFS odnosno ako imate FAT32 na XP/2000 i veliku particije (pa samim tim i cluster veci od 4k) - ZABORAVITE !
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari