Šta je novo?

defragment hdd

staxm

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2003
Poena
619
malo sam zabrinut pri startu kompa....hdd je mnogo bucan,kao kad kopiram nesto sa jedne na drugu particiju.....cuo sam da je maxtor malo bucniji(a moj je bas taj),80gb podeljen na 4particije....elem....kad odradim defragment particije na kojoj je winnt dobijem sledeci defragm. display (u attachmentu)....dali je sve tu noramlno,i pitam se dali bi sistemski fajlovi trebali da budu zajedno,a ne onako rasparchani.....pozdrav

Što se tiče buke hard diska, postoji programče koje se jednom startuje sa diskete, podesi parametre i disk se više uopšte ne čuje. U stvari mislim da ima više takvih programa. U suštini smanjuju brzinu hard diska (ali zanemarljivo) a time i buku (značajno). Kada sam pokrenuo taj program na mom 3 god starom maxtoru, indikator je stajao na polovini ~ 128. Kada sam startovao kod druga koji ima novog maxtora - indikator je stajao na maksimumu - 256. Zaključak je da ih sada fabrički maksimalno ubrzavaju po cenu buke. Čim se indikator malo spusti, otprilike na 230-220, više nema buke, koja mene izrazito nervira. Ne mogu da se setim tačno naziva tih programa (znam da ih sigurno ima najmanje dva), ali koliko se sećam pominje se HDD Acoustic Managment Tool ili tako nešto. Mislim da je jedan od tih program upravo i napravio maxtor. Bilo je govora o tome na forunu, pa idi na pretragu.

Što se tiče drugog pitanja, promeni program za defragmentiranje. I oko toga je bilo dosta reči na forumu, postoji i jedan thread sa glasanjem o najboljem defragment programu.

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=36729
:mrgreen:

Vrh Dno