Evo i ja kao najkompetentniji

da kazem par reci...
Salim se, nisam najkompetentniji, ali imam 17 godina, i za mnoge od vas sam klinac...
Dok sam ja bio dete (5-13 godine), svaki dan sam provodio van kuce, osim sto sam isao kuci na dorucak, rucak, veceru, spavanje, i pisanje domaceg koje nije oduzimalo u tom periodu nikad vise od 15 minuta

i isao sam u skolu...
Sad, kako sam provodio to vreme napolju ?
Igrali smo prvo tak-tak, svako vece zmurke, kantabas, preko dana fudbal, kosarka(to vec kasnije tamo posle 10-e godine, mada sam u osmoj godini poceo da treniram, i zavrsio u 15-oj...), 1-2-3(kolcima), ne ljuti se covece, pa onda karte, monopol, kasnije riziko i kluedo, kad su se pojavili...
U kasnijem periodu od 14 godine, pa do sad, a i nadalje, s'vremena na vreme sam isao u kompijuter klub (na James Bonda, ali to mozda dva meseca aktivno (svaki drugi, treci dan),a posle toga ne aktivno, nego jednom u dve nedelje, i to kad se dogovorim sa drustvom da igramo Fishing, ili fudbal...)
Sada, odem u igraonicu u proseku jednom nedeljno, ali to samo sa mojim drustvom, i to odemo nas 10, igramo CS 5 na 5. Od tih 10, ja se po igranju nalazim u zlatnoj sredini, ali nemam neke zelje da budem bolji od drugih, jednostavno odem da bi se zezali, i ni zbog ceg vise...
Dobro, desava se i da odem nekad vanredno petak ili subota posle neke zurke, u 3 sata na partiju sa zagrejanim drustvom, ali retko...
Sad moj predlog sta uraditi...
Kako Peca kaze kupio sam mu Sony, imaju drugari, kupio sam mu PC, imaju drugari....
Znaci sve su to posledice drustva, zato bi zabranio da u igraonice ulaze mladji od recimo 15-16 godina, pa i 18 ako treba! I uveo bih stroge kazne za onoga ko pusti mladjeg od dozvoljenog da igra...
Slayer je napisao(la):
sta je, mislis da cemo te pustiti zivog odatle?
Pa i ja sam to pricao, samo igrajuci tak-tak, nije problem u tome, nego je problem sto se deca zaglupljuju igrajuci igrice, i ostaju "glupa" za neke stvari...
Greek_Master je napisao(la):
Bolje to nego da bleje po ulicama... bar ce nauciti nesto o kompovima.
Uopste nisi u pravu, ali uopste, bolje je da igraju jurke, zmurke, fudbal, kosarku, pa i da se potuku, nego da samo bleje u monitore... A da ce nesto nauciti o tome nema ni govora... Pa garant da 90% tih klinaca nezna da u vordu centrira text na sredinu stranice, a kamoli nesto drugo...
npetar je napisao(la):
Deca su postala teski krimosi, bezobraznici, banda bre!
Za ovo se moze pripisati zasluga samo roditeljima, i nikome vise. Mislim i ja sad imam drustvo koje pije svake veceri, pusi nonstop, duvka i sl., ali nikada u zivotu mi nije palo na pamet da konzumiram ni cigare, a kamoli travu ili neku drugu drogu! Sto se tice pica, to po nekad, mozda jednom u mesec dana popijem jedan pelinkovac, ili djus votku, ali cisto da nesto nazdravim... naravno ima provokacija, "a nesmes" i sl, ali te provokacije nisu dovoljne, to moje drustvo vidi, i postuje to sto ja niti pijem, niti pusim...
Postovanje prema starijima sam uvek imao, a i prema drustvu i prema mladjima, nikad se starijem coveku nisam obratio sa ti, osim ako ga dobro ne poznajem...
Peca je napisao(la):
Ne zaboravite jedno, nasi roditelji su isli na posao od 6-14 recimo, kada dodju kuci svo vreme sveta je bilo njihovo. Nisu isli da prodaju cigare ili benzin ili da rade neke druge "kombinacije" kao sto smo mi bili primorani prethodnih godina, mogli su da se posvete nekim lepsim stvarima od kojih je vaspitanje sopstvene dece svakako najlepse.
Pa vidis u tu grupu spadju i moji roditelji... Otac je danonocno radio, majka radila u smenama, retko smo se vidjali, ali ipak ja nisam zbog toga snosio nikakve posledice... Naravno vreme se nicim nemoze nadoknaditi, ali zapamtite jednu misao Dositeja, koji kaze da je dete kao istopljen vosak, u kakav ga kalup stavis takav ce covek od njega postati !!!
Highl1 je napisao(la):
bolje da gube tu deo dana, nego da su po ceo dan na ulici
Ovo sam vec rekao da uopste nije tacno !
A to sto Kokosov sin igra wc3 sa Kokosom, Kokose, NHF, ali dajes los primer svom detetu, mada mala doza strategija moze dobro da dodje, ali netreba se drogirati igricama !!!
Jos par saveta za roditelje, mada kako kaze SumAnut glupo je da ja delim vama savete, ali ajd'
Navedite decu da rade nesto korisno na kompijuteru, ja se npr. bavim programiranjem u Delphiju, PHP-u, WebDesignom, dosta dobro poznajem HW, u skoli sam bez preterivanja najbolji iz informatike, jer kada ja znam delphi, i PHP, sta je onda paskal prema tome, ili acces...
Terajte decu da urade nesto kreativno, neka urade svoj sajt, neka napisu samo tekstove i spreme slike, a vi dajte nekome od nas koji se bavimo webdesignom da to sprovedemo u html, i onda im to postavite na internet, recite im da to moze da vidi ceo svet, neka onda smisle da postave jos nesto, neka nadju sebe u svetu kompijutera negde, i neka vreme koje provedu na kompijuteru ne bude izgubljeno...
Dalje, nesto najbolje sto roditelj moze da uradi za svoje dete je da ga upise na treniranje nekog sporta, bilo kosarka, fudbal, odbojka, plivanje, streljastvo, a ne Box, KickBox,... Ok, box je ipak plemenita vestina, ali za normalne ljude to nije bas ok...
Toliko od mene, bas sam se obradovao da je neko otvorio ovakvu temu, i netreba samo otvoriti temu, treba nesto krupnije preduzeti !!!
Poz. i Izvinte sto sam se ovoliko raspisao...