Šta je novo?

Debian DOWN!!! Help needed ASAP :(

• Začetnik teme Začetnik teme jox
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Posle neuspelih pokusaja da kompajliram i instaliram neke theme (proklete teme, ko da su mi i trebale), pri sledecem restart-u, sve shto mogu da vidim je KDM, i posle upisivanja user/pass-a, ekran zacrni par sec i opet me vrati na KDM.

Sifra je naravno dobra...

U konzoli, kad pokusham da pokrenem startx kao root, prijavljuje mi "/etc/X11/.xsession : file or directory not exist!"

System je updateovan.
Koje pakete da reinstaliram ili shta vec da radim da osposobim XServer????

Koji paket "sadrzi" u sebi XSession?
probao sam xorgconfig... i nishta...

Čudno je da se KDM vidi, znači Iks radi, a da neće da te pusti u KDE. Meni se to dešavalo samo kad nema više prostora na disku (ne samo pod /home, nego i pod /tmp ili /var — proveri prostor na njima). Takođe, probaj da dodaš novog korisnika na sistem, pa da se prijaviš (iz KDMa) pod tim nalogom.

/etc/X11/.xsession nema ni kod mene.

Imaš li na sistemu neki drugi WM - Gnome, Fluxbox, Enlightenment? Probaj da startuješ nešto od toga i proveri config file za KDM. Isto možeš da probaš da se loginuješ kao root.

Ako ništa od ovoga ne pomogne, probaj da kao user odradiš sledeće.
Kod:
echo "exec startkde" > ~/.xinitrc
i nakon toga, isto kao user ordariš startx

Aj probaj pa javi.

Pozdrav,
Daniel

hm... uspeo sam neshto... dig'o sam KDE 3.5, ali koristeci gdm. KDM izgleda brljavi...
Pokusao sam i da uninstaliram i opet instaliram kdm, ali nece... a sve radi ok sa gdm-om....
dodajvola... ima li neko ideju?

Pogledaj config file za KDM, možda ima neka greška, ili još bolje napiši ga od nule.
Ako ni ovo ne pomogne, probaj da instaliraš neku drugu verziju KDM-a (prvo noviju, pa posle i stariju)

Pozdrav,
Daniel

Nazad
Vrh Dno