Šta je novo?

Death Stranding 2

Volio bi i ja da to nije slucaj, ali vijesti u vezi tog zadnjih par sedmica nisu nimalo pozitivne. S obzirom da ce i novi Xbox biti bukvalno PC, zatim dolaze i Steam masine, sve ovo ima smisla.

Najveci gaming portali su pisali o ovome, iako nista nije potvrdjeno. Ista situacija je bila i kada su se sirile informacije da Sony dolazi na PC pije par godina, i u sustini je bilo istine, jer gdje ima dima, ima i vatre.

sanse za to su nula
A da ne pricamo o tome da je Kojima 100% vlasnik IPa i da PS nije zeleo da bude publisher za PC, naasao bi on vec ko hoce.

Volio bi i ja da to nije slucaj, ali vijesti u vezi tog zadnjih par sedmica nisu nimalo pozitivne. S obzirom da ce i novi Xbox biti bukvalno PC, zatim dolaze i Steam masine, sve ovo ima smisla.

Najveci gaming portali su pisali o ovome, iako nista nije potvrdjeno. Ista situacija je bila i kada su se sirile informacije da Sony dolazi na PC pije par godina, i u sustini je bilo istine, jer gdje ima dima, ima i vatre.
Nema trika da Sony (ili bilo ko) placa razvoj igre 350+ miliona dolara i da PS prodaja to zadovolji. Pogotovo sto su im, osim Helldivers 2, sve i jedna GaaS igra koju su izdali za PC propala (Marathon je u samrtnom ropcu).
Jasno je da oni zele svoj ekosistem koji mogu da muzu, ali PC je jednostavno preogromno trziste da bi se zanemarilo. Nintendo jos uvek uspeva, ali igre koje njihovi studiji razvijaju nisu ni deseti deo od cene jednog Wolverine-a.

Da li je neko kupio ovu igru van Steam-a ? Po sajtovima koji prodaju ključeve (Kinguin, Loaded, G2A) ima dosta jeftinije ali ne znam koji verziju da uzmem i da li će uopšte raditi. Negde piše EU verzija da može da aktivira u Srbiji, negde piše da ne može.

Igra je fenomenalna. Mislim da nam je svima potrebna ovakva pozitiva i relax. Doduse, voleo sam i prvi deo. U svsl, savetujem svima da odigraju DS 1 i 2. Prica mi je za sada odlicna (prvih 20ak sati).
Nikada nisam voleo Metal Gear, Kojimu cu hvaiti zbog Death Strandinga. Remek delo.

Da li je neko kupio ovu igru van Steam-a ? Po sajtovima koji prodaju ključeve (Kinguin, Loaded, G2A) ima dosta jeftinije ali ne znam koji verziju da uzmem i da li će uopšte raditi. Negde piše EU verzija da može da aktivira u Srbiji, negde piše da ne može.
Uzeo na instant-gaming preorder, pisalo da podrzava Srbiju. Dobio kljuc pre 19tog ubacio ga i sipak. Nije radilo. Dobio refund i uzeo preko Steam.

Mali off: imate ovo vec da kupite i u Srbiji, jako dobar materijal i prelepo izgleda:

Prilozi

• IMG_8770.jpeg
    IMG_8770.jpeg
    635.7 KB · Pregleda: 53
Krenuo sam "narodnu" i videh da nemam opcije da koristim stvari igraca koji su pravili/ostavljali po mapi, logicno. Nego me interesuje ima li u dvojci koristi kao u kecu, u kecu su mi bas pomagale te tudje stvarcice, ako ima da se pazari odma dok nisam odmakao sa pricom.

Naravno. To je jedna od najbitnijih komponenti igre bar po meni.

Dosta cudno, ja sam je kompletirao za 72 sata i uzivao sam do poslednjeg trenutka. Sta te je tacno izmorilo i u kom trenutku je poceo zamor, da li se secas?
jedan od faktora je sto sam igrao narodnjak, ista prica je bila i sa kecom koji sam na pola batalio. Pretpostavljam da je DS drugacije iskustvo sa online komponentom.

Ali mislim da je bitniji faktor pacing open world igara koji je i ovde izrazen. Jednostavno me povuku side misije, otkljucavanje nekih novih gedzeta (pored price, glavni izvor dopamina) gde main story gubi na uticaju i generalno bude “razvodnjen”.

Ova igra jos ima i taj momenat frustracije sa dostavama, grindy as fuck, negde posle par sati sam konstantno skipovao milion mikro loading scena vidjenih vec u tom trenutku, previse puta. Voleo bih da su ubacili toggle da se sve te silne animacije ugase (ulazak izlazak iz vozila, dostava karga u ispostave itd). Ubi me to, cak i sa skipovanjem.

Necu da hejtujem previse, igra jeste formulaicna ali je kvalitet produkcije visok. Sa druge strane skroz razumem skromnu prodaju od 2 miliona kopija….

Krenuo sam "narodnu" i videh da nemam opcije da koristim stvari igraca koji su pravili/ostavljali po mapi, logicno. Nego me interesuje ima li u dvojci koristi kao u kecu, u kecu su mi bas pomagale te tudje stvarcice, ako ima da se pazari odma dok nisam odmakao sa pricom.
Brate bez da ljudi naprave brdo stvari po mapi ovo bi bilo neigrivo 😀 Nemas dovoljno poena da napravis sve sto ti treba.

Nazad
Vrh Dno