Šta je novo?

Deaktop do 25.000 rsd

mezzano

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B450-PLUS II
RAM
Kingston - KF3200C16D4/32GX 2x32
GPU
AMD Radeon PowerColor RX 6600
Storage
ADATA LEGEND 850 1TB, Transcend TS128GMTE110S, Seagate ST2000DM008-2FR102 4TB
PSU
500W COOLER MASTER MWE White MPE-5001-ACABW-EU
Monitor
LENOVO LEN L24e-20
Miš & tastatura
LOGITECH MX Master 3S, LOGITECH MX Keys S
Laptop
Apple Air M1
Tablet
iPad 10th
Mobilni telefon
Poco X3 PRO
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199130257573/
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim desktop do 25.000. Koristiću ga za "laganiju" upotrebu
- office
- surf
- gledanje filmova
- photoshop za obradu fotografija slikanih aparatom i telefonom
- igrice tipa Chessmaster
- softver tipa Google SketchUp...

Do te cifre mi je, čini se, najbolja opcija http://www.winwin.rs/racunari-i-kom...entium-dual-core-4gb-500gb-dvdrw-4760112.html

Ima li nešto za taj novac bolje ili ako treba 1.000-2.000 da dodam za nešto kvalitetnije, ali ne više od toga? Ili pak možda ima nešto slično za manje novca?
I na kraju, da li je bolje uzeti gotovu konfiguraciju ili da tražim da mi sastave od komponenti koje ja izaberem, i koje komponente mi predlažete, naravno, do limita koji sam postavio.

Pazi, za te tvoje potrebe ti ne treba taj procesor, mnogo vise ces da dobijes ako uzmes najjeftiniji Celeron G1820 + SSD. Evo ovako nesto npr

konfa.jpg

Na ovo dodaj hard disk po svojoj potrebi, 320/500gb ili 1tb + ako ti je potreban i opticki uredjaj.

Čemu služi ssd? Jel da se na njega instaliraju sistem i aplikacije radi bržeg rada?

Imas i ovaj i ostaju ti 6k ,da dodas gde mislis da si tanji,ssd,grafiku,hdd...
http://www.winwin.rs/racunari-i-kom...on-dual-core-g1820-4gb-320gb-dvd-4760485.html
Ovaj ne dolazi u obzir.
- slabiji procesor
- mali hdd (uz to resertifikovan)
- 2gb rama...

4 gb ram je minimum i 500gb hdd. Ja sam računao da uzmem bolji procesor, a kasnije, ako se javi potreba uzmem i grafičku. Mislim da nije dobra ideja da na uštrb procesora uzimam ssd i grafičku.

Kako god ti mislis da treba, tvoje su pare.. Za stvari za koje ti koristis kompjuter, nikakvu razliku izmedju Celerona g1820 i Pentiuma G3240 neces primetiti. Cak i kada bi dodao neku graficku jednog dana, opet ne bi primetio razliku u igrama, jer oboje su za igre preslabi. Ali zato ponasanje masine sa SSD i bez njega je gotovo dupla razlika, nebo i zemlja.

E to već nisam znao (za ssd). Onda možda razmislim o tome.

uz napomenu da sto jeftiniji proc sad uzmes,manje ces izgubiti posle na prodaji istog,a mozda cak neces ni imati potrebu uopste da ga prodajes,uvek je zgodno imati bekap kuci u tom tumbanju sa apgrejdom hardvera.taj celeron polovan ide za tepsiju ribe i za istu lovu ga prodajes bez problema,a ako sta mozes polovno da uzmes to je intelov procesor,ako radi radice i mnogo posle sto ti zamenis tu masinu.

Obavezno uzimaj SSD, mani se mehanickih!.Bice ti dosta i tih 120 gb, cemu vise?? Mozes da pojuris i u oglasima, ima dosta dobrih PC za malo para + garancija......

Poslednja izmena:
Vrh Dno