Šta je novo?

Deadlock VALVE

tablet_fan

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2012
Poena
435
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 12700KF & AK620 Zero Dark
Matična ploča
ASROCK z790 PG Lightning
RAM
32 GB DDR4 3200MHZ
GPU
NVIDIA RTX 3080TI
Storage
2x 1 TB NVME
Zvuk
KZ ZS10 Pro X
PSU
800W Bronze
Kućište
DEEPCOOL MATREXX 50
Monitor
LG C3 OLED 42' 4K 120HZ
Miš & tastatura
HyperX Pulsefire Haste 2, Red Dragon Kumara
Ostale periferije
HyperX QuadCast
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Sony A7IV
DJI MINI 4 PRO
DJI RS4 PRO
Pristup internetu
  1. Optički internet
Deadlock je nova igra kompanije Valve.
Igra je trenutno u alfa fazi i igranje je omoguceno samo ljudima koji su dobili pristup playtestu kao i onima koji dobiju invite od testera.
Trenutno je igra neispolirana, ima tekstura koje nedostaju, stuca sa vremena na vreme i zahtevnija je od igara slicnih njoj.
Ja sa svojom konfiguracijom iz opisa na 4k FSR quality i high podesavanjima imam oko 120 fpsa sto i nije tako lose.
Igru bih opisao kao neki cudni mix MOBA igara poput Dote i hero shooter poput TF2 ili Overwatch-a.
Juce je izasla i zvanicna stranica na Steam store-u
Srecom ja sam jedan od playtestera tako da ako nekom od kolega treba invite i zeleo bi da proba rado cu izaci u susret :)

Cao, moze meni jedan invite?

Moze, posalji mi u privatnoj poruci svoj steam profil.
Moram da te dodam pa kad prihvatis mogu da te invajtujem.

Poslao sam vam friend request, invite za playtest vam mogu poslati veceras posle ponoci.

Probao sinoc, prvo protiv botova (koji uopste nisu losi, cak ni na easy) a posle protiv igraca.. Igra kao igra mi je interesantna, cak i u ovom stanju, ali je matchmaking nepostojeci. Bukvalno baca u partije sa igracima koji ko zna koliko dugo igraju. Odigrao sam mozda 3-4 partije protiv igraca i ono je uzas, likovi bukvalno znaju sve, od heroja do toga kako i gde da se krecu, kad da napadaju, kad da menjaju/gankuju lejn. Dakle to mi se definitivno nije svidelo, da me kao novog igraca gaze od samog starta :D Drugo, podrazumevane kontrole za skillove su uzasne (tasteri 1-4), doduse to moze da se promeni.

Elem, nisam ocekivao da ce me igra ovako drzati, najvise zbog toga sto izgleda dosta genericno i ima grafiku ko za decu (fortnite itd), ali eto iznenadila me.

Slazem se oko matchmakinga i savetovao bih te da odigras bar jos dve tri partije sa botovima sa herojem kojeg izaberes da igras i naucis.
Doduse ne mozemo ocekivati od closed alfa verzije da ima neku vrstu matchmakinga.

Sto se grafike tice, meni se svidja pravac u kom su otisli, mislim da za ovaj tip igre nije najbolje da imas previse detalja i realizma koji te mogu ometati i sklanjati fokus sa gejmpleja.
Videcemo sta ce doneti neki sledeci update po tom pitanju, definitivno ce jos raditi na grafici u buducnosti.

Odigrao par partija sa botovima posto nisam mogao da cekam onoliko dugo da nadje neki mec sa igracima. MOBA iz treceg lica, gameplay fluidan, sve responzivno kako treba, karakteri su super pokretljivi, dupli skok, dash, pa one sine kao u Bioshock Infinite za brzo kretanje mapom, sve to cini da bude dosta dinamicnan gameplay. Igrao sam doduse sa samo jednim karakterom, ali koliko sam skontao ima dosta skilova, dosta upgradea... Ja iskreno nisam neki preterani ljubitelj ovakvih igara ali me cisto zanimalo kako to izgleda i mogu reci da je graficki stil vrhunski, atmosfera sjajna kao iz nekih detektivskih noar filmova, odmor za oci - iako je dosta nedovrseno, ima modela bez tekstura i tako tih placehodler stvari ali pord toga mislim da su bas dobro uboli taj vajb. Dizajn karaktera je takodje vanserijski, onako kako Valve to zna dobro da uradi. Animacije su isto fanstasticne. Generalno mioslim da ce ovo biti odlicna igra za sve ljubitelje ovog zanra, samo se nadam da ce izbaciti prije nego izadje Marver Rivals - mada ta igra ce biti vise kao Overwatch a manje DOTA iz treceg lica.

Jos jednom hvala @tablet_fan na inviteu. :)

Izasao novi patch juce, stvarno svaka cast koliko truda se ulaze i kojom brzinom izlaze ovoliki patch-evi
Juce 104.000 ljudi igra closed alfa verziju igre :eek:
Player count
Patch notes

dobra je igra. Bolja nego što sam očekivao. Ja sam neko ko nije mogao da podnese overwatch, takođe nikada nisam imao nameru da uložim dovoljnu koičinu vremena u dotu da bih bio iole pristojan.
Ovde zapravo imam osećaj da casual ima smisla, a da pro može biti zanimljiv za gledanje.
Čak sam napravio jedan build za haze. Baziran na već postojećem buildu, ali olakšan i prilagođen meni.
Kad već pomenuh buildove, čini mi se da su default buildovi totalni crapfest i praktično neupotrebljivi za bilo koga ko je odigrao više od 3 partije.

Video sam te nekoliko puta da igras kad i ja na steamu a imamo i slican broj sati tako da verovatno imamo slicno shvatanje igre.
Slazem se za ovo da casual ima smisla, cela igra je nekako quick to learn hard to master sto je za casual igrace i najbolje.
Recommended buildovi su uzas trenutno i fokusiraju se dosta vise na prezivljavanju umesto na skejlovanje u late game i ono u cemu je tvoj heroj dobar zapravo a to je verovatno da bi igraci pocetnici preziveli gejm bez da umru 20+ puta.
Community buildovi su ekstra, u poslednjem patchu su dodali i search pa mozes da nadjes interesantne buildove koji se fokusiraju na ono sto zelis.

Poslednjih nekoliko gejmova sa dosta eksperimentisao sa itemima i probao da koristim vise aktivne iteme i cini mi se da je to dosta pomoglo da budem bolji.
Recimo prosli gejm sa Sevenom sam isprobao fleetfoot i infuser i mnogo lakse sam resavao 1 na 1 fajtove i splitpushovao.
Trenutno omiljeni heroj mi je Abrams sa melee damage itemima jer udjem ljudima u facu i samo ih izudaram :ROFLMAO:

Ako je casual možda i ja zaigram... LoL je igra na aparatima jer su otišli u hardcore smeru, bukvalno kada ih napuste trenutna fan baza mogu da gase igru jer niko novi ne želi da ulazi u to. Definitivno je vreme casual igranja, nema više mesta za hardcore tryhard multiplejer igre nijednog žanra. U vreme tiktoka se traže igre gde partija traje što kraće, da je što zaraznija i da nudi dobro zezanje.

Krace partije bas i nisu odlika ove igre, ja bih rekao da je prosek oko 30 minuta, najkraca mi je bila oko 23-24 minuta a najduza 52.
Ako zelis da probas a nemas koga da te invajtuje javi se u pm sa linkom steama.

kada me vidiš, javi se slobodno da igramo zajedno. Danas od 6 do uveče igram, za subotu ne znam, ali se vraćam u nedelju ceo dan da pikam.
Čak ja preferiram long range poput haze. talon i vindicta su mi tu i tamo ok, ali mislim da imaju neke totalno useless skillove pa ih izbegavam. Još uvek se upoznajem sa likovima.
aktivni itemi su najveća razlika. Infuser mi je jedan od glavnih early itema, ali to su dodatni skillovi i razlika je nebo i zemlja kada znaš da ih koristiš.

Super, javim se kad te vidim in game pa cemo probati neki duo :D
Ja sam probao vindictu i bio je moj ubedljivo najgori gejm, jednostavno nisam imao dmg i samo me je ubijao ko je stigao.
Moram sledeceg wardena da probam, juce me je na lejnu unakazio i redovno sam gubio fajtove protiv njega iako sam bio vise nafarmovan.

Jesi menjao key bindove, ja se razmisljam da izmenjam totalno jer sa aktivnim ajtemima je bas napinjanje..

ja inace igram na TGFH pa imam neki svoj sistem. vrlo je slicno defaultu, samo pomereno. nemam neki poseban problem.
active iteme sam prebacio na mis m4 i m5

Deadlock je nova igra kompanije Valve.
Igra je trenutno u alfa fazi i igranje je omoguceno samo ljudima koji su dobili pristup playtestu kao i onima koji dobiju invite od testera.
Trenutno je igra neispolirana, ima tekstura koje nedostaju, stuca sa vremena na vreme i zahtevnija je od igara slicnih njoj.
Ja sa svojom konfiguracijom iz opisa na 4k FSR quality i high podesavanjima imam oko 120 fpsa sto i nije tako lose.
Igru bih opisao kao neki cudni mix MOBA igara poput Dote i hero shooter poput TF2 ili Overwatch-a.
Juce je izasla i zvanicna stranica na Steam store-u
Srecom ja sam jedan od playtestera tako da ako nekom od kolega treba invite i zeleo bi da proba rado cu izaci u susret :)

Zdravo, voleo bih da upadnem u alpha test, pa ako ne tražim puno voleo bih da pitam da li bi me invite-ovao :)
Unapred hvala

Moze naravno, posalji mi steam profile link ili friend ID u privatnoj poruci.

Ja sam se zarazio, bas neocekivano :)
Rekao bih da mi mozda bolje idu Inzenjerka i Bebop a ok mi ide Haze i Seven..
Za sad retko nailazim na balansirane partije, i dalje se cesto desava da me izuseravaju timovi koji izgledaju ko da su izasli iz profi esports scene, a moj tim leti ko muva bez glave po mapi.
A kad ja urnisem lejn, neprijatelj rejdzkvituje dosta cesto i onda ko da nisam ni pobedio..
Treba tu jos dosta balansiranja i da se ubaci krsten matchmaking, ali ovo definitivno deluje kao korak u pravom smeru. Nisam skoro imao osecaj da je ovako lako upasti u neku moba igru, koja je dizajnirana tako da se brzo pohvata sta je sta. I zipline mehanika.. cheffs kiss..

Treba tu jos dosta balansiranja i da se ubaci krsten matchmaking
Juce su objavili da trenutno rade kompletan rewrite MMR sistema i da ce biti ubacen i hero based matchmaking tako da budi siguran da rade na tome.
Meni npr nije bas tako, dosta su mi izbalansirani gejmovi, recimo da je svaki sedmi gejm stomp sto je u poredjenju sa LoL-om na primer mnogo manji procenat.
Seven mi je super, ja ga igram 3 max build i samo przim ljude sa 20 metara i trcim dvesta na sat :D

Meni je jučerašnji dan bio katastrofalan, pregazili su me svaku partiju u laning fazi. Dosta ljudi je skontalo one finese pozicioniranja i korišćenja itema i skillova.
Probaću još malo, mada sam ja totalni casual igrač pa baš zavisim od dobrog matchmakinga kako bih imao šanse.

Najverovatnije hoce, mislim da sam procitao da je u planu da bude F2P ns release-u.

Na mom toster kompu radi sasvim prihvatljivo, ez to learn-hard to master, izgled 10/10

Mogu li i ja nekako da upadnem u alpha test ?

Moze naravno, posalji steam na pm, saljem invite veceras.

Igra li neko? Tema zamrla malo.
Ubačen je još jedan heroj i mogu reći da mi se prilično sviđa, sjajan early mid game, ok late game.
Kad sam tek počinjao, fokusirao sam se na svega 2-3 heroja dok nisam znao mehaniku igre. Onda sam se oslobodio i krenuo na sve heroje, mada mi ne leže svi. Dugo sam igrao sa jedno 8-10 heroja u rosteru, mada sam shvatio da su mi najzanimljiviji haze, wraith i sada mirage. Dobar je i bebop za inicijaciju i 1v1.
Haze definitivno late game ubica.

Mirage je uzasno naporan za igrati protiv na lejnu. Svaki put kad pomislis da izviris pogodi te i samo stakuje onaj glupi pasiv.
Ja sam i dalje u fazi da su mi svi heroji selektovani pa sta dobijem, jedino ivy-a nemam selektovanog a ne znam ni sam zasto.
Za sad mi je lady geist jako zanimljiva i svaki gejm bude neki ludacki 1v3 plej ili prejak def baze sa spamovanjem keca i trojke :D

Nazad
Vrh Dno