Šta je novo?

Dead State

...verovatno ima vise prica, tj. duzih kvestova, pa se otvaraju zavisno od nacina igranja, istrazivanja , ili mozda zavisno od stepena razvoja utvrdjenja koje pravis i uredjujes, ili vece naseobine...
Treba to dobro izbalansirati, jer nije isto da te napadne banda rednekova kada imas jednu ogradjenu kucu sa 2-3 lika ili celo naoruzano naselje.

... A opet mozda nista od navedenog nego nesto peto.

Poslednja izmena:
fotke:
MAPA_zps55eb5fe4.jpg~original

1_zps46609071.jpg~original

9_zpsda58dfdd.jpg~original

3_zps1575ce65.jpg~original

4_zps479b8d36.jpg~original

6_zps279cb928.jpg~original

7_zps16cbcba1.jpg~original

8_zps2e740961.jpg~original

9999_zps3bb97cb3.jpg~original

99_zps4ad36247.jpg~original
...reko samo da probam betu, da vidim kakva je, i sad ne mogu da stanem sa igranjem.

Dosta slobode su ostavili u igri, ali ne moze tek tako da se luta jer zombi brzo kazne svaku nepromisljenost. Paralelno se utvrdjuje skloniste i istrazuje svet, i zavisno od skilova likova iz grupe odredjuje se ko ce sta da radi... Uglavnom se balansira izmedju te dve opcije, istrazivanje i utvrdjivanje.

Poslednja izmena:
*** po malo pocinje da me davi taj turn based jer ove godine igram samo to ali sama pomisao na to da je radi neko ko je radio Bloodlines izaziva najveci repsekt i sigurno kod mene dobija sansu bez obzira na zombije koji su mi passer sto bi rekli francuzi...
Zazeleo sam se pravog fps rpg-a, neverovatno je da niko ne pravi nastavak bloodlines-a...

ima li bar nekakav okviran i realan datum zavrsetka igre

fotke sklonista:
5_zps3776430e.jpg~original

1_zpse2869489.jpg~original

2_zps389dbf0b.jpg~original

3_zps48136da0.jpg~original

4_zps97016498.jpg~original

6_zps68e5d39c.jpg~original

7_zpsa73c7c98.jpg~original

8_zps6db57392.jpg~original

9_zps36eada68.jpg~original
Preporuka svim koji nemaju problem sa poteznom borbom i zombi apokalipsom.
Trebalo bi imati na umu i ovo:

10_zpsa6f7184a.jpg~original

...kako igra odmice ovo gore jos vise dolazi do izrazaja. Ali za probu i upoznavanje sa mehanikom je odlicna.

Poslednja izmena:
Zazeleo sam se pravog fps rpg-a, neverovatno je da niko ne pravi nastavak bloodlines-a...

Vala i ja sam se zazeleo, to mi je najomiljeniji zanr... zadnje sto je izaslo je Deus Ex Revolution ako se ne varam, i od tad nista... sto je najgore, nema nista ni u najavi...

System Shock, Deus Ex, Bloodlines i mislim da nema vise predstavnika ovog zanra, vrednog pomena...

Bioshock i BorderLands ne racunam u ovu grupu...

Nesto sam malo igrao tj. prvi dan se zavrsio i mogu samo da kazem da mi se ova igra bas dopada,a nisam ni znao da postoji!Svidjaju mi se ovakve igre gde skupljas resurse,unapredjujes,prezivljavas itd...Mada nesto mi se puno razvija,vec 4 godine od otvaranja teme i jos nije gotova!Jedino ako je razvoj prestao negde izmedju!Preporuka i od mene!

Ovo se pravi uz pomoc stapa i kanapa i nesto kickstarter para pa nije ni cudo sto izgleda kako izgleda i sto se razvija milion godina. Da imaju pet miliona na raspolaganju sigurno bi bilo bolje a da imaju 20 miliona bilo bi vrhunski.

Citam onog Cmelika kako drvi u SK o Kickstarteru a lik ni o cemu nema pojma. Sest ljudi koji su pravili 2D platformu Shovel Knight, imali su troskove oko 1.5 milion dolara tj. 10000 dolara po coveku mesecno a to nije plata vec ukupan trosak po coveku sto ukljucuje platu, trokove smestaja, struje, svega. To je tako u Americi. U Istocnoj Evropi je naravno drugacije. A u Zapadnoj Evropi neke drzave subvencionisu razvoj kroz fondove za doprinos kulturi.

Jednostavno receno, ne moze se praviti video igra sa 200000 dolara, ma koliko ona bila mala osim ako ne radis sam od kuce.

Ovo se pravi uz pomoc stapa i kanapa i nesto kickstarter para pa nije ni cudo sto izgleda kako izgleda i sto se razvija milion godina
Pa da,grafika je onako...meh,ali daleko od toga da je ruzna,ali gameplay je ono sto mi se svidja!
est ljudi koji su pravili 2D platformu Shovel Knight, imali su troskove oko 1.5 milion dolara
:zgran::zgran::zgran:
1,5 milion dolara za onakvu igru?Sa tim parama bi mogao da zivim do kraja zivota,a da nista ne radim!Koliko onda kosta jedan AAA naslov i koliko treba da zarade da bi pokrili sve troskove i jos da budu u plusu?S'tim jos da piraterija otezava posao!Sad mi je jasno zasto neki razvojni timovi propadaju i stavljaju katance na kapiju!
Zato je za njih Kickstarter mali pravi raj!Razvijas igru sa tudjim parama i ne rizikujes ama bas nista,pogotovo novokomponovani timovi,ono cak ne gube ni reputaciju ako igra "ne kupi" masu!

Poslednja izmena:
Zavisi kojeg tipa je AAA naslov, ali negde oko 50 miliona je bio prosek pre par godina. Sada je ta cifra sigurno veca. Igre kao Watch Dogs ili GTA potrose na razvoj preko 100 miliona.

Da ti se zavrti u glavi od tih silnih nula!Pola od tih igara ne vredi ni 5 miliona,ako gledas sa aspekta zabave i koliko te neka igra stvarno zabavi!Dobro,ali ruku na srce,ja sam bas i omatorio za igranje,pa nije ni cudo sto me nista skoro vise i ne privlaci!

Zavisi kojeg tipa je AAA naslov, ali negde oko 50 miliona je bio prosek pre par godina. Sada je ta cifra sigurno veca. Igre kao Watch Dogs ili GTA potrose na razvoj preko 100 miliona.

na razvoj ili na marketing?

Verovatno ne može dobro da se proceni ovako preko screenshotova i klipova, zato predlažem da se proba, jer u igri ostavlja mnogo bolji utisak. Atmosferu su pogodili, boje, nivo detalja, lepo radi... sve je ujednačeno i svet deluje kao celina, tako da se lako možeš uživiti.
Ali dobro je samo za probu. Još uvek nije izbalansirano, lokacije nisu završene i AI se na mnogim mestima ne ponaša kako bi trebalo...
Ja nisam planirao mnogo da se udubim u igranje, ali me je na jednoj nasumičnoj lokaciji oduševila borba pa sam se navukao. Uleteli smo u borbu protiv nekih lootera, raspucali se, krenuo da ih dobijam, onda su stigli zombi i vozdra. :zgran:.. Zato bi trebalo pratiti i onaj gore levo merač decibela.

Ja sam krenuo ispočetka, a baš sam veliku ekipu okupio u beti... gradić. Kao guverner sam bio:D.

Igra li neko ovo? Meni se baš odužila igra, skoro svaki dan po malo i evo već par meseci :p...

Jedan zanimljiv dijalog sa Todom sveštenikom:
ZRPG_2015_02_21_18_26_59_243_zpsqn0crnxx.jpg~original

ZRPG_2015_02_21_18_54_20_146_zpsa9jgxfuv.jpg~original

ZRPG_2015_02_21_18_55_03_416_zpsvsi3avfe.jpg~original

ZRPG_2015_02_21_18_55_20_066_zpspvhuquh7.jpg~original

ZRPG_2015_02_21_18_55_29_456_zpstjvnsqwo.jpg~original

ZRPG_2015_02_21_18_55_39_806_zpscbsvv2jh.jpg~original

ZRPG_2015_02_21_18_55_56_976_zpsxdcds8it.jpg~original

ZRPG_2015_02_21_18_56_28_686_zpsxera4yw8.jpg~original

Više me zanima šta će se desiti ako ga pustim da propoveda za vreme doručka i kako će ostali na to da reaguju... ima svakakvih likova utočištu :-devil-:.

Poslednja izmena:
još par shotova:

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg

dobro me namučiše ovi komandosi, sinoć sam morao da odustanem, i tek jutros uspeo da pređem posle više pokušaja i bez većih gubitaka. Još mi je ovo prvi tim, ali izgleda slabo opremljen za ovakve borbe... zombi mi pomogli da ih pobijem :D.

Vrh Dno