Šta je novo?

Ddr500/550???

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Koju memoriju bi mi preporucili koja zadovoljava gore navedene brzine? Takodje mora da radi na 1T i da tajminzi ne budu labaviji od 2.5/3/3/8
Naravno koliko otprilike kosta to zadovoljstvo? Da li bi npr. neka DDR500 memorija mogla da radi na 260MHz-a FSB-u tj. na DDR520? Ako da onda nema potrebe za DDR550.
Edit: Zaboravih da kazem da budu od po 512MB po modulu.

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Kingmax Hardcore DDR500

Kolko kostaju nemam pojma, ali cu ih uzeti i sebi :D

Slazem se sa preporukom za Kingmax Hardcore DDR500.Best buy memorija odlicnih performansi.Posto se fino overklokuje,nemas potrebe za nekom DDR550 memorijom.BTW,trenutna cena je oko 90e za modul od 512MB.

A tajminzi?

Rated Timings 3-4-4-8

Poslednja izmena:
A jel se lako nalaze kod nas? A sta mislite o nekim modelima Corsair-a?
Jel ovaj Kingmax 100% radi na 1T? Jel ima problema sa nekim plocama mozda? Meni je za sada potrebna memorija koju cu da ubodem u Chaintech VNF3-250. Jel postoje Kingmax DDR500 memorije sa razlicitim cipovima? Ako ima na koje treba obratiti paznju, a koje zaobici?

Poslednja izmena:
Meni Kingmax nije hteo 1T sa NewCastle procesorom. Tek kada sam ubacio Winchester proradilo je kako treba.

U skorije vreme je par firmi dobilo module ovog proizvodjaca te ne bi trebalo da imas problema da ih nadjes.Uostalom imao si ponude i u HH sobi.Uzgred,ta memorija bi trebalo da ti radi na 1T do odredjene frekvencije,a kolika je ona mozes samo ti da provalis i to eksperimentisanjem prilikom o/c.Inace memorija se dobro slaze sa vecinom ploca,te ne bi ni ti trebao da imas problema sa svojom,a ja licno nisam do sada imao problema sa nekomptabilnoscu izmedju Chaintech-a i Kingmax-a.

Ajde da cujem jos neka iskustva sa nekompatibilnoscu ili mozda kompatibilnoscu sa Newcastle procesorima.

delimir je napisao(la):
Meni Kingmax nije hteo 1T sa NewCastle procesorom. Tek kada sam ubacio Winchester proradilo je kako treba.

Nisi rekao koja je ploca u pitanju....

Pa valjda moze da radi na makar default vrednostima tj. DDR500 na 1T?

Kod mene radi na 2.5 3 3 6 sabirnica na 220x11 , 1T

A gde si kod nasao tu memoriju i koliko si platio?

Edit: Jel bese u Hrvatskoj?

Poslednja izmena:
Optimus Prime je napisao(la):
Nisi rekao koja je ploca u pitanju....

EPoX 9NDA3+

Nije moglo 200 1T. Ti isti moduli sada rade 267 1T sa Winchesterom. Kada se sve setuje na AUTO prepoznaju se sledeci tajminzi: 2T, 3-4-4-8.

DDR500 1T nije defualt.

delimir je napisao(la):
EPoX 9NDA3+

Nije moglo 200 1T. Ti isti moduli sada rade 267 1T sa Winchesterom. Kada se sve setuje na AUTO prepoznaju se sledeci tajminzi: 2T, 3-4-4-8.

DDR500 1T nije defualt.

Da to su tajminzi koje sam naveo 3-4-4-8 i meni je tako bilo namesteno po defaulty kada sam ih probao na VNF3+Newcastle samo sto je memorija isla do 255 bez problema,a vise i nisam probavao_Opet poznato je da winchester ima bolji memorijski kontroler,i to je verovatno razlog zasto ti je memorija bez problema proradila u kombinaciji sa njim.Opet trebalo je isto tako da radi i sa Newcastle-om,ali pretpostavljam da je u pitanju epoxova izbirljivost po pitanju memorije,posto sam sa tim imao dosta negativnih iskustava...

Vredi li uzeti ovu memoriju za NF7-S + Barton 2500 kombinaciju i koristiti je do upgrade-a na A64? Mislim prvenstveno zbog tajminga memorije (CL3)

Poslednja izmena:
@Falcon

Vredi i te kako,kupuj, neces pogresiti!
:type: ja je isto posedujem, i toplo ti preporucujem! ;)

Crucial Ballistix!

Baci pogled na slicicu i tajminge! Jedini je bedak sto je kod nas nema!Meni doneli iz USA 2modula za malo vise od 200e!Loodilo od memorije pogotovo ako se uzme u obzir da je pc3200 tj. ddr400!

Prilozi

• Ballistix.gif
    Ballistix.gif
    15.8 KB · Pregleda: 117
Meni Hardcore radi stabilno (Memtest 12h) na 255MHz 1T i sa 2.5-3-3-10.
Ploca je Abit NF8, a voltaza 2.75v. Na 267MHz 1T Memtest pravi ******, ali Win radi :(
Videcemo da li ce na Winchesteru raditi kako treba.

Falcon je napisao(la):
Vredi li uzeti ovu memoriju za NF7-S + Barton 2500 kombinaciju i koristiti je do upgrade-a na A64? Mislim prvenstveno zbog tajminga memorije (CL3)

Definitivno vredi uzeti ovu memoriju,odlicno radi i na nforce2 plocama,a tek pravi potencijal pokazuje na A64.

ivan76 je napisao(la):
Baci pogled na slicicu i tajminge! Jedini je bedak sto je kod nas nema!Meni doneli iz USA 2modula za malo vise od 200e!Loodilo od memorije pogotovo ako se uzme u obzir da je pc3200 tj. ddr400!

Istina je da je u pitanju jedna od najboljih memorija(ako ne i najbolja) za A64,ali sta coveku vredi kada je nigde ne moze nabaviti.

meni kingmax ddr500 radi na 8kda3j 270-1T-3-5-5-11,mozda moze jos da se zategne,ali me nije zanimalo da experimentisem,ovako mi je stabilno i zadovoljan sam...

Floyd je napisao(la):
meni kingmax ddr500 radi na 8kda3j 270-1T-3-5-5-11,mozda moze jos da se zategne,ali me nije zanimalo da experimentisem,ovako mi je stabilno i zadovoljan sam...

Reci da li se radi o 2X512MB ili 1X512MB ?

Gidra85 je napisao(la):
Ajde da cujem jos neka iskustva sa nekompatibilnoscu ili mozda kompatibilnoscu sa Newcastle procesorima.

Nema nekompatibilnosti, ali netje ni jedna na 1T na velikim magistralama preko 250, ako su moduli od 512MB. Mozda ako mozes na ploci da namestis DDR Skew adjust i DDR Driving control, ali to je samo moguce na DFI-ju ili sa A64 tweakerom v0.6 beta, koji treba tek da se pojavi.

ivan76 je napisao(la):
U pitanju su nove serije Micronovih chipova, podesene za rad na niskim latencijama, slicno kao Samsung TCCD.
Sjajna memorija za A64, a pored ostrih tajminga moguce su velike magistrale, idealno za sto manje sekundi u SuperPI. :D

kod mene nf8 kingmax hc radi na 250 1t 3-4-4-8

Radi i meni na istoj ploci ista memorija na 255MHz 1T 2.5-3-3-10 (Memtest, Prime...), ali to nije poenta. 250-255 1T je tu negde i to je ocigledno neki maximum stabilnosti koji se moze izvuci sa 2x512. Poenta je u 267-280Mhz @ 1T, sto se na 939 zbog boljeg mem. kontrolera ocigledno moze ostvariti. Corsair 4400c25 radi 1T i na preko 300MHz. To je vec razlika i to ima smisla.

Gidra85 je napisao(la):
A gde si kod nasao tu memoriju i koliko si platio?

Edit: Jel bese u Hrvatskoj?

Da u HR oko 90 € modul od 512 mb

Sa winchesterom (a mozda vazi i za ostale a64) radi stabilnije na 3-3-3-10 nego na 2.5-3-3-10 uz zanemarljive gubitke u performansama (u oba slucaja prolazi memtest, ali izgleda da se kontroleru na winchesteru vise dopada ovako). Moja 2x512 rade na 3-3-3-10 na 267 sinhrono i prolazi prime (prekinuo sam ga posle 10 sati). Protok u sandri je preko 7000.

2x512 Kingmax HardCore DDR500 radi kod mene na 240Mhz 3-3-3-8 1T bez problema vec nekih mesec dana( 10*240=2400Mhz, CPU je Newcastle 3000+), verovatno moze i vise, samo se CPU "opire" na 2.5Ghz, mada i to se da srediti podizanjem napona ;)
Na CAS 2.5 nema neke merljive razlike u testovima... a bez njih onako "od oka" jos manje
edit: Zaboravih... ploca je ABIT KV8pro :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno