Šta je novo?

DDR3 timing na 1066MHz

nand

Poštovan
Učlanjen(a)
30.09.2016
Poena
54
Ubaceno 2x4GB 1333 CL9, ploca (zbog procesora) je oborila na 1066 i 7 7 7 20. To prolazi Memtest 4.2 (3x) ali je dvaput srusila Windows (oba puta tokom surfa, tako da je mozda i Chrome beta kriv, ne znam), jednom pravi BSOD a drugi put ista boja ali neki beli artifakti po celom displeju. Onda sam promenio na 9 9 9 24 (1T) i od tad radi i prosla je i Memtest 5.01 (6x) i HCi memtest (200%), sto valjda znaci da je ispravna?
Zanima me da li je bolje to sto sam uradio ili sam trebao da povecam voltazu ili nesto trece, sta je najbolje resenje?

Ako imas artifakte po ekranu, onda je graficka defektna.

Nema ni graficke ni problema s grafickom vec evo 4 godine koliko se koristi (artifakti su se prvi i poslednji put pojavili na BSODu) nego da se vratimo na pitanje, sta je bolje, nize latencije i veca voltaza ili ovako kako sam namestio i da li je memorija ispravna s obzirom na testove ili ne?
Pri zameni memorije nije uradjen reset bios-a, da nije to problem?

Poslednja izmena:
Pa niža latencija je uvek bolja za performanse. Koja je to memorija i na kom MB i processoru ?

Ma kakve performanse, to je office racunar, H61 i G620. A memorija je Transcend 1333 CL9. Juce sam probao da vratim na 7 7 7 20 HCi i odmah dobio ovo hci.jpg, onda uzmem izvadim memoriju, prebrisem kontakte i slotove i vratim i prodje 100% HCi (100%) i Memtest 5.01 (5x), jos ostaje da se vidi kako radi Windows.
Da li je moguce da je to bio problem?!

Vrh Dno