Šta je novo?

DDR2 patriot 6400 1T

planetbox

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2005
Poena
304
interesujem da li na gigabyte ep45-ud3lr moze ova memorija da radi u rezimu 1T i na koji nacin u biosu to da podesim
imam opciju command rate ali parametri za podesavanje su od 0-3 da li sam na pravom mestu
hvala

Jesi, stavi ih na 1 :)

Stabilnost proveri sa prime-om (vrlo osetljiv na 1T parametar).

ok hvala a reci mi sta je onda parametar
0-auto
1-1T
2-2T
3-????
sta je onda ovo

Pazi, sto je ta vrednost manja, to ti je odziv memorije bolji. E sad, ja se do sad nisam sreo sa memorijom koja moze da radi na CR 0T parametru (sto ne znaci da ih nema), dok bi taj patriot trebao da radi sa 1T.

Skini CPU-Z i pogledaj sta ti pise pod karticom SPD. Tu su ti zapisane deklarisane vrednosti parametara za tu memoriju i koliki je napon potreban da bi ona sa tim parametrima radila.

koji god broj da stavim u command rate uvek mi u cpu-z stoji 2T he he nemam pojma o cemu se radi

koji god broj da stavim u command rate uvek mi u cpu-z stoji 2T he he nemam pojma o cemu se radi

U SPD delu i treba da ti stoji tako... On samo ocitava podatke upisane u SPD (ROM koji se nalazi na memorijskom modulu). Da vidis stvarne radne parametre klikni na karticu Memory ;)

hvala, ali ispravno sam ti odgovorio ne citam spd podatke -jedec :)
vec memory ...to jest na koliko radi i one parametre ...

Interesting :) Probaj sa novim biosom. Tebi to u principu i nije toliko bitno jer si na Intel platformi, CR je vise od znacaja za AMD.

Probj sa novim BIOS-om, ali ako nece da radi ne ochajavaj, ne bi ni osetio razliku.

. . .vidish, nisam probao CR na 1T sa Patriotom.. bio bi to sweet deal..
edit: e, da, pb nije rekao na kojoj platformi vozi ove Patriot-e.. ako je Intel, u zavisnosti od chipseta, mozhda ne bi ni mogao da ganja 1T.. u svakom sluchaju, ne bi trebalo da ima nekog gain-a.. e, sad, ako je AMD.. e, to je vec druga pricha..

Poslednja izmena:
Vrh Dno