Šta je novo?

DDR2 MEMORIJA (takeMS, Apacer, Kingmax ili nesta drugo)

vexa

Slavan
Učlanjen(a)
04.04.2008
Poena
309
Molim vas ako ste u toku neka mi neko kaze sta uzeti birajuci izmedju takeMS, Apacer ili neke dr memorije...U pitanju su dakle memorije od 2GB, PC6400-800MhZ s tim da ova Apacer je oblozena navodno nekom gold plocicom koja sluzi kao pasivno hladjenje, a za ove dvije memorije sam se odlucio radi cijene koja je pristupacna...
Sto se tice ploce imam ASUS-ovu obicnu plocu P5B sa intelovim dual core2 procesorom,pa eto ne znam koja bi mi na ove performanse najbolje odgovarala memorija!!!:wall:

TakeMS 2GB kosta ~3000din i koliko ja znam, radice @stock gde god da je ubodes. A nije zanemarljiva ni za OC.

Ne znam koliko je ovaj Apacer izgleda lepo mada vidim da je CL 5-5-5-15 tako da je i ona spada u value klasu koliko znam ovde na forumu je niko do sada nije testirao(mislim na ovu sa slike) ja imam običnu verziju bez ovog kulera sa istim latencijama nisam je preterano klokovao ali je ok za moje potrebe i cenu koju sam platio kada sam je uzeo krajem novembra od ovog navedenog Kingmax mi lepo zvuči ali razmisli i o ovomehttp://www.itsvet.com/proizvod/transcend-2gb-(2x1gb)-800mhz-ddr2-axeram/comp_comp_ram/66/643

Poslednja izmena:
za tu kombinaciju koju ti imas, mislim da bi ti lepo legal pqi, ona se lepo klokuje.

Ne znam koliko je ovaj Apacer izgleda lepo mada vidim da je CL 5-5-5-15 tako da je i ona spada u value klasu koliko znam ovde na forumu je niko do sada nije testirao(mislim na ovu sa slike) ja imam običnu verziju bez ovog kulera sa istim latencijama nisam je preterano klokovao ali je ok za moje potrebe i cenu koju sam platio kada sam je uzeo krajem novembra od ovog navedenog Kingmax mi lepo zvuči ali razmisli i o ovomehttp://www.itsvet.com/proizvod/transcend-2gb-(2x1gb)-800mhz-ddr2-axeram/comp_comp_ram/66/643

Joj drug sto se tice te slike to sam pokupio na netu a u pitanju je dakle 2*2GB Apacer PC6400-800MHz samo ta memorija i nije dual chanel iako i sam kazes da lijepo izgleda ali niko ti nece gledat u kuciste i kosta oko 82eurica, a za te oznake šlj-klj-plj i tak ja ne znam sta je to nisam neki majstor za to,pa ako ti nije sta pojasni malo i pomozi mi jos malo po odabiru;)
Sto se tice TakeMS ista je u pitanju samo sto je dual chanel i kosta oko 78eurica
Ploca mi je ASUS obicna P5B sa intelovim dual core2 procesorom,pa eto ne znam koja bi mi na ove performanse najbolje odgovarala memorija, zatim koliko je efektno taj OC-koliko se moze dici da ne dodje do pregrijavanja iako sumnjam da cu dizati sta ali tko zna...Thx!!!

Vrh Dno