Šta je novo?

DDR2-800 1GB moduli kod nas?

M_M

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
13.09.2004
Poena
380
Ima li neki best buy? Vidim da se nude Kingmax Mars PC2 6400/800, Geil PC6400/800, PQI i Transcend JetRam... Svi su deklarisani na 800/CL5, i cena od 115-135e po modulu.

Ima li ko iskustva s njima? Sta je od njih najbolje za OC? Moze li koji od njih kao 800/CL4 uz eventualno blago dizanje voltaze?

Ima li jos negde nesto da se nudi?

Isto me interesuje da li ima i gde Kingston ili Corsair 1GB/800 ili moze cak i kit 2x1GB.i video sam da imaju 2 x 1GB DDR2 Geil PC800 Dual Channel Kit(~250eura) da li neko ima iskustvo sa njim i da li su dobri za OC.znaci gde ima i da li neko imao iskustvo sa istim?

Trenutno nema u Imtelu ali mislim da su Corsair TwinX Dominator deklarisani kao CL4 i odlicni su za clock koliko znam. Jedino ako vam cena odgovara, mislim da je cifra oko 300e za kit. Za takvu memoriju bih dao te pare odmah

Trenutno nema u Imtelu ali mislim da su Corsair TwinX Dominator deklarisani kao CL4 i odlicni su za clock koliko znam. Jedino ako vam cena odgovara, mislim da je cifra oko 300e za kit. Za takvu memoriju bih dao te pare odmah

300e je OK cena za taj kit, nego je veci problem sto ga nema... :(

Corsair CL4 nije za OC... PROMOS cip.
Ide max 850MHz CL4, tj 930 CL5 (2.2V)

Corsair CL4 nije za OC... PROMOS cip.
Ide max 850MHz CL4, tj 930 CL5 (2.2V)

OK, hvala na obavestenju. Znas li ima li kod nas nesto sto jeste za OC, da je recimo 800CL4 a da moze i 1000+ CL5? Dakle verovatno nesto sa cuvenim Micron D cipovima?

Poslednja izmena:
Ne svi dominatori... samo DDR-800 6400C4D v2.1
Jaci modeli i dalje imaju Microne, ali ih nema kod nas.

cors twinx2 pc6400

@srkiller
pa ne znam bas...izgleda da i promos chipovi mogu dosta ;) :D

salu na stranu,u pitanju dual kit 2x512 moduli imaju oznaku xms6405v4.1 prema nekim databazama na njima su ili promos ili infineon cipovi...da potvrdim i vidim koje chipove imaju,ne mogu,imaju hladnjake preko...mozda sam ja neki srecnik pa ubo microne :trust: ....a koliko mogu evo :D

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=150232

spi 32m@600

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=150234

i to sve na 2,3v u biosu iscitavanje :D

:wave:

Prve serije Dominatora (onih od 6400) sa zavrsetkom C4D(ominator) je bila revizije 1 a kasnije su zbog smanjenja troskova proizvodnje sa revizijom 2 presli na slabije Promos cipove a zadrzali cene! Bilo je mnogo buke na Corsair forumima zbog ovog zaokreta, sa pravom. Corsair je izdao overclocere. Ostali dominatori, na visim frekvencijama i dalje koriste Micron D9 chipove. Corsair nije jedini koji je poceo da fushari. Mislim da je razlog toga nemogucnost Microna da isporuci dovoljne kolicine chipova i njihova visa cena u odnosu na konkurenciju.

^ Bas tako, cak su i korisnicima na houseofhelp.com nudili zamenu za brze memorije bez pitanja, ko god se osecao prevarenim...

Posle Dominatora, Corsair nece videti unutrasnjost mog kucista za zivota.
Na kraju sam ih prodao za 260E..

Posle Dominatora, Corsair nece videti unutrasnjost mog kucista za zivota.
Na kraju sam ih prodao za 260E..
Ti si to kupio, u Imtelu? Ono kada ih je bilo, za 3 glave?

Auuuu... solidne si pare izgubio tek tako :(

P.S. Meni stigao Cell, juce... hvala Monty-u :smoke:
Izgledaju opako, moram da priznam :-devil-:

Jesi to poceo da sastavljas C2D masinu?
Meni je Cell 1000-CL4 poslat 20.12. iz UK, mislim da nema sanse da stigne pre NG.

Jesi to poceo da sastavljas C2D masinu?
Meni je Cell 1000-CL4 poslat 20.12. iz UK, mislim da nema sanse da stigne pre NG.
Yeap... ali, malo teze cu da se docepam ploce, kao i graficke.

Ali dobro... :)

2 x 1GB DDR2 Geil PC800 Dual Channel Kit(~250eura)
da li vredi uzeti i da li je cena ok?

Nazad
Vrh Dno