Šta je novo?

DDR2 667 na 920MHz?

RecklessLife

Cenjen
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poena
169
Bilo mi je dosadno, pa sam se malo "igrao" sa memorijom koja inace ima Hynix cipove i radi na 667MHz. Uspeo sam da je postavim da radi na 800MHz bez dizanja napona(sve na def.), a sa dizanjem napona (2,4) je isla cak i do 920MHz.

Pustio sam testove u oba overkloka; igrao malo CS, pustio 3Dmark, Everest... Radi sve odlicno. Vratio sam je na 800MHz jer ako je klokujem na 920MHz onda moram da pomeram i FSB, a zaista nemam razlog da overklokujem procesor, vec sam samo stavio da memorija radi na 800MHz.

Moje pitanje, da li je ovo normalan(uobicajen) rezultat za DDR2 667MHz? 800MHz bez dizanja napona i 920MHz sa dizanjem napona na (2,4)?

Ja sam poprilicno prijatno iznenadjen, pa me zanima da li je jos neko uspeo da overklokuje uspesno DDR2 667 i na koliko, naravno.

Za kraj, ostatak konfiguracije je:

Athlon II 240 M2N-SLI DELUXE Asus i ta dva modula od po 512 MB DDR2 667 MHz u dual channel modu.

Poslednja izmena:
Moj kingston 667 2x1gb sa elpida cipovima je radio na 1040mhz stabilno i to na 2.3v Sve preko toga je igranje sa memorijama i *******o je jer mogu vrlo lako da crknu.

Ti si previse digo napon, smanji na bar 2.2-2.3. nekih 850mhz je sasvim dovoljno za taj ram...

Ja sam Kingstona 667 držao na 1000 na 2.35V. Mislim da je max išao 1030. Inače, 4*1GB.

Ja sam je ostavio na 800MHz, bez ikakvog dizanja napona. Samo sam postavio da iz Biosa radi na 800MHz, i to je to. Bez dizanja FSB-a.

Btw, znam da je veliki napon, ali nije hteo da se digne sistem sa 2.2, ni sa 2,3. :( Pa sam morao da dizem, najvise me je zanimalo razlima izmedju Everest testova. :)

Svaka cast za vase OC rezultate.

Bez problema, kod mene stoji na 800, CL 5, na 1.85v, zato sto Gigabyte 790X-UD3P ima bug, pa sama overvoltuje memoriju.
Transcend DDR2 667 JM667QLU-2G, inace, ide na 900, dalje nisam ni probao!

Imao sam 2x512MB TakeMS memorije, cini mi se Elpida cipovi. Isla je za slikanje i do [email protected], drzao sam je na [email protected]. Svasta moze da se upeca, narocito ako su moduli iz kasnijih serija 667MHz memorija...

Moj kingston 667 2x1gb sa elpida cipovima je radio na 1040mhz stabilno i to na 2.3v Sve preko toga je igranje sa memorijama i *******o je jer mogu vrlo lako da crknu.

Ti si previse digo napon, smanji na bar 2.2-2.3. nekih 850mhz je sasvim dovoljno za taj ram...

JA i misko smo imali 1000mhz sa 2.25 ako me secanje sluzi jos davnih dana!

JA i misko smo imali 1000mhz sa 2.25 ako me secanje sluzi jos davnih dana!

Dobre su to memorije... Secam se da sam se igrao sa latencijama i malo ih povecao, i isle su i do 1100... Al kad sam vrteo neke testove zakljucio sam da mu definitivno prijaju nize latencije... Jos mi je citava 1 memorija, drugu sam sprzio :d

Taj hynix mozes lagano 900 na nekih 2v za svaki dan. Ae ako mozes da procitas oznake na cipovima. U vreme kada su naglo pale cene DDR2 bilo je jako finih budzet memorija. Tada sam ja uzeo kingston hynix i corsair powerchips...Oba su isla lepo ali corsair mozda nesto bolje.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=135614

Takodje i meni king ide do skoro 1066, naravno sa dizanjem napona.

hahah, poz za Al Bundija gore!

Poslednja izmena:
Heh ja cu da probam sutra da poteram Transcenda ,mislim da mi bez dizanja napona isao oko 960. Slucajno,jer sam kloknuo e2160 na 3.0 Ghz a nisam obratio paznju na memoriju

Taj Transcend je jako dobra memorija. Dosta usera sa foruma je kupilo doticne module i kod vecine je radila i preko 1100mhz! Ima bas posebna tema o tim modulima, jer su tad bile dzabalesku a dobri moduli.

Nemam neku potrebu da overklokujem iznad 800MHz, jer onda moram da dizem FSB. Ide di 900MHz bez dizanja napona. I stavio bih je na 900MHz, da ne moram da overklokujem sve ostalo.

Btw, zanimljivo da SuperTalent DDR2 na 800MHz ne moze da ide preko 890MHz, a ova moja ide do 920. :)

Evo ipak sam se malo igrao, i sad mi Djavo ne da mira... :)

Jedini stabilan klok:

AthlonII 240 - 3,36GHz - nece ni makac posle toga!

FSB 240 - nece ni uz dizanje napona(najvise 245 ali nije stabilno)

Smanjio sam HT, podigao voltazu HT-a, cipseta, procesora, memorije... Nece preko 245!

Ima li neko neki predlog? :- ) Hteo bih da predjem 3,4GHz... :0

Ploca je: M2N SLI DELUXE, memorija postavljena na 667.

Ja koliko znam svaka 667 je isla na 800 bez ikakve frke tako da te tih 920 s dizanjem napona kao dobar dan :)

Evo ipak sam se malo igrao, i sad mi Djavo ne da mira... :)

Jedini stabilan klok:

AthlonII 240 - 3,36GHz - nece ni makac posle toga!

FSB 240 - nece ni uz dizanje napona(najvise 245 ali nije stabilno)

Smanjio sam HT, podigao voltazu HT-a, cipseta, procesora, memorije... Nece preko 245!

Ima li neko neki predlog? :- ) Hteo bih da predjem 3,4GHz... :0

Ploca je: M2N SLI DELUXE, memorija postavljena na 667.

Kupi procesor sa vecim mnoziocem :D :D

Kako sta - pa reklamacija ;)

Kako sta - pa reklamacija ;)

Reklamacija je nemoguca jer mi je istekla garancija pre godinu dana, inace meni vec dve godine radi na 667 ali posto me to nije zanimalo nisam ni znao da je to tako do skoro. Neki su mi na forumu rekli da jedino mogu da oc procesor i da ce to verovatno da povuce memoriju sa sobom.

Vrlo je moguce da je ploca ogranicavajuci faktor, tako da ce to nasviravanje da pomogne. Ali prvo probaj da cackas u BIOS-u jer tvoja ploca zvanicno podrzava 1066 memoriju :)

Stefan91 je napisao(la):
A sta kad memorija na 800 nece na 800 nego na 667? :eyebrows:
Pa ako ti procesor stoji na def onda i nije cudo. Poigraj se malo s bios-om, klokni CPU i radice i memorija na 800.

Nazad
Vrh Dno