Šta je novo?

DDR2 1000+ MHz

FXGT

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2006
Poena
349
Interesuje me koja DDR2 mem je najbolja na nasem trzistu odnosno da ide preko 1000 MHz

Ja sam skoro prodao mnogo dobru memoriju - Corsair Dominator XMS2-10000 (http://www.corsairmemory.com/corsair/dominator.html)
DOMINATORcutaway2.jpg

airflow_hero.jpg

Meni treba 2*1GB i to mem koje mogu da se kloknu na 1000+ MHz ne da rade po defaultu na toj frek. Znaci neki 667 ili 800 moduli koji mogu da se poteraju na 1000+. Svaka pomoc dobrodosla i da da ima kod nas da se kupi. Hvala unapred

Meni treba 2*1GB i to mem koje mogu da se kloknu na 900+ MHz ne da rade po defaultu na toj frek. Znaci neki 667 ili 800 moduli koji mogu da se poteraju na 900+. Svaka pomoc dobrodosla i da da ima kod nas da se kupi. Hvala unapred. E da i cena da im bude do 200eura za 2 GB

Poslednja izmena:
Stedi pare, ne davaj 200 eura, cene memorija su mnooogo pale prosle nedelje.
Evo ja sam uzeo 2 modula Transcend Jetram 667 od 1GB, radi mi stabilno na 900 (5-5-5-15) na Asus M2N-E ploci. To je na voltazi od 1.95 (maksimum za plocu). Probao sam je i sa voltmodom, ali memorija ne trpi voltaze 2V+. Cena po modulu oko 5.500 dinara.
Imas za slicne pare i Kingstona, ranije su za njega govorili da se dobro klokuje, sada pitanje je da li su isti cipovi.

Koliko si max izvukao sa njima. Jel znas mozda kakav je NCP ili Corsair za oc

Poslednja izmena:
Sorry, tek sada vidim tvoj post. Maksimum koji sam izvukao je 933 (isto na 5-5-5-15-21). To je na samo 1.95 volti, posto vec rekoh da ne trpi vece voltaze. Pre ove memorije sam probao Jetram module 667 ali od 512 MB i oni su se klokovali na 960 Mhz na 4-4-4-12 latencijama na 2.1 volta, pa sam se ponadao da ce i ovi od gigabajta hteti, ali eto.
Zanimljivo je sto je na tim Jetram modulima od 512MB na cipovima bas i pisalo JETRAM, dok na ovim od gigabajta pise Transcend, i po nekim slikama na internetu cini mi se da to i jeste full Transcend memorija, samo na ambalazi pise da je Jetram.

Eto, ispade da im se Value moduli bolje klokuju :)

NPC i Corsair nisam probao, ono sto sam probao u poslednje vreme su Apaceri (ove nove serije iz zadnjih par meseci se mnogo losije klokuju nego ranije - tu mislim na 533 i 667 module od 512MB i od 1GB - cesto nece da predju ni 700 Mhz i isto potpuno poblesave na voltazama 2V+) i Kingstoni (koji se najcesce vrte tu od 800 - 900 Mhz na nekim umerenim voltazama).

Ipak, naglasicu, sve zavisi od primeraka, mnogo toga se prodaje, nikada ne znas sta ce stici, nekada su isti cipovi a losije se klokuje, nekada su potpuno razliciti - u svakom slucaju treba biti oprezan i (ako je moguce) probati pre kupovine.

Pozdrav.

E kakv sam baksuz :mad: mem stigla ali neispravna :wall: nece da radi ni kod mene ni na asus M2N-MX:mad: definitivno ne valja ide na reklamaciju i sada ima da mi testiraju na licu mesta i ove i druge dok god ne nadju ispravne module:wall: :mad: :wall: :wall: :mad: :wall:

RAAADIIIII 667 @ 800 izgleda da sam one prethodne sprzio, jer mi je nekim cudom jumper za mem voltazu bio fiksiran na 2.2 volta to sam shvatio kada sam pogledao napone u biosu 1.8 a napulju pise 2.15 i tako ubacim nove module koji su bili testirani kad ono ni da cuje mem test kod mene sreca pa sam "brzo" skontao prebacih jumper na default odnosno 1.85 za mem i radi kao satic. UHHHH zamalooooo da i ove zeznem sreca pa priznali garanciju a mozda i stvarno bila neispravna nikada necu saznati.

RAAADIIIII 667 @ 800 izgleda da sam one prethodne sprzio, jer mi je nekim cudom jumper za mem voltazu bio fiksiran na 2.2 volta to sam shvatio kada sam pogledao napone u biosu 1.8 a napulju pise 2.15 i tako ubacim nove module koji su bili testirani kad ono ni da cuje mem test kod mene sreca pa sam "brzo" skontao prebacih jumper na default odnosno 1.85 za mem i radi kao satic. UHHHH zamalooooo da i ove zeznem sreca pa priznali garanciju a mozda i stvarno bila neispravna nikada necu saznati.

Crkle od 2.15V? Tasko, jako tesko.

Kazem ne znam samo kada sam ubacio nove dok me voltaza bila 2.15 mem test puca posle 0.5s odnosno kao i sa ovim prethodnim sto je bila crkla lepo rekao da nikada necu saznati. Trenutno rade na 860 stabilno videcemo dalje. Danas stavljam heat spredere pa cemo videti dokle idu

Kazem ne znam samo kada sam ubacio nove dok me voltaza bila 2.15 mem test puca posle 0.5s odnosno kao i sa ovim prethodnim sto je bila crkla lepo rekao da nikada necu saznati. Trenutno rade na 860 stabilno videcemo dalje. Danas stavljam heat spredere pa cemo videti dokle idu

pa znam ja to, rekao sam vec renije da ne trpi nista preko 2.05V (brlja), ali niko ne slusa :smash:
"radila" je kod mene jedno sat-dva na 2.3V (oanj dzamper na 2 polozaju), ali je bilo jos gore, medjutim nije crkla. radi i dalje na jednoj AM2 masini na 2V na 800MHz.

Poslednja izmena:
Vrh Dno