Šta je novo?

Ddr Vs Ddr2

Masinist

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
645
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Arctic Liquid Freezer III Pro 360
Matična ploča
Asus TUF GAMING X570-PLUS
RAM
2 x 16GB Kingston Fury 3733MHz
GPU
AMD Radeon 6900XT OC Formula ASRock
Storage
1TB Samsung 980 Pro + 4TB Toshiba HDWE140
Zvuk
Creative SoundBlaster G8 + AKG K712 Pro
PSU
FSP MEGA GM 1200W
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Monitor
LG Ultragear 27GP850 180Hz
Miš & tastatura
Razer Deathadder V3 + Corsair K70 Rapidfire
Ostale periferije
HyperX SoloCast
Pristup internetu
  1. Optički internet
Posto ce se i Vista provaliti kad-tad a najkasnije do leta ce biti i dovoljno krekova i peceva, trebace i minimum 2 GB, ili jos bolje 4.
Da li je pametno da sad uzmem 2x1 GB DDR memorije i cekam do jeseni kada ce biti dovoljno DX10 igara pa da tad SKROZ promenim konfu iz potpisa, ili da stekam kintu i gledam da mi neko prosvercuje iz Amerike 2x1GB DDR2 (ili 2x2 GB) na sto vecem taktu sredinom leta a da sad nista ne menjam ?
Da li ce mi se primetiti porast perfomansi u igrama ?
Igram u 1024 ili eventualno u 1440 ako dozvoli grafa ...
Hvala !

Posto imamo slicne afinitete ja, da sam na tvom mestu, sada jos uvek nista dirao. Ja jos uvek ne diram ali uskoro.... :crash:
Stekni kintu i promeni sve (CPU, MB, DDR2). Posto se radujes DX10 igrama moraces da menjas i grafiku a za komotno igranje nemoj da se nadas da ces proci jeftino.
I da sada ulozis u memoriju neces mnogo pogresiti jer ces tu istu memoriju naravno prodati kad tad a videces bolje ponasanje u igrama tipa FEAR, R6 Vegas etc..
Sto se tice Viste verujem da ce za iole komotan rad i DX10 igre biti potrebno 2Gb rama iako ovi iz Microsoft-a pominju neke smesne stavke od 512MB. 4GB ce ti za pocetak biti i suvise.
Posto zivis u Srbiji ja bih ti preporucio varijantu shverca :d posto ces tamo sigurno naci kvalitetniju memoriju nego ovde.
Naravno ako si pun kesh sve ovo gore ne pije vodu i nemoj da cekas nista nego menjaj odmah i sada !!!

Poslednja izmena:
Samo mala napomena, cini mi se da sam negde procitao da 32bit vista ima isti problem kao i 32bit WinXP, tj. ne konstatuje 4gb rama. Za pravilnu detekciju svih 4gb moraju se instalirati 64bit verzije.

Sto se tice Viste verujem da ce za iole komotan rad i DX10 igre biti potrebno 2Gb rama iako ovi iz Microsoft-a pominju neke smesne stavke od 512MB. 4GB ce ti za pocetak biti i suvise.
Vista na leru koristi od 420 - 480 Mb memorije tako da je 1GB neki minimum sve ispod toga je tesko mucenje. Moj savet sto se tice memorije je da se nekupuje DDR1 memorija, to ti je isto kak kad bi ulagao u polovan auto star 10-15 godina koji nema nikakvu perspektivu i posle se muciti oko prodaje kako bi izvukli 50-60% od date sume, cist promasaj.

Mogu da se disable-uju servisi pa onda trosi samo 370-400!

Evo ja sam skoro uzeo 2x1gb... ali neplaniram da instaliram vistu najmanje godinu dana... a vec tada cu menjati masinu... tako da... bez obzira uvek je bolje imati vise memorije... cak i za xp... koji evo meni jede 400mb... iskljucivao sam servise... sad dal to dolazi sa ram-om da sto vise trosi... pre toga sam ima 2x512 i xp je jeo 200mb... ovo nerazumem xp je xp, trebao bi uvek isto da trosi zar ne... ko da sam stavio u jugo motor od ferarija... sto vise snage vise trosi benzina hahahahahah
:-devil-: :-devil-:

Poslednja izmena:
Xp ti jede 400Mb!!! Sta si ti ukljucio. Meni ne uzima vise od 270. A nista posebno nisam iskljucivao od servisa!

Xp ti jede 400Mb!!! Sta si ti ukljucio. Meni ne uzima vise od 270. A nista posebno nisam iskljucivao od servisa!

Nem pojma... sta sam ukljucio... evo sad trenutno je 560mb... izgleda da sam pokupio nesto sa neta... a bash mrzim kad moram da reinstaliram win... probacu da procesljam opet servise i msconfig...

Nazad
Vrh Dno